Η Ντόρα, οι “φούφουτοι” και ο Κυριάκος

Οι παροικούντες την πόλη των Χανίων είχαν ενημερωθεί εξαρχής πως η πολιτική συμβίωση των δύο προβεβλημένων «διαδόχων» του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα ήταν μία δύσκολη άσκηση πολεμικής τέχνη.

Παρά τις αντιρρήσεις των παρατηρητών ως προς της αξιοπιστία τέτοιων σεναρίων, η πραγματικότητα από πολύ νωρίς κατέδειξε πως οι Κασσάνδρες είχαν δίκιο. Ορισμένοι επικαλέστηκαν την κατάρα του Ανδρέα αλλά μάλλον το παράκαναν. Οι πολίτες των Χανίων, συνήθως πολύ καλά ενημερωμένοι, με παράδοση στην ανάλυση των αντιπάλων πολιτικών οίκων της δυτικής Κρήτης, Βενιζέλου και Μητσοτάκη, και άρα πιο πραγματιστές και προσγειωμένοι, ανέπτυξαν την πιο απλή θεωρία της προσωπικής φιλοδοξίας. Τελικά αυτή η θεωρία ήταν και η πιο αξιόπιστη.

Ο παραπάνω πρόλογος κρίθηκε αναγκαίος προκειμένου να διευκολύνει την αναγνώστη στην ιχνηλάτηση της σχέσης της πολιτικά πληθωρικής Ντόρας Μπακογιάννη και του αιφνιδιαστικά αναρριχώμενου στην ηγεσία της λεγόμενης γαλάζιας πολυκατοικίας Κυριάκου Μητσοτάκη. Για να επιστρέψουμε στην επικαιρότητα, θα πρέπει να αναφερθούμε στην θητεία της Ντόρας Μπακογιάννη στο υπουργείο Εξωτερικών όπου και διαχειρίστηκε την περίφημη πλέον Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008 επί πρωθυπουργίας Κ. Καραμανλή.

Η κυρία Μπακογιάννη δεν παρέκκλινε ποτέ από την πολιτική που χάραξε ο πατέρας της Κωνσταντίνος Μητσοτάκης επί του «Μακεδονικού». Αυτήν την πολιτική γραμμή επεξεργάστηκε και στην υπόθεση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Με τις γνωστές σχέσεις που η οικογένεια Μητσοτάκη διατηρούσε επί μακρόν με συγκεκριμένα ευρωπαϊκά κέντρα όπου κυρίαρχη θέση ανέκαθεν διατηρούσε η Βόννη και στη συνέχεια το Βερολίνο, η κυρία Μπακογιάννη φαίνεται πως επέβαλε ή εξήγησε πως η λεγόμενη εθνική γραμμή του Βουκουρεστίου ήταν και η παραγωγικότερη δυνατή. Αξίζει εδώ να σημειωθεί η παραδοσιακή σχέση της οικογένειας Μητσοτάκη με την ισχυρή οικογένεια των Μπους στο Τέξας. Μία σχέση φιλίας και συνεργασίας με τους εκπροσώπους των λεγόμενων πετρελαιάδων της αχανούς αυτής πολιτείας των ΗΠΑ. Προκειμένου να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, πρόεδρος της Αμερικής κατά τη Σύνοδο του Βουκουρεστίου ήταν ο Τζωρτζ Μπους τζούνιορ.

Τις πραγματικές θέσεις του κ. Κώστα Καραμανλή αποκάλυψε το απόρρητο τηλεγράφημε του τότε Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα διά του οποίου η διπλωματική υπηρεσία των ΗΠΑ ενημέρωνε το State Department για το τι ακριβώς πιστεύει ο Έλληνας πρωθυπουργός. Αυτά για την ιστορία αλλά και για να κατανοήσει κανείς τις λεπτές ισορροπίες εντός, εκτός και επί τα αυτά της οικογενείας Μητσοτάκη.

