Νίκος Παππάς: Ήμασταν ειλικρινείς – Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει πολιτικά “καύσιμα”

«Η κυβέρνηση έχει δείξει ότι όταν υπάρχουν τα περιθώρια, τα χρήματα και οι δυνατότητες αξιοποιούνται όπως πρέπει να αξιοποιηθούν για να απαλυνθούν οι πληγές που άνοιξε στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας η πολιτική που εφαρμόστηκε από το 2010 μέχρι το 2015»,
σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.

Ο κ. Παππάς μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Ε είπε ότι “ήμασταν ειλικρινείς και τα φέραμε όλα ενώπιον του ελληνικού λαού και οι εξελίξεις μάς δικαιώνουν”, υπογραμμίζοντας ότι κανείς δεν πίστευε ότι μπορούσαμε να νοικοκυρέψουμε τα δημόσια οικονομικά, ότι η οικονομία θα μπει σε τροχιά ανάκαμψης, με 320.000 νέες θέσεις εργασίας οι οποίες λαμβάνουν αυξημένες απολαβές.

«Έχουμε μια πορεία ανάκαμψης η οποία αποκτά πάρα πολύ επίμονα χαρακτηριστικά» τόνισε. Ωστόσο, ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι η πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση θα πάρει χρόνο, και για να γίνει αυτό χρειάζονται αριστερές, προοδευτικές και αναπτυξιακές πολιτικές για την πλήρη επανάκαμψη της χώρας σε μακροοικονομικό επίπεδο.

Σχολιάζοντας την ψήφιση των προαπαιτούμενων στη Βουλή, ο Ν. Παππάς ανέφερε ότι κανείς δεν μιλά για την αύξηση οικογενειακών επιδομάτων τα οποία θα λάβουν 750.000 νοικοκυριά, για τα 250 κέντρα υγείας, για τους 400 νέους βρεφονηπιακούς σταθμούς, το μέρισμα, και για άλλα μέτρα τα οποία θα ανακουφίσουν την ελληνική κοινωνία. «Ο κόσμος αυτό έχει αρχίσει να το αντιλαμβάνεται και αποτυπώνεται και στις μετρήσεις» σημείωσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, σχολιάζοντας επίσης την υποβάθμιση των δημοσκοπήσεων η οποία αφορά στην παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Ν. Παππάς ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει βάλει την υπογραφή του σε μέτρα τα οποία ήταν πενταπλάσια από αυτά που εμείς συμφωνήσαμε. Τελικά δεν έχει απαντήσει εάν κακώς τα υπέγραψε ή αν τα ήθελε, και αυτό είναι κάτι το οποίο θα τον ακολουθεί μέχρι τις επόμενες εκλογές το 2019, σημείωσε ο Ν. Παππάς. «Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει πολιτικά καύσιμα, ποντάροντας στο αφήγημα καταστροφής της ελληνικής οικονομίας το οποίο ποτέ δεν έγινε», ανέφερε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ. Για τις φωνές περί αποτυχημένης διαπραγμάτευσης ο Ν. Παππάς υπενθύμισε τις δηλώσεις του τότε υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά κ. Χαρδούβελη, ότι το συμφωνημένο πρόγραμμα δεν έβγαινε. «Αν εμείς δεν είχαμε διαπραγματευθεί σκληρά τη μείωση των πλεονασμάτων δεν θα μπορούσαμε να δώσουμε το κοινωνικό μέρισμα» τόνισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ.

Για τον Γιάννη Στουρνάρα

Για τις παρεμβάσεις Στουρνάραο Ν. Παππάς σημείωσε ότι ο κ. Στουρνάρας υπήρξε υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά ο οποίος εισηγήθηκε πολιτικές οι οποίες απέτυχαν παταγωδώς. Η ουσία είναι, υπογράμμισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, ότι το πρόγραμμα ολοκληρώνεται χωρίς νέα μέτρα και με θετικές αποφάσεις για τη χώρα, προσθέτοντας ότι αυτό θα υποστηριχθεί από τις θετικές αποφάσεις που κερδίσαμε σε επίπεδο Eurogroup (αναπτυξιακό μαξιλάρι, αναδιάρθρωση χρέους) ένα πλέγμα παρεμβάσεων το οποίο θα εγγυηθεί την ομαλή έξοδο της χώρας στις αγορές, με χαμηλά επιτόκια, τα οποία ήδη πέφτουν, τόνισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ (κάνοντας αναφορά και στο διετές ομόλογο). «Η διεθνής επενδυτική κοινότητα αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως μία χώρα η οποία έχει πάρα πολύ σοβαρές αναπτυξιακές προοπτικές και με σχεδόν μηδενική πιθανότητα άσχημων εξελίξεων σε σχέση με τα δημοσιονομικά της» υπογράμμισε ο Ν. Παππάς.

