Η ΤΟΥΡΚΙΑ “ΤΡΥΠΑΕΙ” ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΑΣ – Εμπλοκή Ελλήνων επιχειρηματιών;;;

Γράφει ο Παναγιώτης ΑποστόλουΕπικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”…

Η Ελεύθερη Ώρα την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017 σε ρεπορτάζ της Μάχης Γραικού με τίτλο «“Αττίλας” με γεωτρύπανο», αποκάλυπτε πως, ξεδιπλώνεται πολεμικό τουρκικό σχέδιο με το γνωστό σεισμογραφικό πλοίο Barbaros…

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 σας αποκάλυπτα στο άρθρο μου στην Ελεύθερη Ώρα πως, το ταξίδι του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά στην Τουρκία, αλλά και ο ερχομός στην Ελλάδα του Τούρκου Σουλτάνου σηματοδοτούσε – σύμφωνα με την αξιόπιστη πηγή μας – τη συνεκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου του Αιγαίου με την Τουρκία! Με την ίδρυση Ελληνο-Τουρκικής εταιρείας στην οποία θα συμμετέχει και η Αμερικανική πλευρά, η οποία θα αναλάβει τις εξορύξεις με ανάλογα ποσοστά!

Συνταρακτικές αποκαλύψεις…

Τα παραπάνω δημοσιεύματα, τα οποία παρουσιάζουν μια εφιαλτική κατάσταση για την Πατρίδα μας, έρχεται με στοιχεία και τα επιβεβαιώνει ο πρώην μυστικός πράκτορας της ΕΥΠ (σ.σ. σύμφωνα με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Πάνο Καμμένο, πράκτορα της ΜΙΤ ;;;)Μανώλης Χατζησάββας!

Ωστόσο, προσωπικά, νομίζω πως τα στοιχεία που παρακάτω θα σας παραθέσω είναι συνταρακτικά και τίθενται στην κρίση σας! Από την άλλη μεριά κρατώ τις επιφυλάξεις μου στην εμπλοκή των πολύ γνωστών ονομάτων που θα διαβάσετε και εάν δεν εμπλέκονται στη υπόθεση, η εφημερίδα θα δημοσιεύσει τις όποιες ενστάσεις τους! Όμως θεωρούμε πως, είμαστε υποχρεωμένοι να δημοσιεύσουμε τα όσα συνταρακτικά και ταυτόχρονα αποκαλυπτικά μας είπε και μας έδωσε ο Μανώλης Χατζησάββας!

Η αναχώρηση του πλωτού τρυπανιού…

Ο απόπλους του πλωτού τρυπανιού Deep-sea Metro II έγινε από το νορβηγικό λιμάνι Hoylandsbygda στις 5 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 16:03 UTC, έχοντας ως τελικό προορισμό το λιμάνι της Κωνσταντινουπόλεως (σ.σ. στην πρώτη φωτογραφία, λίγο πριν την αναχώρησή του)!

Στις 28 Δεκεμβρίου 2017 το πλωτό τρυπάνι Deep-sea Metro II βρισκόταν ανοικτά των Πορτογαλικών ακτών, με πρόβλεψη να βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη την 31η Δεκεμβρίου 2017!

Στις 29 Δεκεμβρίου το πλωτό γεωτρύπανο, συνοδευόμενο από μια τουρκική κορβέτα Bafra F505 βρισκόταν ΒΔ της Λέσβου!

Στις 30 Δεκεμβρίου έφθασε στο λιμάνι Belde, στην περιοχή του Dilovasi, περίπου 45 χιλιόμετρα νοτιο-ανατολικά της Κωνσταντινουπόλεως (στη φωτογραφία 2, αεροφωτογραφία του λιμανιού) και μέχρι αυτήν την στιγμή δεν έχει μετακινηθεί! Προφανώς αναμένοντας οδηγίες (στη φωτογραφία 3, η διέλευσή του από τα Δαρδανέλια)!

Να σημειωθεί ότι, το πλωτό γεωτρύπανο το έχουν “στολίσει” με την τουρκική σημαία παρ΄ ότι δεν υπάρχει καμιά αλλαγή στην ιδιοκτησία, ούτε στην σημαία νηολόγησης (φωτογραφία 4)! Στην 5η φωτογραφία βλέπετε ρεπορτάζ δημοσιογράφου στην τουρκική τηλεόραση!