Λίγες ώρες μετά την σαφή στροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη επί του «Μακεδονικού» όπου με λίγα λόγια ο πρόεδρος της ΝΔ επηρεαζόμενος από την ρήση «Φοβού τους Δαναούς» ανακοίνωσε πως δεν στηρίζει πλέον την όποια διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ, άρα εκ των συμφραζομένων δεν στηρίζει κάθε πρόταση που εμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία», η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε υψώνοντας το δικό της μπαϊράκι. Σε τηλεοπτική εμφάνιση μίλησε έξω από τα δόντια λέγοντας πως είναι έγκλημα όλος ο κόσμος να αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία» και εμείς, δηλαδή και ο αδερφός της, «φούφουτους». Την ίδια στιγμή ανακοίνωνε πως δεν προτίθεται να συμμετέχει στο συλλαλητήριο της Αθήνας αν και γνωρίζει (κάτι ξέρει) πως πολλοί άλλοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα επιθυμούσαν να παρευρεθούν.

Η κυρία Μπακογιάννη με αυτή την τηλεοπτική της εμφάνιση διέβη τον Ρουβίκωνα ή αλλιώς την αόρατη εκείνη κόκκινη γραμμή που όποιος την περάσει γνωρίζει εκ των προτέρων τις επιπτώσεις. Μόνο που η «επίπτωση» για την Ντόρα Μπακογιάννη είχε εμφανιστεί πολύ νωρίτερα, προ μηνός σχεδόν, όταν ο αδερφός της με δημόσια δήλωσή του ξεκαθάριζε πως στην κυβέρνηση που προτίθεται να συγκροτήσει εάν και εφόσον κερδίσει τις εκλογές, δεν θα υπήρχε θέση για την Ντόρα Μπακογιάννη.

Το επιχείρημα ήταν σαφές αλλά προφανώς αποπροσανατολιστικό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήθελε να καταδείξει πως η σύγχρονη ΝΔ είναι κατά του νεποτισμού και άρα σε μία κυβέρνηση δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να ονομάζεται Μητσοτάκης και η υπουργός Εξωτερικών να είναι η αδερφή του. Μόνον που για τις ευρωπαϊκές δημοκρατίες και κοινωνίες αυτή η προσέγγιση δεν είναι απλώς επιβεβλημένη.
Είναι κάτι παραπάνω. Είναι αυτονόητη. Ιδιαιτέρως για εκείνους οι οποίοι έχουν εντρυφήσει στα κείμενα του Βολταίρου και δεν περιορίζονται στο να ανοιγοκλείνουν την θύρα της κατοικίας τους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με έναν πολιτικό ελιγμό που τον αναβάθμισε σε άσκηση επί χάρτου για να καταδείξει πως σέβεται τις δημοκρατικές παραδόσεις της γηραιάς ηπείρου παραγκώνισε την αδερφή του. Ως γνήσιο τέκνο της οικογένειας Μητσοτάκη η αδερφή του δεν θα μπορούσε να προσπεράσει μία τέτοια πρόκληση χωρίς να αντιδράσει. Συνήθως λένε πως η εκδίκηση είναι ένα κρύο πιάτο. Στην προκειμένη περίπτωση το πολιτικό έδεσμα δεν ήταν απλώς κρύο, ήταν παγωμένο.

Η κυρία Μπακογιάννη επικαλέστηκε και θα επικαλείται την πολιτική κληρονομιά του πατέρα της σε όλες τις ενέργειές της από τούδε και στο εξής, αναγκάζοντας τον αδερφό της να παίρνει τις αποστάσεις του βήμα-βήμα από την πολιτική παρακαταθήκη του ιδρυτή του Οίκου Μητσοτάκη. Πρόκειται για μία αξιοσημείωτη ποιοτική διαφοροποίηση που οδηγεί και σε αυτονόητα πολιτικά συμπεράσματα. Μέχρι πού θα φτάσει αυτή η κόντρα; Μέχρι το τέλος λένε οι παροικούντες την πόλη των Χανίων και αυτοί γνωρίζουν.

Μία υποσημείωση: Πολύ πριν γεννηθούν η Ντόρα και ο Κυριάκος, πριν ακόμη υπάρξει η εμβληματική μορφή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, δηλαδή στα πολύ δύσκολα χρόνια της πορείας του Ελευθερίου Βενιζέλου από το Θέρισο στην Αθήνα, είχε καταγραφεί μία κυρίαρχη αντίθεση εκεί στις γειτονιές της Χαλέπα μέχρι και την πλατεία Δικαστηρίων. Μιλάμε πάντοτε για τα Χανιά. Ευτυχώς που υπάρχουν οι αρχαιοδίφες.