Για το Σκοπιανό

Για το Σκοπιανό ο υπουργός ΨΗΠΤΕ κάλεσε όσους κατηγορούν για διγλωσσία την κυβέρνηση να κοιτάξουν τα δικά τους εσωτερικά, προσθέτοντας ότι και η ΝΔ στο τέλος θα συναινέσει σε μία λύση. Σημείωσε ότι στην κυβέρνηση υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία με απόλυτη συνείδηση ότι πρέπει να υπάρξει λύση, με μια Ελλάδα η οποία επανακτά τον στρατηγικό της ρόλο στην περιοχή, ρόλο που είχε χάσει την περίοδο του ψυχρού πολέμου, τόνισε. Η Ελλάδα είναι κόμβος τηλεπικοινωνιών, εμπορικός με μεγάλες δυνατότητες, σημείωσε ο Ν. Παππάς και δεν θα πρέπει να έχει γυρισμένα τα νώτα της στον βορρά, σημείωσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ.

Για τις τηλεοπτικές άδειες

Τέλος, σχολιάζοντας την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι μπήκε το νερό στο αυλάκι και ότι πλέον, κανείς δεν υποστηρίζει ότι η κατάσταση έπρεπε να μείνει ως έχει και ότι δεν έπρεπε να καταβληθεί τίμημα για αυτό που λέγεται τηλεοπτική άδεια εθνικής εμβέλειας. Χαρακτήρισε άρτιο το ΕΣΡ το οποίο είναι και υπεύθυνο για τη διαδικασία, σημειώνοντας ότι παρακολουθούμε με ψυχραιμία και αισιοδοξία τις εξελίξεις. Απαντώντας για την τύχη του τηλεοπτικού σταθμού ΜΕΓΚΑ, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν εμπλέκεται σε αποφάσεις επιχειρηματιών. Τόνισε ωστόσο, ότι με την αδειοδότηση των καναλιών μιλάμε ήδη για κανάλια με περισσότερους εργαζομένους, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, τονίζοντας ότι και η πορεία της διαφημιστικής αγοράς δείχνει ότι διαμορφώνεται μια κατάσταση η οποία μπορεί να εγγυηθεί τη βιωσιμότητα

loading...

9 thoughts on “Νίκος Παππάς: Ήμασταν ειλικρινείς – Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει πολιτικά “καύσιμα”

  1. Γιατί όλοι οι επαγγελματίες ψεύτες και απατεώνες ξεκινάνε την κουβέντα με ένα ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ,τόση ανάγκη πιά να πείσουν τον εαυτό τους μια και κανείς δεν τους πιστεύει.Αυτό φτάνει ,όλα τα άλλα ασψολίαστα.

  2. ΜΩΡΕ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΠΟΥΛΟ ΚΙ'ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΠΛΥΤΟ ΣΚΥΛΟΛΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΜΠΟΥΡΛΟ. ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ…

  3. ΚΡΙΜΑ ΝΙΚΟΛΑΚΗ ..ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
    ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
    ΔΕΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΙΚΟΛΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ
    ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝΩ ΑΝΩΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩΓΙΑ
    ΦΥΛΑΚΗ ΝΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
    ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
    ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΑΒΑΝΑΣ

  4. αμα μετα απο τοσα και τοσα χρονια διακυβεςρνησης, λεμε τωρα, του σφυριζα να κανει κατι για το λαο Ε ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΗΛΙΘΙΟΣ..
    ΟΟΟΟΟΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ,, ΓΙΑΤΙ ΠΓΙΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΠΙΣΟΥΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ….

  5. Συμφωνώ με τον 11,35 πολύ σωστά προς Νικολάκη για να μην κρυβόμαστε, ο Λαός πεινάει και αυτοι ψωλαρμενίζουν,

  6. Συμφωνώ με τον 1,13,. ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΨΩΛΑΡΜΕΝΙΖΟΥΝ, ΕΣΥ ΑΚΟΜΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΕ ΣΩΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ??

  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  8. Ρε οργιο ποιός θα μείνει στο σκυλολόι του σύριζα αν πάνε όλλοι οι κλέφτες του ΠΑΣΟΚ που βρήκαν καταφύγιο στο κωλοκόμα σας φυλακή, κάντε το και το 5% ούτε στα όνειρα σας.

  9. Ο"Πατριωτηs"προεδροs του ΛΑΟΣ δινει ΤΣΟΝΤΑ και ΘΕΑΜΑ…στον ΛΑΟ-Γιωργοs Καρατζαφερηs:Πατριδα θρησκεια και…090!
    Antonio New-Ολα στη φορα-Ο"Πατριωτηs"προεδροs το…
    Αρτ TV.Aυτο αριστεροι μου γιατι εχει αδεια πανελλαδικηs εμβελειαs;
    attikanea.blogspot.gr/2016/12/tv.html

Comments are closed.