Deep-sea Metro II, όπως Barbaros…

Ο νέος ιδιοκτήτης του πλωτού τρυπανιού Deep-sea Metro II, έχει συμφωνήσει με την τουρκική κυβέρνηση την πραγματοποίηση ερευνών στην Μεσόγειο Θάλασσα, ενδεχομένως και με την προ-συμφωνία πώλησής του στην τουρκική κυβέρνηση, εξ ου και το προγραμματισμένο ταξίδι άφιξής του στην Κωνσταντινούπολη!

Όπως ακριβώς είχε γίνει με το ερευνητικό πλοίο R/V Barbaros Hayreddin Paşa, το οποίο αφίχθη ως Polarcus με ξένη σημαία στην Πόλη, εκεί το παρέλαβαν οι Τούρκοι, το έβαψαν στα τουρκικά χρώματα σε ναυπηγείο της Πόλης και στη συνέχεια άλλαξαν σημαία και λιμάνι, καταχωρώντας το στα τουρκικά νηολόγια! Ακολούθως το έβγαλαν στο Αιγαίο και στη θάλασσα της Κύπρου για να ασκούν πιέσεις, κάνοντας βόλτες για τάχατες έρευνες!

(ΣΗΜ.: Υπόθεση R/V Barbaros Hayreddin Paşa ήταν μέρος δράσης μου, παρακολουθούσα από κοντά όσο στην Κωνσταντινούπολη ως πράκτορας της ΕΥΠ, με πλήθος περισυλλεγμένων πληροφοριών, φωτογραφιών τεχνικών χαρακτηριστικών κλπ., περισσότερα για αυτή την δραστηριότητα, μπορεί να επιβεβαιώσει η διοίκηση της ΕΥΠ. Αλλιώς θα τους τα θυμίσω εγώ με τα δικά τους κρυπτό-μηνύματα, εντολές κατασκοπίας)!

Φόβητρο το Deep-sea Metro II…

Το Marshall Islands, σήμερα πλωτό τρυπάνι Deep-sea Metro II, είναι ένα υπερσύγχρονο ναυπήγημα, ηλικίας μόλις 6 ετών πλοίο (2011) με αριθμό ΙΜΟ: V7CJ8 και είναι από τα καλύτερα του κόσμου! Με τεράστιες δυνατότητες και με χαρακτηριστικά πραγματοποίησης ερευνών σε πολύ μεγάλα βάθη, εξ ου και ο τύπος Ultradeep Water SUB, 6ης γενιάς, με επιχειρησιακή δυνατότητα ερευνών σε βάθος 10 χιλιάδων ποδιών και δυνατότητα πραγματοποίησης διάτρησης σε μέγιστο υποθαλάσσιο βάθος 40 χιλιάδων ποδιών! Ναυπηγήθηκε το 2011 στη Νότια Κορέα, στο ναυπηγείο Ulsan Shipyard το οποίο ανήκει στην Hyundai Heavy Industries!

To Deep-sea Metro II έχει μήκος 229 μέτρα και πλάτος 36 μέτρα! Βύθισμα 11 μέτρα και βάρος 34.256 τόνους (t. Dw)! Κόστισε δε, 860 εκατομμύρια $!

Εμπλοκή Ελλήνων επιχειρηματιών;

Ιδιοκτήτης του Deep-sea Metro II ήταν η εταιρεία Chloe Marine Corporation Ltd με έδρα τις Βερμούδες! Με μετόχους κατά 60% την κοινοπραξία εταιρειών Metro Exploration Holding Corporation και κατά 40% οι Νορβηγοί της Odfjell Drilling Ltd, διά μέσω της θυγατρικής τους Odfjell Offshore Ltd!

Η Metro Exploration Holding Corporation έχει έδρα και αυτή τις Βερμούδες και ανήκει στον γνωστό Έλληνα επιχειρηματία Θεόδωρο Αγγελόπουλο (;;;)!

Το 5μελές Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας αποτελείται από τρεις Έλληνες ! Τον Θεόδωρο Παπαπετρόπουλο, τον Μιχαήλ Σαπουντζόγλου και τον Μαρτίνο – Διαγόρα Σίμιτσεκ!

