Μίκης για Σκοπιανό: Η χρήση του όρου Μακεδονία θα έχει ολέθριες συνέπειες

«Το να μας οδηγούν στην πτώχευση και τη διάλυση του κοινωνικού μας ιστού, είναι ένα τεράστιο θέμα. Το να φτάνουμε όμως στο σημείο να απειλείται η ακεραιότητα της χώρας μας, αυτό δεν είναι μόνο τεράστιο θέμα αλλά κανονικός θάνατος»

Ηχηρή παρέμβαση του Μίκη Θεοδωράκη, για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, ζητάει να μην υπάρξει παρέκκλιση από την απόφαση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών του 1992, που καθόρισε την εθνική γραμμή για το Σκοπιανό, σύμφωνα με το οποίο δεν θα πρέπει να περιλαμβάνεται ο όρος Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων.

“Τυχόν υποχώρηση από αυτή τη γραμμή θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για το μέλλον της χώρας μας, δεδομένου ότι μετά την οκταετή καταλήστευση του ελληνικού λαού που μας οδήγησε στην σημερινή δραματική κατάσταση, το μόνο που μας απομένει είναι η διαφύλαξη της εθνικής μας ακεραιότητας” αναφέρει, συνεχίζοντας με νόημα: “Με όχημα το όνομα «Μακεδονία» και παραμορφώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε βαθμό γελοιότητας επιδιώκει την επέκταση των συνόρων της εις βάρος των δικών μας για τη δημιουργία της λεγόμενης «Μακεδονίας του Αιγαίου». Ο στόχος αυτός λειτουργεί εδώ και δεκαετίες ως βασικός εθνικός στόχος της γειτονικής χώρας, με αποτέλεσμα να έχουν γαλουχηθεί γενιές Σκοπιανών με την ιδέα αυτή και να έχουν σήμερα την πεποίθηση ότι είναι κατ’ ευθείαν απόγονοι των Βασιλέων της Μακεδονίας Φιλίππου και Μεγάλου Αλεξάνδρου. Με μια κολοσσιαία πραγματικά προπαγάνδα, κατόρθωσαν να παρασύρουν σ’ αυτή την ιστορική γελοιότητα μεγάλο αριθμό κρατών” αναφέρει.

Και η επιστολή Θεοδωράκη καταλήγει με νόημα: “Οι καιροί ου μενετοί. Οταν φοβάσαι να πεις ότι αγαπάς την πατρίδα σου κι όταν -ακόμα χειρότερα την ξεπουλάς- αυτό είναι ραγιαδισμός. Όταν δεν φοβάσαι να πεις ότι την αγαπάς και έχεις το θάρρος να το βροντοφωνάξεις, αυτό δεν είναι εθνικισμός, είναι πατριωτισμός. Και η Ελλάδα σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχει ανάγκη από πατριώτες”.

Αναλυτικά η επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη, όπως δημοσιοποιήθηκε στην προσωπική του ιστοσελίδα, έχει ως εξής:

“Το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών στα 1992 αποφάσισε για μια εθνική κοινή γραμμή πλεύσης σε μια ονομασία στην οποία δεν θα περιέχεται η λέξη «Μακεδονία».

Τυχόν υποχώρηση από αυτή τη γραμμή θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για το μέλλον της χώρας μας, δεδομένου ότι μετά την οκταετή καταλήστευση του ελληνικού λαού που μας οδήγησε στην σημερινή δραματική κατάσταση, το μόνο που μας απομένει είναι η διαφύλαξη της εθνικής μας ακεραιότητας. Η Κυβέρνηση των Σκοπίων απειλεί χωρίς προσχήματα την ακεραιτότητα της πατρίδας μας. Με όχημα το όνομα «Μακεδονία» και παραμορφώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε βαθμό γελοιότητας επιδιώκει την επέκταση των συνόρων της εις βάρος των δικών μας για τη δημιουργία της λεγόμενης «Μακεδονίας του Αιγαίου».

Ο στόχος αυτός λειτουργεί εδώ και δεκαετίες ως βασικός εθνικός στόχος της γειτονικής χώρας, με αποτέλεσμα να έχουν γαλουχηθεί γενιές Σκοπιανών με την ιδέα αυτή και να έχουν σήμερα την πεποίθηση ότι είναι κατ’ ευθείαν απόγονοι των Βασιλέων της Μακεδονίας Φιλίππου και Μεγάλου Αλεξάνδρου. Με μια κολοσσιαία πραγματικά προπαγάνδα, κατόρθωσαν να παρασύρουν σ’ αυτή την ιστορική γελοιότητα μεγάλο αριθμό κρατών επωφελούμενοι συγχρόνως και από τη στάση των Ελλήνων υπευθύνων που δεν έκαναν καμμία προσπάθεια να ανασκευάσουν στα μάτια των ξένων αυτή την χονδροειδή παραποίηση της Ιστορίας.

