«Αιδώς Αργείοι»: Το αριστερό ΑΚΕΛ χτυπάει την Ορθοδοξία και τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’ για την εγκύκλιό του εναντίον των «μεταναστών»

Στο στόχαστρο μερίδας αριστερών πολιτικών της Κύπρου όσο και παλαιότερα της κοινότητας ΛΟΑΤ βρέθηκε ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄ , διότι τόλμησε εκεί που δεν τόλμησαν πολλοί πολιτικοί όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στην Ελλάδα, καυτηριάζοντας την εθνική αλλοίωση που προσπαθεί να επιτύχει η νέα τάξη πραγμάτων σε Ελλάδα και Κύπρο, με την αποστολή χιλιάδων «μεταναστών» για να ενσωματωθούν σε μια καθαρά ορθόδοξη κοινωνία.

Άμεση ήταν η αντίδραση του συγκεκριμένου κόμματος αλλά και άλλων κομμάτων και ατόμων στην εγκύκλιο που εξέδωσε τα Χριστούγεννα ο Αρχιεπίσκοπος .
Παρουσία της επιτρόπου Διοικήσεως και αν όχι του ίδιου του γενικού εισαγγελέα, εκπροσώπου του, το ΑΚΕΛ θα επιδιώξει με την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής, αμέσως μετά τις προεδρικές εκλογές, να ανοίξει επιτέλους τη συζήτηση για τη ρητορική μίσους ευρύτερα και από τον Αρχιεπίσκοπο ειδικότερα, αναφέρει ο κυπριακός τύπος.
Σημειώνεται ότι το ΑΚΕΛ εναντιώθηκε σφόδρα την χριστουγεννιάτικη εγκύκλιο του Αρχιεπισκόπου περί «απειλής αλλοίωσης της εθνικής φυσιογνωμίας των ελεύθερων περιοχών λόγω της προώθησης εκ μέρους της Τουρκίας μεγάλου αριθμού μουσουλμάνων, λεγόμενων μεταναστών» κ.λπ., ενώ χθες πέρα από τον υποψήφιο που στηρίζει το ΑΚΕΛ, Στ. Μαλά, καταδίκασε το κήρυγμα του προκαθήμενου και το Κίνημα Οικολόγων.
Κανένα άλλο κόμμα ή επιτελείο υποψήφιου Προέδρου, παρότι λαλίστατα τέτοια εποχή, δεν τόλμησε έστω να σχολιάσει τις δηλώσεις του προκαθήμενου, τις οποίες το ΑΚΕΛ χαρακτήρισε δηλητηριώδεις, τονίζοντας ότι συνιστούν και ποινικό αδίκημα βάση του Περί της Καταπολέμησης Ορισμένων Μορφών και Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου Νόμου.
Μιλώντας στον κυπριακό τύπο η βουλευτής του ΑΚΕΛ Σκεύη Κουκουμά, αφού τόνισε πως «εντός της Βουλής υπάρχει μια σειρά παραδειγμάτων που φανερώνουν ότι ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ με τη στάση τους έχουν αποδεχθεί τον Αρχιεπίσκοπο σε οιονεί συγκυβερνήτη του τόπου», υπενθύμισε πως στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκκρεμεί από τον Νοέμβριο του 2016, χωρίς ποτέ να συζητηθεί, παρά τις πιέσεις των βουλευτών του ΑΚΕΛ που το ενέγραψαν, αυτεπάγγελτο θέμα για την εφαρμογή της νομοθεσίας που αφορά τη ρητορική μίσους απέναντι στα ΛΟΑΤΙ άτομα λόγω των δηλώσεων τότε του Αρχιεπισκόπου σε εκπομπή του Mega, όπου είχε χαρακτηρίσει, μεταξύ άλλων, «φρούτο» την ομοφυλοφιλία η οποία σήμερα έχει «ξετσιπωθεί και φτάνει σε απαράδεκτες καταστάσεις».
Δέον να σημειωθεί ότι το συμβάν κατήγγειλε επίσημα στον γεν. εισαγγελέα -ο μόνος που μπορεί να ασκήσει ποινική δίωξη για υποκίνηση βίας ή μίσους λόγω γενετήσιου προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου- η Accept- ΛΟΑΤ Κύπρου, χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση.
