Ο Μητροπολίτης Άνθιμος: «Όχι» στα συλλαλητήρια (τελικά κολοτούμπες δεν κάνουν μονο οι πολιτικοί,κανουν και οι ιεράρχες!)

«Δεν έχει καμία σχέση η εκκλησία να συμπορεύεται με κανένα από τα κόμματα. Αν τυχόν συμπέσει μία άποψη τυχαία, αυτό θα το εκτιμήσει ένας αντικειμενικός κριτής. Σας λέω ότι δεν έχει καμία
σχέση με την πραγματικότητα. Δεν έχουμε καμία τέτοια επικοινωνία», ήταν η απάντηση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμου στο σχόλιο του υπουργείου Εξωτερικών για την χθεσινή απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Realfm 97,8 με τον Νίκο Στραβελάκη, ο ίδιος είπε ότι δεν πρόκειται να δώσει το «παρών» στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

«Όχι, δεν θα πάω» δήλωσε ο Άνθιμος και συμπλήρωσε ότι στο συλλαλητήριο του 1991, ήταν διαφορετικές οι συνθήκες.

loading...

29 thoughts on “Ο Μητροπολίτης Άνθιμος: «Όχι» στα συλλαλητήρια (τελικά κολοτούμπες δεν κάνουν μονο οι πολιτικοί,κανουν και οι ιεράρχες!)

  1. Άρε παλιοπουστα ντροπή σου πουλημένο τομάρι

  2. Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΚΥΡΙΕ ΑΝΘΙΜΕ
    ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΝΕΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ
    ΞΕΠΕΤΑΡΟΥΔΙ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ ΜΩΡΕ ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ

  3. ΞΕΜΑΣΚΑΡΩΝΟΥΝΤΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ , ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΣΑΣ ΑΝΘΙΜΕ , ΑΝΤΕ ΤΡΕΧΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

    ΤΟΝ "
    ΑΡΧΙΕΡΕΑ"

  4. Όταν για ένα τόσο μεγάλο θέμα η κοινωνία είναι τόσο διχασμένη η αποτυχία είναι σίγουρη !!!!! Δεν μας αξίζει Αυτη η κατάντια , φοβάμαι τα χειρότερα

  5. ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΙ ΦΙΛΕ ΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΟΙ ΑΓΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
    ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΝΑΜΕ ΚΑΙ ΘΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΤΗΣ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΕΝΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ

  6. ΝΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ.ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΩΛΚΟΤΟΥΜΠΕΣ ΠΑΠΑΔΕΣ.Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΥΜΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑ.Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΥΠΟΕΡΗΦΑΝΟ ΟΧΙ ΣΕ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΧΑ.ΔΗΛΑΔΣΗ ΜΟΝΟ Η ΧΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ?ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ?ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΘΚΟ ΚΡΑΤΡΟΣ ΜΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΤΑΚΗ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΚΑ ΚΑΤΩ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΡΔΙΟ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΜΩΡΕ?ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ.ΟΛΟΙ.ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

  7. ο φιδοπαπας του Γιαχβε ξεβρακωθηκε,παει κι'αυτος

  8. ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΙΔΕΣ ΠΑΣΣΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΙΟΙ[ ΠΥΡΓΕΟΙ ]ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΛΗ ΩΡΑ

  9. Βλεπετε την προπαγανδα που πιανει , οποιος διαμαρτηρεται για την Ελλαδα μας του βγαζουν αμεσως το ονομα φασιστας ακραιος ναζιστης κ.α. ετσι καμπτουν την οργη και την αντησταση του λαου , μην τους ακουτε ειναι αδιστακτοι προδοτες

  10. Ο Μητροπολίτης αυτός κάποτε είχε φωνή πατριωτική, όπως αυτή του πανάξιου πατριώτη Αμβρόσιου.
    ——————-
    Η Παγκοσμιοποίηση, η Πανθρησκεία, οι σχέσεις με τον Παπισμό συνέβαλαν ώστε να μεταβληθούν πολλές συνειδήσεις και να καταντήσουν νερόβραστες.

  11. Πού είσαι, Χριστόδουλε, να δεις πώς κατάντησαν την Ελλάδα μας.

  12. Η Παγκοσμιοποίηση δεν θέλει οι πολίτες να αγαπούν το Έθνος. Το Έθνος είναι συνεκτικός δεσμός που ενώνει τους πολίτες και τους κάνει δυνατούς σαν μια γροθιά. Η ισχύς εν τη ενώσει, έλεγαν οι σοφοί πρόγονοί μας.

  13. Υπερπατριωτηs του Λ.Α.Ο.Σ.αποκαλει τη FYROM:MACEDONIA!
    ΠΡΟΣΟΧΗ στιs τρυπιεs κυλοτεs!!!!!!!!!

  14. ΓΙΑΥΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΩΣ ΕΛΗΝΕΣ ΝΑ ΣΤΗΡΗΞΟΥΜΕ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΛΠΙΔΑ

  15. Αφήστε τους Ιερώνυμους, τους Μπουτάριδες και τους φασίστες της ΑριστεροΔεξιάς να θλίβονται με την συμμετοχή σας. Είμαστε Έλληνες και θα συμμετάσχουμε. Δεν θα πέσουμε αμαχητί.
    Έχουμε την ευχή του Αρχιεπισκόπου της καρδιάς μας, του Χριστοδούλου των Ελλήνων!