Εκείνα τα χρόνια ο Κλέαρχος Μαρκαντωνάκης ήταν εξ’ απορρήτων του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Τότε τμήμα της αντιπολιτεύσεως είχε κατηγορήσει τον Εθνάρχη πως χρηματοδοτήθηκε (δηλαδή λαδώθηκε) από τον πασίγνωστο διεθνή έμπορο όπλων Ζαχάρωφ, την εμβληματική αυτή μορφή που έπαιζε σκάκι μεταξύ του Τσάρου της Αυστρουγγαρίας, της Γερμανικής αυτοκρατορίας, της Γαλλίας και βεβαίως και του Βρετανικού Λέοντα.

Στα αρχεία διαβάζουμε μία επιστολή δια χειρός Βενιζέλου προς τον αγαπημένο του εξ απορρήτων συνεργάτη Κλέαρχο Μαρκαντωνάκη. Σε μία αποστροφή της επιστολής αυτής διαβάζουμε «μην δίνεις σημασία σε αυτές τις αθλιότητες οι οποίες ως γνωστόν διακινούνται από συγκεκριμένο άνθρωπο…!». Ποιο είναι το όνομα αυτού του ανθρώπου που διακινούσε τις αθλιότητες κατά του Ε. Βενιζέλου. Τα αρχεία δεν ψεύδονται. Και το όνομα αυτού Κυριάκος Μητσοτάκης (ο πάππος).

Υστερόγραφον: Δια του λόγου το αληθές παρατίθεται αυτούσια η επιστολή Ελευθερίου Βενιζέλου της 10ης Οκτωβρίου 1930 από το αρχείο του μουσείου Μπενάκη, φάκελος 283.

«Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

10η Οκτωβρίου 1930

Φίλτατε Κλέαρχε

Δεν είναι ανάγκη να σας είπω ότι επαναστατεί η συνείδησίς μου κατά των συκοφαντιών αι οποίαι σου απεδόθησαν όσον αφορά την δήθεν ανάμιξίν σου εις την αγοράν των Αμερικανικών Θωρηκτών και είσπραξιν προμηθείας δι’ αυτά, καθώς και διά την υπό του κ. Ζαχάρωφ εγχειρισθείσαν σοι δήθεν διά λογαριασμόν μου επιταγήν χιλίων λιρών. Εάν την ελεεινήν ταύτην συκοφαντίαν έπλασεν ή απλώς επανέλαβεν ο κοινός φίλος Κυρ. Θ. Μητσοτάκης είναι άξιος εμπτυσμού, διότι σε γνωρίζει από δεκαετηρίδων τόσον καλά ώστε να μην του επετρέπετο να αποδώση την ελαχίστην πίστιν εις αυτούς.

Φιλικώτατα

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ».

loading...

25 thoughts on “Η Ντόρα, οι “φούφουτοι” και ο Κυριάκος

  1. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΖΕΙ ΟΛΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ Ε, ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΒΛΑΚΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΣΛΑΥΟΥΣ

  2. ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΡΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΦΥΡΙΖΑΤΕ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ,ΩΡΑΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΣΙΟΝΙΣΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΓΑΛΑΖΙΟΥΣ -ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ -ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ , ΕΤΣΙ ΤΣΟΥΚΟΥ ,ΤΣΟΥΚΟΥ ΤΩΡΑ Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΣΑΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΣΛΑΥΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ .ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΤΑΙ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΔΟΣΑΤΕ ΣΕ ΕΘΝΙΚΑ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΟΤΙ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕΤΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΑΤΕ ΔΗΘΕΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ

  3. ΕΣΥ ΣΑΝ ΥΠΕΞ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΤΟΡΑ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕΣ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΝ ΥΠΕΞ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΓΕΙΟΘΗΚΕ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΓΑΡΓΑΡΑ ΣΑΝ ΣΟΥΠΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΗΣΟΥΝ ΕΝΔΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΖΩΗ Η ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΜΕ ΜΗΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΗΝ ΚΑΙ ΣΤΕΝΟΧΩΡΕΣΕΙΣ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣΙΟΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΒΑΘΕΩΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΑΓΩΝΙΣΘΗΚΑΤΕ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΟΤΙ ΔΕΧΟΣΑΣΤΑΝ ΠΙΕΣΕΙΣ ,ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙΣ ΕΣΥ Η ΙΔΙΑ

