Καλαμάτα: Πλαστογράφησε το θάνατό του για να γλιτώσει δάνειο

Παρίστανε τον… πεθαμένο για να μην πληρώσει το δάνειο

Ποινή φυλάκισης 5 ετών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας σε δύο αδέρφια τα οποία κατάφεραν να εκδώσουν πιστοποιητικό θανάτου του ενός εκ των δύο
προκειμένου να απαλλαγεί από τα χρέη δανείου. Τα δύο αδέρφια άσκησαν έφεση και η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Σύμφωνα με τα όσα στοιχεία ήρθαν στη δημοσιότητα τα δύο αδέρφια αφού εξασφάλισαν ψεύτικη βεβαίωση θανάτου του ενός εξ αυτών, από γιατρό εκτός Μεσσηνίας. Στη συνέχεια ο δεύτερος αδερφός την προσκόμισε στο Ληξιαρχείο Καλαμάτας και έλαβε ληξιαρχική πράξη θανάτου την οποία προσκόμισε στην τράπεζα. Η τράπεζα ζήτησε το πιστοποιητικό θανάτου του γιατρού και το Σεπτέμβριο του 2009 ο ένας αδερφός μετέβη στο Ληξιαρχείο Καλαμάτας προκειμένου να λάβει το συγκεκριμένο έγγραφο.

Η κίνησή του αυτή έβαλε σε υποψίες τους υπαλλήλους του Ληξιαρχείου οι οποίοι μετά από έρευνα ανακάλυψαν πως η ιατρική βεβαίωση θανάτου που τους είχε προσκομίσει ο δράστης ήταν πλαστή. Στη συνέχεια ενημέρωσαν την αστυνομία και τα δύο αδέρφια συνελήφθησαν.

Να σημειωθεί πως το δάνειο ήταν ασφαλισμένο για την περίπτωση θανάτου κάτι το οποίο προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τα δύο αδέρφια χωρίς επιτυχία. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές το δικαστήριο δεν εξάντλησε την αυστηρότητά του στη συγκεκριμένη υπόθεση κυρίως λόγω του ότι οι δράστες είχαν λευκό ποινικό μητρώο.

Η τράπεζα δεν έχει κινηθεί νομικά ενάντια στα δύο αδέρφια, αφού έτσι όπως εξελίχθη η υπόθεση δεν υπέστη κάποια ζημιά τελικά.

πηγη ερτ

loading...