Σκληρή στάση από Σκόπια: «Κανείς δεν μπορεί να μας επιβάλλει νέο όνομα»

Ο εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας, Βάσκο Ναουμόφσκι, δήλωσε πριν από λίγο ότι οι προτάσεις που παρουσίασε σήμερα ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς «απέχουν πολύ από μία αξιοπρεπή λύση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων στηρίζεται στο Ψήφισμα 817 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, σχετικά με την αναζήτηση λύσης στο θέμα του ονόματος.

«Κανένα κράτος δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλει νέο όνομα σε άλλη χώρα, ούτε ο ΟΗΕ έχει το δικαίωμα να επιβάλει νέο όνομα σε κράτος μέλος του. Η χώρα μας έχει όνομα, το οποίο είναι “Δημοκρατία της Μακεδονίας”, ένα όνομα που αποτελεί τη βάση της ταυτότητάς μας.

Επίσης, σήμερα το 2018 κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την ύπαρξη του “μακεδονικού” λαού και της “μακεδονικής” γλώσσας.

Από την πλευρά του διαμεσολαβητή . Μάθιου Νίμιτς παρουσιάστηκαν σήμερα κάποιες ιδέες που πιστεύω ότι αποκλίνουν από αυτό το πλαίσιο και απέχουν πολύ από μια αξιοπρεπή λύση.

Ωστόσο θα μεταφέρω τις προτάσεις αυτές στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας και αυτή θα είναι που θα λάβει θέση στο θέμα αυτό» δήλωσε ο Ναουμόφσκι στον τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων, “Sitel”

loading...

2 thoughts on “Σκληρή στάση από Σκόπια: «Κανείς δεν μπορεί να μας επιβάλλει νέο όνομα»

  1. ΤΙ ΞΕΦΤΙΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ!!

    ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΙΕΡΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ!!!

    ΑΜΥΑΛΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ, ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ. ΜΙΣΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΚΑΝΕΣ!

    ΠΟΣΟ ΘΑ ΣΟΥ ΚΟΣΤΙΖΑΝ 300 ΑΓΧΟΝΕΣ;;;

  2. Αμ πηδημένος αμ και δαρμένος , έτσι μας φέρω ντε οι Σκοπιανοί , καλά κάνουν τέτοιους ΗΛΙΘΙΟΥΣ πολιτικούς έχουμε τέτοια παθαίνουμε , μέχρι εχθές οι Σκοπιανοί μας το έπαιζαν ένταξη θα τα βρούμε θα ξηλώσουμε αγάλματα θα αλλάξουμε αεροδρόμια και δρόμους αλλά μόλις κατάλαβαν με τι ΗΛΙΘΙΟΥΣ πολιτικούς έχουν να κάνουν άρχισαν να δείχνουν τι πραγματικά θέλουν και το ωραίο ποιο είναι ενώ αυτοί καίγονται εμείς τρέχουμε να τους βαπτίσουμε , δεν ξέρω είναι να γελάς ή να κλαις με αυτούς τους πολιτικούς ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ που έχουμε μπλέξει

Comments are closed.