  4. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΟΥΣΑΤΕ ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΣΥΖΗΤΟΥΣΑΤΕ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΚΑΙ ΤΙ ΣΥΖΗΤΟΥΣΑΤΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ,ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΛΑΨΟΥΡΙΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΜΙΞΟΠΑΡΘΕΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΜΑΝΑΒΗΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΩΝΙΑΣ

  5. ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΟΤΑΝ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΙΠΕ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

  6. ΟΤΑΝ Ο ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ ΠΡΟΕΤΡΕΨΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΖΑΡΕΨΟΥΜΕ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΝΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ,ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΝΟΤΙΑ ΣΚΟΠΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΣΕΡΒΙΑ ,ΔΕΝ ΠΕΡΝΕΙΣ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΟΥ ,ΕΤΣΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΦΘΑΣΕΙΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΑΝ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟ ΚΑΙΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΠΛΟΜΑΤΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΗ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΛΑ ΜΕ ΦΟΒΙΑ

  7. ΕΜΑΘΕΣ ΝΤΟΡΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΤΕΓΕΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΑ .

  8. ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ,ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ,ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ ΤΗΣ Ν.Δ.,Ο ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΗΡΕ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  9. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΚΛΑΣΜΕΝΤΕΝ ΨΩΦΟΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΙΜΠΑΛΙ ΕΙΔΙΚΑ. ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΟΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ. ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΦΑΤΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΠΟΛΤΙΚΙΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

  10. ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΥΣΤΥΧΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΘΛΙΒΕΡΟΙ ΤΥΠΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΜΕΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΩΦΟΔΕΞΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΓΙΑΛΑΝΤΖΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.ΨΕΜΑΤΑ,ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ,ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ.ΟΥΤΕ ΝΤΡΟΠΗ,ΟΥΤΕ ΤΣΙΠΑ.ΜΟΝΟ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΤΣΤΥΧΩΣ ΘΛΙΒΕΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΠΩΣ ΞΥΠΝΑΕΙ ΤΕΛΕςΥΤΑΙΑ.ΘΑ ΔΟΥΜΕ…

  11. ηΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΜΑΤΑ ΚΟΜΑΤΑ ΔΙΑΤΗΡΩ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ………….

