Ο Τραμπ για τις «χώρες του κ@@@υ»: Δεν το είπα αλλά…

Η φράση που του αποδόθηκε δεν ήταν απλά ατυχής. Ήταν εξοργιστική. Και ντροπιαστική. Ο Ντόναλντ Τραμπ αρνείται ότι χρησιμοποίησε η συγκεκριμένη φράση για τους μετανάστες που δέχονται οι ΗΠΑ. Αλλά δεν έπεισε πως δεν την πιστεύει κιόλας.

Η γλώσσα που χρησιμοποίησα ήταν σκληρή αλλά δεν ήταν αυτή η φράση που είπα, έγραψε στο twitter ο Ντόναλντ Τραμπ ενώ ο κόσμος όλος βράζει για τα σχόλια που φέρεται να έκανε.

Όλα έγιναν κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Λευκό Οίκο για το νέο νομοσχέδιο για τη μετανάστευση (DACA).

Τρεις πηγές, υπό τον όρο της ανωνυμίας, υποστήριξαν πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε: «Γιατί να τους θέλουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους από την Αφρική εδώ; Αυτές είναι χώρες του κ… Θα έπρεπε να υποδεχόμαστε περισσότερους ανθρώπους από τη Νορβηγία».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν αναφερόταν μόνο σε μετανάστες από την Αφρική αλλά και από την Αΐτή και το Ελ Σαλβαδόρ.

Τα σχόλια, που δεν έχουν καταγραφεί (ή τουλάχιστον δεν έχει δημοσιευτεί κάτι) σε ηχητικό ντοκουμέντο ή video, προκάλεσαν σάλο. Παγκόσμιο σάλο. Ο Τραμπ, όπως συνηθίζει, τοποθετήθηκε μέσω twitter.
«Σκληρά όσα είπα, πιο σκληρό το νομοσχέδιο»

«Η γλώσσα που χρησιμοποίησα στη συνάντηση ήταν σκληρή αλλά δεν ήταν αυτή η φράση που χρησιμοποίησα. Αυτό που ήταν πραγματικά σκληρό ήταν η ξενόφερτη πρόταση που έγινε, ένα πισωγύρισμα για την DACA» έγραψε ο Τραμπ σε ένα από μια σειρά tweets.

Στα προηγούμενα είχε επιτεθεί στους γερουσιαστές που του παρουσίασαν το νομοσχέδιο. Με το οποίο προφανώς δεν συμφωνεί. «Η αποκαλούμενη διακομματική DACA που παρουσιάστηκε χθες σε εμένα και μια ομάδα Ρεπουμπλικάνων Γερουσιαστών και μελών του Κογκρέσο ήταν ένα τεράστιο βήμα προς τα πίσω. Το τείχος (σ.σ. στο Μεξικό) δεν χρηματοδοτήθηκε κατάλληλα, η Λοταρία (σ.σ. για τη χορήγηση βίζας) έγινε χειρότερη και οι ΗΠΑ ίσως αναγκαστούν να πάρουν μεγάλο αριθμό ανθρώπων από χώρες με μεγάλη εγκληματικότητα.

The so-called bipartisan DACA deal presented yesterday to myself and a group of Republican Senators and Congressmen was a big step backwards. Wall was not properly funded, Chain & Lottery were made worse and USA would be forced to take large numbers of people from high crime…..
Θέλω ένα αξιακό σύστημα μετανάστευσης και ανθρώπους που θα βοηθήσουν να πάμε τη χώρα μας στο επόμενο επίπεδο. Θέλω ασφάλεια για τους πολίτες μας. Θέλω να σταματήσω την παράνομη εισροή ναρκωτικών. Θέλω να χρηματοδοτήσω το στρατό μας όχι ένα ταμείο των Δημοκρατικών.
….countries which are doing badly. I want a merit based system of immigration and people who will help take our country to the next level. I want safety and security for our people. I want to stop the massive inflow of drugs. I want to fund our military, not do a Dem defund….
Επειδή οι Δημοκρατικοί δεν ενδιαφέρονται για τη ζωή και την ασφάλεια, η DACA κάνει βήματα πίσω. Οι Δημοκρατικοί θα απειλήσουν με «κλείσιμο» (σ.σ. στάση πληρωμών) αλλά αυτό που πραγματικά κάνουν είναι να τερματίζουν τη λειτουργία το στρατό μας, σε μια περίοδο που τον χρειαζόμαστε περισσότερο. Φερθείτε έξυπνα, κάντε την Αμερική σπουδαία ξανά!
….Because of the Democrats not being interested in life and safety, DACA has now taken a big step backwards. The Dems will threaten “shutdown,” but what they are really doing is shutting down our military, at a time we need it most. Get smart, MAKE AMERICA GREAT AGAIN!
Δυστυχώς, οι Δημοκρατικοί θέλουν να σταματήσουν να πληρώνουν τα στρατεύματά μας και τους δημοσίους υπαλλήλους για να πάρουν για καλή, όχι μια δίκαιη, συμφωνία. Προσέξτε το στρατό και τη χώρα μας πρώτα!».

Sadly, Democrats want to stop paying our troops and government workers in order to give a sweetheart deal, not a fair deal, for DACA. Take care of our Military, and our Country, FIRST!
loading...