Έρχεται το τέλος των πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία – Μόνο ηλεκτρονικά και για χρέη προς το δημόσιο

Οριστικό τέλος μπαίνει στους φυσικούς πλειστηριασμούς στα Ειρηνοδικεία με τροπολογία που θα φέρει η κυβέρνηση μέχρι την προσεχή Τρίτη. Στην τηλεδιάσκεψη που είχαν χθες οι δανειστές με την
κυβέρνηση αργά χθες το βράδυ συμφώνησαν πως θα πρέπει τόσο για χρέη ιδιωτών προς ιδιώτες (τράπεζες κλπ), όσο και προς το δημόσιο θα γίνονται στο εξής μόνο ηλεκτρονικά.
Η κυβέρνηση αποφάσισε να καταθέσει με την μορφή τροπολογίας τη διάταξη η οποία αναμένεται να ανοίγει το δρόμο για τη διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέη προς το δημόσιο.

Οι τρεις κατευθύνσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης για τους πλειστηριασμούς
1. Κατάργηση όλων των προβλέψεων που αφορούσαν αποκλειστικώς τους φυσικούς πλειστηριασμούς

2. Προσαρμογή των υπολοίπων διατάξεων στον αποκλειστικό τρόπο διενέργειας των πλειστηριασμών με ηλεκτρονικά μέσα

3. Βελτίωση του κανονιστικού πλαισίου με βάση τη μέχρι σήμερα εφαρμογή.

Επειδή ο τρόπος διενέργειας των πλειστηριασμών με ηλεκτρονικά μέσα είναι πλέον αποκλειστικός, η έννομη τάξη έχει υποχρέωση πρόβλεψης εναλλακτικής όταν για οποιονδήποτε λόγο δεν είναι δυνατό να ορισθεί ως υπάλληλος του πλειστηριασμού συμβολαιογράφος του τόπου εκτέλεσης (κατάσχεσης), οπότε ο επισπεύδων περιλαμβάνει στην εντολή του άρθρου 927 τη δήλωση να οριστεί συμβολαιογράφος διορισμένος στην περιφέρεια της πρωτεύουσας του κράτους, αφού προηγουμένως εξαντληθεί η δυνατότητας ανεύρεσης συμβολαιογράφου εντός της περιφέρειας του εφετείου.

Διευκρινίζεται ρητώς ότι η εναλλακτική αυτή ουδόλως μεταβάλλει την τοπική αρμοδιότητα του δικαστηρίου.

loading...

3 thoughts on “Έρχεται το τέλος των πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία – Μόνο ηλεκτρονικά και για χρέη προς το δημόσιο

  1. Και θυμασαι τι ειχε πει ο βαγγελας????????
    Εβραιος απο το λονδινο ειχε δωσει το πληρεξουσιο στον γυφτο!!!!!!!!!!!!!
    Εκει συναντησε το 2015 και ο καραφλας τους ραββινους!!!!!!
    Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

  2. ΕΠΑΜ – Ενιαίο Παλλαικό Μέτωπο
    Δυναμικό παρόν την Τετάρτη 10/1/2018 στα Ειρηνοδικεία.

    Την ίδια μέρα καταθέτουν και το νόμο που θα βγάζει στο σφυρί ακίνητα για χρέη πάνω από 500€

    Εμπρός για την δική μας αξιολόγηση !

    Οι προγραμματισμένοι φυσικοί και ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων εκατοντάδων Ελλήνων αυτήν την εβδομάδα και την επόμενη είναι πλέον γεγονός. Αυτοί είναι οι πλειστηριασμοί, που οι Θεσμοί της Μαφίας θέτουν ως προϋπόθεση για να εκταμιεύσουν την δόση γι΄ αυτό και ζητούν την συμμόρφωσή μας !

    Ας «συμμορφωθούμε» λοιπόν και ας το δείξουμε με την παρουσία μας την Τετάρτη στα ειρηνοδικεία. Την ίδια ημέρα μάλιστα ΤΕΤΑΡΤΗ 10-1-2018 αναμένεται και η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου που θα επιτρέπει στην εφορία να βγάζει στο σφυρί ακίνητα για χρέη πάνω από 500 ευρώ.

    Ζούμε πρωτόγνωρες και ιστορικές ημέρες. Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών όμως τώρα, περισσότερο από ποτέ, γράφει την δική του ιστορία

    Σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για χιλιάδες συμπατριώτες μας, σας καλούμε να δυναμώσετε με την παρουσία σας την διαδήλωσή μας την Τετάρτη 10-1-2018 3.30 στα Ειρηνοδικεία.
    https://www.facebook.com/metopo/

Comments are closed.