  12. Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018
    Παγκόσμιο Μακεδονικό Κογκρέσο Σκοπιανών: Υπάρχει ελληνική κατοχή της Μακεδονίας και γενοκτονία κι όχι αλυτρωτισμός των Σκοπίων
    Παγκόσμιο Μακεδονικό Κογκρέσο Σκοπιανών: Υπάρχει ελληνική κατοχή της Μακεδονίας και γενοκτονία κι όχι αλυτρωτισμός των Σκοπίων
    Τελικά ποιον κοροϊδεύουν όσοι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει θέμα αλυτρωτισμού από πλευράς των Σκοπίων και πως δεν πρόκειται η παραχώρηση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, να δημιουργήσει προβλήματα και αλυτρωτικές βλέψεις της γείτονος εις βάρος της Ελλάδας και των Ελληνικών εδαφών….
    Αυτό βέβαια το γνωρίζει πολύ καλά ο Ελληνικός λαός, που έχει δει, τι σημαίνει τόσα χρόνια ψευδομακεδονική προπαγάνδα!
    Ας τα λάβουν σοβαρά υπόψη και οι σημερινοί κυβερνώντες.
    Για του λόγου το αληθές διαβάζουμε στο Βαλκανικό περισκόπιο, ανακοίνωση του Παγκόσμιου ψευτο-"Μακεδονικού" Κογκρέσου, που (ποιος άραγε να το χρηματοδοτεί κι αυτό;) καταδικάζει όπως λέει, τη δήλωση του προέδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος κατηγορεί την Ψευδομακεδονία για αλυτρωτισμό!
    Το παρακάτω δημοσίευμα εθνικιστικού παραληρήματος από τους Σκοπιανούς, αποτελεί ακόμα μια απόδειξη, για το τι θα ακολουθήσει μια πιθανή παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας από την Ελληνική Κυβέρνηση:
    Παγκόσμιο Μακεδονικό Κογκρέσο Σκοπιανών:
    Το σλαβικό εθνικιστικό δημιούργημα: «Παγκόσμιο Μακεδονικό Κογκρέσο»- WMC , καταδικάζει τη δήλωση του προέδρου της Κύπρου , Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος κατηγορεί την Ψευδομακεδονία για αλυτρωτισμό!
    Το WMC επαναλαμβάνει ότι δεν πρόκειται για ‘μακεδονικό’ αλυτρωτισμό, αλλά για την Κατοχή της Μακεδονίας από τους Έλληνες και τη γενοκτονία εναντίον του «μακεδονικού» λαού, από τους βαλκανικούς πολέμους 1912-13 μέχρι σήμερα!
    Ο αλυτρωτισμός δεν είναι παρά αγάπη για την πατρίδα, εκεί από όπου οι «Μακεδόνες»- Σλάβοι, εκδιώχθηκαν και υπέστησαν εθνοκάθαρση!
    Το WMC θυμίζει το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, που στις 5 Δεκεμβρίου 2011, αποφάσισε ομόφωνα, ότι η Ελλάδα παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνία της 13ης Σεπτεμβρίου 1995 μεταξύ της Ψευδομακεδονίας και της Ελλάδας!
    Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης απέρριψε τις κατηγορίες της Αθήνας για την ύπαρξη «μακεδονικού» αλυτρωτισμού!
    Το WMC επισημαίνει ότι ο δεκαεξάκτινος χρυσοκίτρινος ήλιος σε κόκκινο φόντο αντιπροσωπεύει τη σύνθεση όλων των Μακεδόνων και δεν έχει καμία σχέση με την πολιτιστική κληρονομιά της Αθήνας!
    Εμείς συγχωρούμε αλλά δεν ξεχνάμε!
    Ζητάμε συγνώμη και αποζημιώσεις για τις ζημιές στη ζωή και την περιουσία των βιαίως εξόριστων «Μακεδόνων» – Σλάβων, και την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων και των αρχαιολογικών ανασκαφών σε κατεχόμενα, από το 1912, εδάφη από τους Έλληνες, που είναι μέρος της ‘Μακεδονίας’.
    Απαιτούμε την επιστροφή των δικαιωμάτων των πολιτών, των δικαιωμάτων στις ιδιοκτησίες τους και στις κληρονομιές τους και των βιαίως διωκόμενων «Μακεδόνων» από το κατεχόμενο τμήμα της ‘Μακεδονίας του Αιγαίου’ από το 1912!
    Παρ’ όλα αυτά και μετά από όλα αυτά, οι «Μακεδόνες» (Σλάβοι Σκοπίων) πιστεύουν ότι ο πολιτισμός και η ιστορία της Μακεδονίας δεν είναι αποκλειστική, αλλά μέρος της πολιτιστικής και ιστορικής ταυτότητας όλων των βαλκανικών λαών, ως σύγχρονα πολιτικά έθνη, τα οποία βασίζονται στη «μακεδονική» ταυτότητα, ανεξάρτητα από τις διαφορές στην ανάγνωση της ιστορίας από την άποψη της σημερινής γεωπολιτικής, ακόμη και ανεξάρτητα από τις διαφορές μεταξύ των σύγχρονων τρεχουσών γλωσσών ως προϊόν σύγχρονων πολιτικών εθνών!
    Οι «Μακεδόνες» (Σλάβοι Σκοπίων), δίνουν το χέρι για ιστορική συμφιλίωση με τους Έλληνο- Μακεδόνες, προτείνουν οι κυβερνήσεις των Σκοπίων και της Αθήνας να συνάψουν συμφωνία για διαρκή ειρήνη και φιλικές σχέσεις μεταξύ της Ψευδομακεδονίας και της Ελλάδας που θα αντικαταστήσει την «μακεδονική»-ελληνική Ενδιάμεση Συμφωνία της 13ης Σεπτεμβρίου του 1995!

  13. Τα Δρακουλόπαιδα, τα Δρακουλοέγγονα και τα άπληστα Ντορουποταχτικά θεωρούν ότι είναι γεννημένοι για να αρμέγουν τα δημόσια ταμεία και να άρχουν του Ελληνικού λαού.

