ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Η ΟΓΚΩΔΗΣ ΛΑΪΚΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΗΝ ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!

ΕΝΑ ΟΧΙ «ERGA OMNES» ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  



του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη


Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα υπό την καταλυτική επιρροή ξένων χωρών και ομάδων συμφερόντων με αποτέλεσμα την απώλεια της κυριαρχίας της. 

Η οικονομία και οι πολιτικοί μας καθοδηγούνται από τις Βρυξέλλες, την Ουάσιγκτων, το ΔΝΤ, την Γουώλ Στρητ, το ΝΑΤΟ και τους πολυεθνικούς κολοσσούς, των οποίων το μοναδικό ενδιαφέρον είναι να πλουτίζουν οι μέτοχοί τους.

Η δύναμή τους και η εξουσία τους -συνειδητή ή ασυνείδητη, επιδιωκόμενη ή όχι- είναι έκδηλες στην εξωτερική μας πολιτική και αντικατοπτρίζονται σ’ αυτό που συμβαίνει τώρα με το “Μακεδονικό”.
Οι εχθροί μας γνωρίζουν ότι ως μεμονωμένα άτομα είμαστε ασθενέστεροι απ’ ό,τι ως έθνος. Γι’ αυτό από την αρχή των “Μνημονίων” οι εντολοδόχοι κυβερνώντες προσπαθούν να μας αποτρέψουν να δράσουμε συλλογικά ως κοινωνία, ως χώρα, ως πολιτισμός. 
 Επιχειρούν να μας διαιρέσουν καλλιεργώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό, δίνοντας και παίρνοντας προνόμια, νοθεύοντας τις ιδέες και την ιστορία. Το κοινό καλό έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα, για να μην αισθανόμαστε αξιοπρεπείς, για να μην μπορούμε να ζήσουμε και να αντισταθούμε αλληλέγγυοι μεταξύ μας.
Χάνοντας την αίσθηση της κοινωνίας με τους κώδικές της, τις παραδόσεις της, τα ήθη της και τις υποχρεώσεις της, χάνουν και οι λέξεις την σημασία τους και φαντάζουν άδειες.
Έτσι θέλουν να μας ξεγελάσουν και με το όνομα της Μακεδονίας, το οποίο είναι ταυτισμένο με τον ιστορικό, οικουμενικό ελληνισμό. Οι Μακεδόνες έφεραν στην Οικουμένη τον ελληνικό πολιτισμό, όταν η Σπάρτη και η Αθήνα είχαν ολοκληρώσει τον ιστορικό τους κύκλο. 
Το όνομα της Μακεδονίας είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από έναν απλό “γεωγραφικό προσδιορισμό” και δεν νοείται να το απεμπολούμε αμαχητί, υποκύπτοντας στα κελεύσματα αλυτρωτικών ή οικονομικών συμφερόντων.
 Όπως και οι κίνδυνοι που θα προκύψουν από έναν ενδοτικό συμβιβασμό θα έχουν μελλοντικά ευρύτερες επιπτώσεις, πέρα από τα πρόσκαιρα συμφέροντα της ευρω-ατλαντικής συμμαχίας.
Ο ρόλος του ΝΑΤΟ 
Οι γεωπολιτικές συνέπειες της διάλυσης της ΕΣΣΔ ήταν τραγικές για την Σερβία και τα Βαλκάνια. Μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η σλαβομακεδονική προπαγάνδα οργίαζε στην Γιουγκοσλαβία του Τίτο. 
Ο Γιόζεφ Μπρος Τίτο, που ονειρευόταν την δική του βαλκανική “αυτοκρατορία”, ανοιχτά καλούσε τους Σκοπιανούς να πολεμήσουν για την τύχη των “αδελφών Μακεδόνων του Αιγαίου”. 
Οι νατοϊκές ελληνικές ηγεσίες δεν αισθάνονται απειλούμενες και “έθαβαν” το θέμα, γνωρίζοντας ότι τα σοβιετικά στρατεύματα δεν διανοήθηκαν ποτέ να διασχίσουν τα σύνορα που είχαν χαραχθεί στην Γιάλτα, τηρώντας την συμφωνία.
Παρά το τέλος, όμως, του ψυχροπολεμικού στάτους-κβο, το ΝΑΤΟ εξακολούθησε να υπάρχει και να ενδυναμώνεται, αφού πρώτα οι Αμερικανοί εξαπάτησαν τον “αφελή” Γκορμπατσώφ ότι θα διαλύονταν από κοινού και οι δύο στρατιωτικοί συνασπισμοί. 
Το πόσο καταστροφικό ήταν αυτό το αποτέλεσμα για τα Βαλκάνια, την Μέση Ανατολή και τον υπόλοιπο κόσμο είναι σήμερα αντιληπτό, καθώς ο πλανήτης βρίσκεται ξανά υπό τα φάσμα γενικευμένων πολέμων και συνεχών περιφερειακών συγκρούσεων.







loading...

1 thought on “ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Η ΟΓΚΩΔΗΣ ΛΑΪΚΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΗΝ ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!

  1. ..ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ! ΝΟΜΙΖΩ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΟΥΤΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΕΘΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΤΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΟΤΑΝ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 24 ΩΡΕΣ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΟΠΟΥ ΘΕΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΟΤΑΝ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΜΙΛΑΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙΣ..ΙΣΩΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΑΣΚΟΠΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΜΕ ΟΧΙ ΧΩΡΑ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ!!ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΑΖΑΝΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΤΙ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ?….ΕΠΙΣΗΣ ΝΟΜΙΖΩ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΠΑΝΤΑ ΞΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ.

Comments are closed.