Και φτάσαμε στο θλιβερό σημείο που μας θίγει ως Λαό, να είμαστε αναγκασμένοι να απολογούμεθα για τον πατριωτισμό μας!

Εάν υποχωρήσουμε αυτή τη στιγμή από την θέση μας για το όνομα είναι σαν να ανοίγουμε τους ασκούς του Αιόλου. Οφείλουμε να επαγρυπνούμε για την διαφύλαξη της εθνικής μας ακεραιτότητας, δεδομένου ότι υπάρχουν ισχυρές διεθνείς δυνάμεις που έχουν στόχο τους στην σαλαμοποίηση της περιοχής των Βαλκανίων. Η περίπτωση της Γιουγκοσλαυίας είναι νωπή. Το επόμενο θύμα θα είναι η χώρα μας. Τα μαύρα σύννεφα που μας απειλούν γίνονται κάθε μέρα και περισσότερο ορατά. Εάν υποχωρήσουμε τώρα στην ανοιχτή πρόκληση των Σκοπίων που χωρίς να έχουν παραιτηθεί από τον κύριο στόχο της εθνικής τους πολιτικής επιδιώκουν σήμερα να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ με την ψήφο τη δική μας για να μπορούν αύριο-μεθαύριο να μας απειλούν από μια θέση υψηλότερη και ισχυρότερη, τότε θα είμαστε άξιοι της Μοίρας μας.

Κύριοι της ελληνικής κυβέρνησης, το βάρος που καλείσθε να σηκώσετε είναι ασήκωτο. Και γι’ αυτό μην το κάνετε. Μείνετε πιστοί στην κοινή εθνική γραμμή του 1992. Οι ευθύνες που φορτωθήκατε στον οικονομικό τομέα είναι μεγάλες. Όμως εκείνες που έχουν σχέση με την εθνική μας ασφάλεια και ακεραιότητα είναι συντριπτικές και το δυστύχημα είναι ότι δεν θα παρασύρουν μόνο εσάς αλλά ολόκληρη τη χώρα.

Την ίδια έκκληση που απευθύνω στην Κυβέρνηση την απευθύνω και στον λαό μας που θα πρέπει να εγκαταλείψει την νάρκη στην οποία έχει περιπέσει αυτό τον καιρό.

Το να μας οδηγούν στην πτώχευση και τη διάλυση του κοινωνικού μας ιστού, είναι ένα τεράστιο θέμα. Το να φτάνουμε όμως στο σημείο να απειλείται η ακεραιτότητα της χώρας μας, αυτό δεν είναι μόνο τεράστιο θέμα αλλά κανονικός θάνατος. Γιατί δεν θα μπορέσει να αντέξει η πατρίδα μας αν χάσει ακόμα και ένα τετραγωνικό μέτρο ελληνικής γης. Υπερβολή; Σκεφτείτε μόνο, ποιος αλήθεια θα μπορούσε να διανοηθεί τον διαμελισμό της άλλοτε ισχυρής Γιουγκοσλαυίας;

Οι καιροί ου μενετοί.

Όταν φοβάσαι να πεις ότι αγαπάς την πατρίδα σου κι όταν -ακόμα χειρότερα την ξεπουλάς- αυτό είναι ραγιαδισμός.

Όταν δεν φοβάσαι να πεις ότι την αγαπάς και έχεις το θάρρος να το βροντοφωνάξεις, αυτό δεν είναι εθνικισμός, είναι πατριωτισμός!

Και η Ελλάδα σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχει ανάγκη από πατριώτες!
Αθήνα, 7.1.201
Μίκης Θεοδωράκης”

loading...

12 thoughts on “Μίκης για Σκοπιανό: Η χρήση του όρου Μακεδονία θα έχει ολέθριες συνέπειες

  1. ΡΕ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΛΕΙΠΕΙΣ ΚΙ' ΑΛΛΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ?

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΟΥΝΑΒΗ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕΣ ?

    ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΝΟΣ ΦΑΡΑΩΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ, ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑΠΟ ΤΟ 1960 ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΠΛΩΤΗΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΑΙΓΑΙΟΥ.

    Μια φιλοδοξία θεμιτή, αλλά η πραγματική ευκαιρία να αναδειχθεί η χώρα μας μέσω της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης σε προνομιακό εταίρο των Βαλκανικών χωρών –και ως ένα βαθμό ρυθμιστή των Οικονομικών εξελίξεων- χάθηκε στις δεκαετίες του 1990 και του 2000.

    Τότε που και ο εγχώριος επιχειρηματικός κόσμος διάθετε ιδιαίτερο δυναμισμό, αλλά το…..κράτος των Αθηνών» ενδιαφερόταν περισσότερο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και για την τόνωση του Χρηματιστηρίου.