Η κ. Κουκουμά σημείωσε πως με την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής το ΑΚΕΛ θα απαιτήσει από την πρόεδρο της Επ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, βουλευτή ΔΗΣΥ, Στ. Κυριακίδου να συζητηθεί το θέμα και να επεκταθεί και στις τελευταίες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου, έτσι ώστε και οι αρμόδιοι, ειδικά η επ. Διοικήσεως και η Νομική Υπηρεσία, να τοποθετηθούν για το κατά πόσον εφαρμόζεται ή όχι η σχετική νομοθεσία.
«Είναι ανεπίτρεπτη η εκφορά λόγου με ρητορική μίσους, πόσο μάλλον όταν αυτή προέρχεται από τον προκαθήμενο της Εκκλησίας», δήλωσε χθες σχολιάζοντας τη χριστουγεννιάτικη εγκύκλιο του Αρχιεπισκόπου ο υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Μαλάς.
Αναφέροντας ότι όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες έχουν δικαίωμα στην άποψη, είπε ότι την ίδια ώρα κρίνονται για το περιεχόμενο και τον τρόπο που την εκφράζουν.
«Δική μας θέση είναι ότι οι ρόλοι πολιτείας και κράτους πρέπει να είναι απόλυτα διακριτοί. Η διαχείριση του Κυπριακού είναι ένα θέμα που αφορά την πολιτική ηγεσία του τόπου», πρόσθεσε και κατέληξε πως «από εκεί και πέρα, είναι ανεπίτρεπτη η εκφορά λόγου με ρητορική μίσους. Πόσω μάλλον όταν αυτή προέρχεται από τον προκαθήμενο της Εκκλησίας», κατέληξε η δήλωση.
Χθες ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και το Κίνημα Οικολόγων, χαρακτηρίζοντας το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου ακατάλληλο για την περίσταση αλλά και ως περιεχόμενο.
«Καταδικάζουμε κηρύγματα που καλλιεργούν τη διχόνοια, τη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό στον λαό. Η εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου κατά την άποψή μας προσβάλλει την ίδια την Εκκλησία και τις αρχές επί των οποίων εδράζεται. Περιμένουμε να ακούσουμε τις αναγκαίες διευκρινίσεις και διορθώσεις εκ μέρους της Εκκλησίας για τα εντελώς λανθασμένα μηνύματα που έστειλε η χριστουγεννιάτικη εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου», καταλήγει η ανακοίνωση.
Στην πατρίδα μας πολλοί αναφερόμενοι στην εκκλησία της Ελλάδος την κατηγορούν ότι δεν εκφέρει « άποψη» για πολλά φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα , ενώ στην Κύπρο που ο επικεφαλής της εκκλησίας εξέφρασε την άποψη του για το θέμα των «μεταναστών» κινδυνεύει να βρεθεί και κατηγορούμενος.
Σύμφωνα με την μεγάλη και αιματοβαμμένη ιστορία μας , ο κλήρος από τον απλό παπά μέχρι τον Αρχιεπίσκοπο και τον Πατριάρχη…πάντα πρέπει να «έχει λόγο για όλα» όσα ταλανίζουν το θρησκευτικό ποίμνιο…διότι η εκκλησία δεν ήταν και δεν είναι αποκομμένη από τον λαό.
Ο λόγος της μεστός , ουσιαστικός και κυρίως…χριστιανικός και εθνικός μαζί …για την σωτηρία του έθνους .

pentapostagma.gr

loading...

1 thought on “«Αιδώς Αργείοι»: Το αριστερό ΑΚΕΛ χτυπάει την Ορθοδοξία και τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’ για την εγκύκλιό του εναντίον των «μεταναστών»

  1. O XRISOSTOMOS B! TIS KIPROY INE EBREOMASONOS KE EGINE RASOFOROS ME ENTOLI TIS MASONIAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KSERETE KAPION EPISKOPO I ARXIMANRITI POY DEN INE EBREOMASONOS I MASONOS EGO EOS TORA EXO EBRI MONON DIO TON MAKARIO TIS KIPROY KE TON XRISTODOYLO TIS ELLADOS OPOY EDOLOFONISAN AFTI POY TON ANTIKATESTISAN ME ENTOLI TIS ANOTERAS MASONIAS!!!!!!!!!!!

Comments are closed.