    Διορισμένοι στα πιο απίστευτα πόστα, σε ιδρύματα, νοσοκομεία, εράνους κλπ. να διαχειρίζονται πακτωλό δημοσίου χρήματος.

    Tα Μιζοτάκια «βρέξει χιονίσει» έχουν μόνιμη θέση στην κεντρική πολιτική σκηνή.

    Σήμερα τα απολειφάδια του Μητσοτακισμού και τα απομεινάρια της Ντοροφαυλοκρατίας, επιδιώκουν με κάθε τρόπο θεμιτό και αθέμιτο, μέσω της αρχηγίας της Νου – γόνο – Δούλας να αφαιμάξουν ξανά τον δύσμοιρο Ελληνικό Λαό.

    Χρεοκόπησαν την Ελλάδα,χρεοκόπησαν και το σάπιο κόμμα τους και παριστάνουν τους άριστους !!!

    Ποιοι ?
    Οι άχρηστοι, οι άπληστοι οι ξενόδουλοι και οι μιζαρπάκτες …

  14. https://youtu.be/DLVmlwX9Wy8
    Η Ντόρα Μπακογιάννη μοιράζει τη Μακεδονία

    H Ντόρα Μπακογιάννη ξεκαθάρισε τη θέση της. Δεν πρόκειται να συμμετέχει στο συλλαλητήριο της Αθήνας για το Σκοπιανό, όπως διευκρίνισε η ίδια μιλώντας στον Σκάι.
    Επιπλέον εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα υπάρξει λύση.

    «Ο καθένας από τους βουλευτές της ΝΔ είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει. Εγώ δεν θα πάω, αλλά σέβομαι αυτούς που θα πάνε και δεν θα κουνάω το δάχτυλο» τόνισε.

    Σύμφωνα με την Ντόρα «είναι έγκλημα όλος ο κόσμος να λέει τα Σκόπια ‘’Μακεδονία’’ και εμείς να τους λέμε ‘’φούφουτους’’», ενώ αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις του 2008 είπε ότι «η τότε κυβέρνηση και όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα χαράξαμε κοινή εθνική γραμμή πάνω στην όποια πάτησε σήμερα ο κ. Τσίπρας».

    Που να τολμήσει να κατεβεί η Ντόρα-Κούλα σε παλλαϊκό συλλαλητήριο για την Μακεδονία .

    Η κυράτσα μόνον στην λέσχη BILTERMPERK ανεβαίνει ,τις ανοικτές πλατείες τις αποφεύγει, έχοντας στην μνήμη την χειροτονία από τους αγανακτισμένους του υποτακτικού της Χατζηδοντοράκη στην πλατεία Συντάγματος .

  15. https://youtu.be/DOyrGDGu_sc

    ΕΤΣΙ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΜΙΖΟΤΑΚΕΟΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»
    (ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΖΑΡΑΚΗ και τον Κρις Σπύρου…)

    Το παρελθόν είναι ένοχο και όχι ξεχασμένο…

    Μητσοτακισμός = Μιζοτακισμός = Nτορακισμός…
    (Το ανώτατο στάδιο της κοινοβουλευτικής αχρειότητας)

  16. Η Ντόρα ήταν ανέκαθεν ξενόδουλη, ξενοκίνητη και υποστηρίκτρια με κάθε κόστος του σλόγκαν …

    « Τοις ξένων (χ)ρήμασι πειθόμενη και των υποτακτικών εκμεταλλευόμενη …»

    Είναι τόσο εκρηκτικά τα Ελληνικά προβλήματα, είναι τόσο πιεστικά τα σχέδια αποδόμησης της χώρας μας, είναι τόσα τα εθνικά κακουργήματα που ετοιμάζουν οι πάτρωνες μας στην Ευρώπη και η παρουσία της Ντόρας , τους είναι απαραίτητη.

    Η παρουσία και μόνον αυτού του άπληστου κλώνου του Μιζοτακισμού, στην πολιτική σκηνή ή στο παρασκήνιο είναι ντροπή για όλους τους ΕΛΛΗΝΕΣ.
    Οι σοβαροί ενημερωμένοι πολίτες την αντιμετωπίζουν ως τελειωμένη στην πολιτική σκηνή της καταχρεωμένης χώρας.