Ο κ. Θεόδωρος Παπαπετρόπουλος (δεξί οικονομικό χέρι του κ. Θεόδωρου Αγγελόπουλου και μέλος του ΔΣ της εταιρείας “Ίδρυμα Τύπου” που εξέδιδε την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” και λειτουργούσε τον ραδιοσταθμό “Σίτυ”), ήταν ο εντεταλμένος σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής «Αθήνα 2004» (γενικός διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών) σε αντικατάσταση του Σπύρου Καπράλου, ο οποίος ορίστηκε γενικός γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων!

Ο κ. Σαπουντζόγλου έχει πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας στον τομέα του Ship & Energy Finance και ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων. Είναι σύμβουλος ship & project finance, και μέχρι τον Ιούλιο του 2015 διετέλεσε Οικονομικός Διευθυντής της Metrostrar Management Corp και στα 21 χρόνια με την ομάδα της Metro ηγήθηκε ή υπήρξε συν-επικεφαλής έργων στις ομάδες επενδύσεων σε διάφορες βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων off-shore drilling, παραγωγής χάλυβα και ναυπηγείων

Ο κ. Μαρτίνος – Διαγόρας Σίμιτσεκ είχε εμπλακεί και στο σκάνδαλο «Αθήνα 2004» (θεωρείτο ο ισχυρός άνδρας), που είχε διαταχθεί και η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με την εμπλοκή της εταιρείας Οctagon στα χορηγικά προγράμματα της «Αθήνα 2004» από τον τότε προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημήτρη Παπαγγελόπουλο (σημερινό Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης), ο οποίος με την σειρά του, την ανέθεσε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ελένη Τουλουπάκη (σημερινή Εισαγγελέα Διαφθοράς)! Ο οποίος, πιθανώς εμπλέκεται και στα Paradise Papers, που δηλώνει ως διεύθυνση κτήριο που στεγάζεται η γερμανική – πολυεθνική εταιρεία Siemens! Το Blue Land, παρόδου της Κηφισίας στο Μαρούσι, όπου στεγάζεται μέχρι σήμερα η Siemens και κατά το παρελθόν στεγαζόταν ο “Ελεύθερος Τύπος”! Το Blue Land ιδιοκτησίας της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου, Προέδρου του “Αθήνα 2004” και σύζυγος του κ. Θεόδωρου Αγγελόπουλου!

Να μην ξεχνάμε ότι το «Αθήνα 2004» είναι 30 δις ευρώ στον προϋπολογισμό της χώρας του 2005 και έκτοτε με τοκογλυφικά επιτόκια το χρεωθήκαμε με 50 δις ευρώ, που πληρώνουν όλοι οι χαρατσωμένοι Έλληνες πολίτες!

Τυχαία σύμπτωση;

Όπως μας ενημερώνει ο Μανώλης Χατζησάββας, η εντολή απόπλου του Deep-sea Metro II δόθηκε την ίδια ημέρα που ο Πρόεδρος της Τουρκίας έδινε την αμφιλεγόμενη συνέντευξη στον Σκάι και το δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά στις 5 Δεκεμβρίου 2017! Όταν την ίδια ακριβώς ημέρα – όπως πολλάκις έχουμε γράψει – στηνόταν το σατανικό γλυπτό στο Παλαιό Φάληρο, που καλωσόριζε (7 Δεκεμβρίου) στην Αθήνα τον Τούρκο Σουλτάνο Ρετζέπ – Ταγίπ Ερντογάν!

Το ρεπορτάζ μας θα συνεχιστεί με νέες αποκαλύψεις!!

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

[email protected]

www.egerssi.gr

loading...

1 thought on “Η ΤΟΥΡΚΙΑ “ΤΡΥΠΑΕΙ” ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΑΣ – Εμπλοκή Ελλήνων επιχειρηματιών;;;

  1. ΡΕ ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΕΣΥ ΡΕ ΞΕΝΕ ΤΣΑΤΣΕ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ …ΟΥΥΣΤ ΒΡΩΜΙΑΡΗ ΥΠΟΧΘΟΝΙΕ ΠΡΑΚΤΟΡΑ…

Comments are closed.