Δραγασάκης, Τσακαλώτος, Χουλιαράκης στον Ντράγκι: Αυτό είναι το σχέδιο για αυτοδύναμη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

Tην επιλογή της κυβέρνησης για αυτοδύναμη έξοδο στις αγορές ανέλυσαν στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, και
ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, σε συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες.

Η ελληνική αντιπροσωπεία, σύμφωνα με κύκλους του ΥΠΟΙΚ, τόνισε ότι στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα και με την απόφαση του Eurogroup του 2017, δημιουργείται ήδη ταμείο – ασπίδα προστασίας(cash buffers) που θωρακίζει τη χώρα.

Σύμφωνα με τους ίδιος κύκλους, η συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν και ο Μπενουά Κερέ και ο Φραντσέσκο Ντρούντι (ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ στην τρόικα), διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και επικεντρώθηκε στα βήματα που απομένουν για την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος τον Αύγουστο, τη διαμόρφωση των συνθηκών μετά το πρόγραμμα και το σχέδιο της Ελλάδας για την επόμενη ημέρα.

Η ελληνική αντιπροσωπεία παρουσίασε τη στρατηγική της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση του προγράμματος, τη βιώσιμη έξοδο στις αγορές και το σχεδιασμό της μεταμνημονιακής Ελλάδας, που έχει ήδη αρχίσει. Ο σχεδιασμός αυτός, είπαν οι κυβερνητικοί παράγοντες, στηρίζει την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, την κοινωνική συνοχή και καταπολεμά αποτελεσματικά τις ανισότητες και τις παθογένειες του παρελθόντος.

Πηγή: enikonomia.gr

loading...

2 thoughts on “Δραγασάκης, Τσακαλώτος, Χουλιαράκης στον Ντράγκι: Αυτό είναι το σχέδιο για αυτοδύναμη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

  1. πιτσες μπλε, ΟΧΙ ΑΝΠΤΥΞΗ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΑΝΑΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ.
    ΠΑΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ…ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΚΟΛΠΛΟ", το ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ μπορει να μην ειναι ικανη, αλλα ειναι ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΣΥΝΘΗΚΗ.!! Tο νομισμα απηχει ΣΧΕΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΣΧΕΣΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΣΗ ΙΣΧΥΟΣ, ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ. !! Αν δεν λυσουμε το ΜΕΓΑ θεμα του ποιος εκδιδει το νομισμα, το ποιος ελεγχει τη νομισματικη κυκλοφορια, ολα τα μεσα παραγωγης να παρεις στα χερια σου, δεν εχεις ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.!!!

  2. Σε ποιά χώρα ζήτε κύριοι; Πού τρώτε ψωμί;
    Εδώ η πατρίδα μας βουλιάζει και μαζί βουλιάζουμε όλοι οι Ελληνες από τα χρέη που μας δημιουργήσατε με τις πολιτικές σας κι εσείς οι τωρινοί και οι πρώην εθνοσωτήρες.
    Τα χρέη του κόσμου αυξάνονται καθημερινά,λόγω αδυναμίας εξυπηρέτησής των, κι εσείς ζήτε στον κόσμο σας. Οι αριθμοί μόνο δεν φέρνουν την ευημερία σ ένα τόπο,αν ο λαός είναι εξαθλιωμένος.
    Πήρατε το μήνυμα προχθές από το συλλαλητήριο,που ο κόσμος έδωσε βροντερό παρον,και όπως καλά καταλάβατε,ο λαός αλλάζει σελίδα,και στρέφεται προς τον εθνικισμό,όπως και σε πολλά κράτη της Ευρώπης. Πιστεύω να έχετε την λογική να καταλάβετε ότι φταίνε οι πολιτικές λιτότητας,που εφαρμόζονται εδώ και αρκετά χρόνια,κάνοντας τον κόσμο να νοσταλγεί τις ωραίες εποχές της δραχμής,και της επταετούς δικτατορίας,που μπροστά στην δική σας δικτατορία,φαντάζει ….μπεμπούλα.
    Θα το πάρετε σύντομα το μάθημά σας στις εκλογές,αν δεν αλλάξετε πορεία.

Comments are closed.