  17. Η φαμίλια Μιζοτάκη ταλαιπωρεί την Ελληνική πολιτική σκηνή επί μια πεντηκονταετία και έχει αφαιμάξει τα δημόσια ταμεία.

    Ο «Μητσοτακισμός = Ντορακισμός = Μιζοτακισμός » ταλανίζει τη χώρα σχεδόν τριάντα χρόνια …

    Η άπληστη οικογένεια του λαομίσιτου Δράκουλα θεωρεί ότι είναι υποχρέωση του Ελληνικού Λαού να της παρέχει δια βίου πλουσιοπάροχο σίτιση από το Δημόσιο Πρυτανείο.

    Έζησαν & συνεχίζουν να ζουν δημοσία δαπάνη.

    Αλλά μην τους ζητήσεις εξηγήσεις, γιατί θίγονται εύκολα.

    Μίζα και αξιοπρέπεια πάνω απ΄όλα!

  18. ΚΥΡΑ ΘΟΔΩΡΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΕΡΘΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
    Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΩ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Η ΑΓΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΤΑΡΑΧΘΕΙ
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΚΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
    ΚΟΝΤΕΥΕΙΣ ΤΑ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΖΗΤΩ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΖΗΤΩ ΤΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ

  19. Η Ντόρα Μπακογιάννη θεωρεί πως έχει πέσει θύμα της εκδικητικής μανίας της Μαρέβας Μητσοτάκη στην οποία χρεώνει την απόφαση του αδερφού της να τη θεσει εκτός οποιουδήποτε μελλοντικού κυβερνητικού σχήματος.

    Ντόρα : «Κρείττον του λαλείν το σιγάν»

    Μια βασική εκφραστής του σάπιου πολιτικού συστήματος,( γέννημα θρέμμα, όχι του λαού αλλά της φαμίλιας του Φαταούλα Μητσοτάκουλα ) η Ντόρα-Κούλα , βγήκε να μας πει ότι ενδιαφέρεται τώρα εκ των υστέρων για την σωτηρία της χώρας, που χρόνια τώρα ασύδοτα αφαίμαξε και την οδήγησε με τους υποτακτικούς της στον βούρκο, στην διαφθορά, στην αδιαφάνεια, στην αναξιοκρατία, στην ξενοδουλία… και γενικά στην δομημένη Ντόρο-φαυλό-κρατία… της τελευταίας τριακονταετίας.

    Η επιτομή του παλαιοκομματισμού στην πιο αποκρουστική της μορφή…

    Η πολιτική ορμονοπληξία σε όλο της το μεγαλείο…..

    Έχει μονάχα ζήλια κι απωθημένα.

    Μην έχοντας επίγνωση των ορίων της, ξεπερνάει τα όρια της προσβολής της νοημοσύνης μας.

  20. ΚΥΡΑ ΘΟΔΩΡΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΕΡΘΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
    Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΩ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Η ΑΓΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΤΑΡΑΧΘΕΙ
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΚΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
    ΚΟΝΤΕΥΕΙΣ ΤΑ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΖΗΤΩ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΖΗΤΩ ΤΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ

  21. ΝΤΟΡΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΣΥΝΟΡΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΠΕΤΥΧΕ ,ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΑΘΕΟΥΣ,ΜΑΣΟΝΟΥΣ ΣΙΟΝΙΣΤΕΣ ΣΑΝ ΔΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ

  22. ΝΤΟΡΑ ΤΟΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΝΑΤΕ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ,ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ??ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΟΥ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

  23. ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΝΤΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ .ΤΟΣΟ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΤΟΣΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΧΟΝΔΡΟΠΕΤΣΗ .

  24. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΓΑΛΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΤΟΣΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΞΕΧΙΛΙΖΕΙ ΦΕΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΟΥ ΤΟΣΟ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΙΕΔΩΣΕ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΘΑΨΕ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΙΣΜΟ ΓΙΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΝΑΣ ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙΣ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΛΑΥΟΥΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

  25. ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΠΛΩΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΣΕ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΙΣΜΟ ΓΙΑΥΤΟΤΟΣΗ ΧΟΛΗ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΤΠΕΡ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΕ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΛΑΥΟΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ Ο ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΕΡΠΕΤΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΝΤΟΡΑ

Comments are closed.