Κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ, Μητσοτάκης και Γεννηματά «σφυρίζουν αδιάφορα» για τον «σεισμό» της Θεσσαλονίκης

Με μια προσεκτική διατύπωση η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωση της υποστηρίζει ότι το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη ήταν πολυσυλλεκτικό καθώς συμμετείχαν και πολίτες που δεν έχουν σχέση με την ακροδεξιά και την πατριδοκαπηλία.

Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνει ότι όπως προκύπτει από την επίθεση στον Κ. Ζουράρι αλλά και την κατάληψη, ακροδεξιά στοιχεία καπηλεύτηκαν την κινητοποίηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν αμφισβητείται από κανέναν το δικαίωμα των πολιτών να συμμετέχουν σε συλλαλητήρια. Όπως δεν αμφισβητείται και ότι στο σημερινό συλλαλητήριο συμμετείχαν και πολίτες που δεν έχουν καμία σχέση με την ακροδεξιά και την πατριδοκαπηλεία.

Τη σημερινή συγκέντρωση, όμως, καπηλεύτηκαν, και τελικά σε αυτήν κυριάρχησαν, στοιχεία φανατισμού, εθνικισμού και μισαλλοδοξίας, με αισθητή την παρουσία της Χρυσής Αυγής.

Αυτό γίνεται αντιληπτό και από τον προπηλακισμό του βουλευτή, Κ. Ζουράρι, και από τον εμπρησμό της κατάληψης “libertatia”.

Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών επιθυμεί μια λύση που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα της χώρας και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια, απέναντι στους αλυτρωτισμούς και τους εθνικισμούς. Και τη λύση αυτή υπηρετεί η σημερινή κυβέρνηση, με αίσθημα εθνικής ευθύνης, χωρίς να υποκύπτει σε μικροκομματικούς υπολογισμούς, φραστικούς εξτρεμισμούς, και εθνικιστικές κορώνες».

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Για «εντυπωσιακή συμμετοχή» στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για τη Μακεδονία, έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «σέβεται» και «συμμερίζεται» αυτή την ευαισθησία για το όνομα των Σκοπίων.

Πρόσθεσε δε ότι αυτή η διαμαρτυρία εκφράζει ταυτόχρονα την αγανάκτηση των πολιτών απέναντι σε μια κυβέρνηση που δείχνει ανίκανη να υπηρετήσει τα εθνικά συμφέροντα.

Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου της ΝΔ:

«H εντυπωσιακή συμμετοχή στο συλλαλητήριο αποδεικνύει την ιδιαίτερα μεγάλη ευαισθησία της κοινωνίας στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Σέβομαι και συμμερίζομαι αυτή την ευαισθησία. Ούτε μπορούν τα λίγα ακραία στοιχεία να αλλοιώσουν τον χαρακτήρα αυτής της μεγάλης λαϊκής διαμαρτυρίας.

Μια διαμαρτυρία που εκφράζει ταυτόχρονα την αγανάκτηση των πολιτών απέναντι σε μια Κυβέρνηση που κινείται εν κρυπτώ και που, με τις πράξεις και τις παραλήψεις της, δείχνει ότι είναι ανίκανη να υπηρετήσει τα εθνικά συμφέροντα».

Απάντηση από Τζανακόπουλο

Με αφορμή τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη κατά της χρήσης του ονόματος «Μακεδονία» από την ΠΓΔΜ, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υποστήριξε:

«Ο κος Μητσοτάκης με τις δηλώσεις του για το σημερινό συλλαλητήριο απέδειξε ότι είναι ένας βαθιά αναξιόπιστος, ευθυνόφοβος και λαϊκιστής πολιτικός».

Οπως πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «ευτυχώς για τη χώρα η κυβέρνηση που θα χειριστεί και αυτό το κρίσιμο θέμα, δεν έχει μάθει να φοβάται την ευθύνη, όταν είναι να προασπίσει τα εθνικά συμφέροντα».

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Στους ερασιτεχνικούς χειρισμούς και τη διγλωσσία της κυβέρνησης ήρθαν σήμερα να προστεθούν ονοματολογικές αναφορές του κ. Τσίπρα και οι απαράδεκτες δηλώσεις του διαμεσολαβητή κ. Νίμιτς περί «Μακεδονίας». Όλα αυτά είναι βλαπτικά για τα ελληνικά συμφέροντα και εγείρουν κρίσιμα ερωτήματα για μυστικές συμφωνίες του κ.Τσίπρα με τον κ.Νίμιτς» σημειώνει το κόμμα.

Προσθέτει ότι «από την άλλη μεριά, διαρροές για δηλώσεις Καραμανλή δημιουργούν μείζονα θέματα διγλωσσίας και στη ΝΔ».

«Κυβέρνηση και ΝΔ έτσι υπονομεύουν την αξιοπιστία της όποιας διαπραγμάτευσης και σπέρνουν θύελλες σύγχυσης και φανατισμού, ιδιαίτερα ζημιογόνες για τις εθνικές επιδιώξεις και συμφέροντα. Επιτέλους όχι άλλες υπεκφυγές, θόλωμα νερών. Υπευθυνότητα» τονίζει.

loading...

4 thoughts on “Κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ, Μητσοτάκης και Γεννηματά «σφυρίζουν αδιάφορα» για τον «σεισμό» της Θεσσαλονίκης

  1. ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΝ ΧΘΕΣ?ΕΣΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΣΑ ΘΑ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑΤΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΤΟΝ ΕΙΔΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ.ΑΛΛΑΞΤΕΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΠΟ 300 ΣΕ 299 ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝΠΡΟΣΒΑΛΕΤΕ ΤΟΝ ΛΕΟΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΥΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ Ο ΛΑΟΣ ΦΑΙΝΑΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΣΙΩΠΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΣΟΝΤΟΚΑΝΑΛΑ.

  2. φωνη ΘΕΟΥ οργη ΛΑΟΥ τα τρακοσια βοδια και οι δημοσιοκαφροι που δεν καταλαβαινουν αυτο που ερχεται
    δεν καταλαβαινουν οτι μπορει να πειναμε αλλα δεν ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ
    καταλαβετε το επιτελους παχυδερμα ειμαστε οι ΠΟΛΛΟΙ
    και εισαστε μια χουφτα καλοζωησμενα πληρωμενα εκβιαζωμενα ανδρεικελα
    ειμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ αγνοι που μοχθουμε να ζησουμε τις οικογενειες μας και εισαστε προδοτες κλεφτες και εφιαλτες

  3. ΑΚΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥΣ

  4. Εκτός από μήνυμα ότι η Μακεδονία είναι μία, ο κόσμος έστειλε και το μήνυμα ότι η οκταετής λιτότητα,και η αφαίμαξη των εισοδημάτων μας,μαζί με το ξεπούλημα του Εθνικού μας πλούτου, κάνουν τον κόσμο να στρέφεται σε κόμματα που κινούνται στην ακρα δεξιά,καθώς τα υπόλοιπα κόματα μας ξεπούλησαν κανονικά. Είναι καιρός λοιπον να δοκιμάσουμε και κάτι άλλο σ αυτή την χώρα,που μετά την μεταπολίτευση,ότι συμφωνείται και ότι ψηφίζεται,είναι για το καλό των ξένων συμφερόντων.

Comments are closed.