Βγόντζας: Δεν είσαι σοβαρός όταν δίνεις το μεγαλύτερο μέρος του αλυτρωτισμού και παίρνεις μια μετονομασία δρόμου

Μιλώντας για το συλλαλητήριο είπε ότι «έχει νόημα γιατί αποτελεί ισχυρό χαρτί στα χέρια της κυβέρνησης»

Κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων άσκησε ο ποινικολόγος Αντώνης Βγόντζας μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 σε συνέχεια του άρθρου του με τους οχτώ λόγους για τους οποίους θα βρεθεί στο Σύνταγμα την Κυριακή στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

«Όταν δίνεις το μεγαλύτερο μέρος του αλυτρωτισμού και παίρνεις μια μετονομασία δρόμου δεν είσαι σοβαρός» είπε ο κ. Βγόντζας. «Όλα τώρα και να είναι μια συμφωνία που δεν θα μπορεί να μετατραπεί σε αβέβαιο μέλλον από μια χώρα που δεν έχει πολιτική σταθερότητα» πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον ίδιο «αν η ενδιάμεση συμφωνία του 1995 μετατραπεί σε οριστική έχει λυθεί το πρόβλημα γιατί εκεί προβλέπεται σαφής παραίτηση από τον αλυτρωτισμό».

Όπως τόνισε «το σημαντικό δεν είναι το όνομα. Εγώ βάζω πάνω από όλα την σαφή παραίτηση των Σκοπίων από τον αλυτρωτισμό τους».

Μιλώντας για το συλλαλητήριο είπε ότι «έχει νόημα γιατί αποτελεί ισχυρό χαρτί στα χέρια της κυβέρνησης».

Ωστόσο, όπως είπε, «εγώ δεν θέλω καμία άλλη σημαία και δεν θα ακούσω τι θα πουν οι άλλοι ομιλητές εκτός από τον Μίκη Θεοδωράκη. Δεν θα ήθελα να δω και πολλά ράσα».



protothema.gr

loading...

1 thought on “Βγόντζας: Δεν είσαι σοβαρός όταν δίνεις το μεγαλύτερο μέρος του αλυτρωτισμού και παίρνεις μια μετονομασία δρόμου

  1. Αναγνωρίζουν πλήρως τις διεκδικήσεις των σκοπιανών, και δεν παίρνουν ούτε θέλουν να παρουν τίποτα αφού με την αναγνώριση ονόματος "Μακεδονία" για το κράτος και παραγώγου για περιγραφή ιθαγένειας και γλώσσας είναι σαν να τα έχουν δώσει όλα. Η αλλαγή ονομασιών στα σκόπια δρόμων και πλατειων, ή δήθεν κάποιων οικονομικών συμφερόντων και σταθερότητας, δεν έχει καμία βάση διαπραγμάτευσης ή υπεράσπισης Ελληνικών εθνικών συμφερόντων, αλλά ξεπουλήματος και μειοδοσίας. Οι υποσχέσεις των Σκοπιανών και οι συμβολικές αναθεωρήσεις, χρησιμοπούνται για να γεμίζουν απλώς τον τηλεοπτικό χρόνο και τις αράδες συστημικών μμε στην Ελλάδα συγκαλύπτοντας το 100% της προδοσίας και δημιουργίας "τετελεσμένων"ανάλογων Κυπριακού.

Comments are closed.