    Πρόσφατα, έγινε και ερώτηση στην Βουλή γι' αυτό το θέμα.

    Ο μίστερ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

    ΔΕΝ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΛΛΑ Η Ε Λ Λ Α Δ Α !

    ΑΛΛΑ Ο μίστερ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΕΙ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ
    ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΟΥΝΑΒΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΝΑΜΗ !

    ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΦΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ !

    ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΜΙΚΥ ΜΟΥ…..

    ΤΟ ΟΝΟΜΑ, ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Ο μίστερ ΤΣΙΠΡΑΣ.

    ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΟΥΝΑΒΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

    ΚΑΙ Ο μίστερ ΚΟΤΖΙΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ??

    ΟΛΑ ΣΚΟΠΙΜΑ ΕΤΣΙ ? ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΘΕΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΤΣΙ ?

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  2. ακουσε κορη μου εγω λεω οτι μου λενε απο την Αμερικανικη πρεσβεια δεν τα βγαζω απο το κεφαλι μου

    Μικυ μαους Θεοδωρακης

  3. ΤΑ ΣΥΡΙΖΑΝΑΚΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΚΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΦΕΡΤΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ

  4. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΏΣΤΕ ΕΑΝ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΤΟ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΘΕΣΗΣ .

    ΜΕ ΕΤΚΤΙΜΗΣΗ

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  5. ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ ΠΩΣ ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΣΩΡΡΑ

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  6. καλα κανης Αγγελικουλα μου και εγω αγαπω τον Σορος το ιδιο ειναι κορη μου

    Μ.θΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

  7. ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΣΩΡΡΑ, ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΙ.

    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ.

    ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ ΠΟΥ ΤΑ ΕΒΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ?

    ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΡΡΑ ΤΑ ΕΒΑΛΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ.

    ΠΙΘΑΝΟΝ Ο/Η ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΣ, ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ.

    ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΤΑ ΒΑΖΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.

    ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΩ.

    Η ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΕΝΑ.

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  8. Μην τσιμπάς Αγγελική, όλοι, του υποτειθετε σωτήρα, ειναι τρολ και ρίχνουν άδεια για πιάσουν γεμάτα.
    Κάνεις σοβαρός αυτή τη στιγμή που η πατριδα μας αιμοραγει από τα νύχια των αρπακτικών δεν ασχολείται με ανόητους, ανικανους και αξεστους που το μόνο που θέλουν είναι να ασχολούνται με βλακειες και να βρίζουν σαν λιμενεργάτες.
    Όσο για την Μακεδονία μας με τον Πινόκιο και τον Μπουτάρ αλη για ηγέτες μάλλον είναι καταδικασμενη, ότι και να πούμε εμείς σαν λαός πια.!

  9. ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΓΓΕΛΙΚΟΥΛΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ…ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΧΕΙ ΣΚΑΤΩΜΕΝΗ ΨΟΥΛΗ!!

  10. ΕΑΝ ΛΕΩ ΕΑΝ ΣΑΣ ΡΩΤΑΓΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΧΕΖΑΤΕ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑΚΗ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ?
    ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ…ΠΟΙΟΣ ΧΑΡΑΜΙΖΕΙ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΕΚΦΥΛΟΥ ΤΣΑΠΕΛΟΦΑΓΟΥ ΠΟΥ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΣΩΨΥΧΑ ΤΗΣ ΣΑΠΙΑΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ ΤΣΑΠΕΛΑ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΚΑΤΟ Ε?

  11. ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ 600 ΔΙΣΣ. ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΚΑΤ' ΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ( Ε.Κ.Τ) ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ.

    ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΝΟΜΙΜΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΙ Δ Ι Ε Θ Ν Ω Σ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΣ.

    ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ, ΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΛΛΗΚΑΡΟ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ, Ο ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ, ΕΠΑΘΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΥΣΣΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΕΞΥΒΡΙΣΕ ΧΥΔΑΙΟΤΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΣΚΑΣΙΛΑ…

    ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ.

    ΟΠΩΣ ΘΑ ΒΓΑΖΩ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΑ ΕΠΤΑΣΦΡΑΓΙΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΑ "ΝΤΟΡΑΚΙΑ " ΕΞΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΜΕ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.

    ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ, ΤΑ ΤΡΟΛ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΓΩ.

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ, Ο Λ Ο Ι ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΤΑΤΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΙΣ 4.000 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ Ε Π Ι Γ Ρ Α Φ Ε Σ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΚΗ ΤΟΥΣ ΤΥΧΗ, ΣΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.

    ΕΝΑΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟ- ΠΙΝΟΚΙΟ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΜΠΟΥΤΑΡ ΑΛΗ, ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΒΗΣΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟ.

    ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΡΤΟΥΝΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ?

    ΑΜ' ΔΕ !

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Comments are closed.