  16. Ματθ. 6,24 Κανείς δεν ημπορεί να υπηρετή συγχρόνως δύο κυρίους· διότι η θα μισήση τον ένα και θα αγαπήση τον άλλον η θα προσκολληθή στον ένα και θα … και αυστηράν κρίσιν, που κατακρίνετε, θα κατακριθήτε και με το ίδιον μέτρον, που κρίνετε τας πράξσ του πλησίον, θα μετρηθή από τον Θεόν και θα κριθή και η ιδική σας δύο φοράς

    ΟΥΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΕΙΣ ΟΥΑΙ

  17. Επίσημη γλώσσα η αλβανική στα Σκόπια- ψηφίσθηκε από το Κοινοβούλιο
    Με 69 ψήφους, εγκρίθηκε σήμερα κατά τη συνεδρίαση της ολομέλειας του Κοινοβουλίου, ο νόμος που επισημοποιεί την αλβανική γλώσσα στο κρατίδιο των Σκοπίων.
    Το Κοινοβούλιο των Σκοπίων, χωρίς τη συμμετοχή των βουλευτών της αντιπολίτευσης του VMRO-DPMNE, αποφάσισε σήμερα την έγκριση του νόμου για τη χρήση των γλωσσών.
    Η συζήτηση για το νόμο των γλωσσών στη Συνέλευση ξεκίνησε στις 5 Σεπτεμβρίου πέρυσι στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ενώ η κοινοβουλευτική πλειοψηφία ενέκρινε την ανάγκη για την υιοθέτησή του στις 15 Νοεμβρίου πέρυσι.
    Η ψηφοφορία για την αλβανική γλώσσα, απαιτούσε τουλάχιστον 61 ψήφους, το ήμισυ συν μία του συνόλου των εδρών, και η έγκριση – με την εκπροσώπηση των Αλβανών βουλευτών- έγινε τελικά με 69 ψήφους.

    (Στοιχεία από albeu.al)
    http://www.echedoros-a.gr/2018/01/blog-post_11.html#more

  18. Ποια χώρα κυβερνούσαν οι δεσποτάδες; Δεν μας λες να μάθουμε κι εμείς;

  19. Εσύ βγήκες να κατηγορήσεις όλους τους ιεράρχες;
    Επειδή ένας μαθητής του Χριστού ήταν σκάρτος, ο Ιούδας, αυτό σημαίνει ότι όλοι οι μαθητές του Χριστού ήταν σκάρτοι;
    Πώς προκύπτει ότι εσύ είσαι Χριστιανός Ορθόδοξος; Δώσε απαντήσεις στα 3 ερωτήματα.

  20. Αυτοί είναι Μακεδόνες ;;; Θα μας τρελάνουν ;;;

  21. ΦΑΣΟΥΛΑΔΑΣ11 Ιανουαρίου 2018 – 9:11 μ.μ.
    Το ένστικτό μου με πληροφορεί ότι στα προτεινόμενα ονόματα δεν "παίζει"το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!
    Στο Σκοπιανό δημοψήφισμα θα πάρουν κεφάλι οι Αλβανοί και η βάπτιση θα αναβληθεί!
    Η όλη διαδικασία είναι προεκλογικό τέχνασμα του Μπάρμπα Σαμ υπέρ της συγκυβέρνησης δυστυχώς!
    Αυτά προφανώς τα έχουν μυριστεί μερικοί γι'αυτό λένε όχι στα συλλαλητήρια!
    Εμείς όμως θα κάνουμε το καθήκον μας έστω κι αν αυτό στο τέλος αποβεί μάταιο!

  22. μεγαλε ανθιμε παντα σε θαυμαζα διοτι παντα στα σοβαρα θεματα ησουν προδοτης. λαε μην πιστευετε σε κανεναν. ολοι οι πασης φυσεως ηγετες ειναι ανθρωποι της νεας ταξης που στοχο εχει τηνπαγκοσμοιοποιηση με εναν ηγετη οικονομικον.ειναι ποτε δυνατον να πιστεψεις στην παγκοσμιοποιηση οταναυτοι που την προωθουν εκαναν τους παγκοσμιους πολεμους κ.λ.π. παντελης ορφανιδης 6942076028

  23. ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΣΟΥ ΒΙΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΩ ΤΟΥΣ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ

  24. Σωστά τα λες, αλλά υπάρχουν και δυνάμεις που πολεμάνε την παγκοσμιοποίηση. Αυτές οι δυνάμεις είναι οι πατριωτικές. Ευτυχώς υπάρχουν πατριώτες.

  25. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην περιέχεται ο όρος ''Μακεδονια''.
    Η παγκοσμιοποίηση εφαρμόζει τα σχέδιά της. Δυστυχώς οι λαοί δεν κατάλαβαν ακόμη τι εστί παγκοσμιοποίηση.

  26. Σίγουρα το επόμενο που θα μας πεις θα αποδεικνύει οτι ο Ανθιμος είναι ο κύριος υπεύθυνος για τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο ,επίσης ότι η ισλαμική τρομοκρατία είναι μούφα και θα αποκαλύψεις ότι πραγματικός αρχηγός της αλ κάιντα είναι ο Ανθιμος.Κάνε λίγο κράτει και μην αυτογελοιοποιήσε .Σίγουρα ο λόγος του Ανθίμου πονάει αλλά κωφοί και τυφλοί σαν εσένα ούτε ακούν το λόγο του ούτε βλέπουν το έργο της εκκλησίας Τελικά κινδυνεύετε να πνιγήτε στη λάσπη που εκτοξεύετε.Συστηματικοί συκοφάντες κουμουνίδια,δήθεν πατριώτες όργανα των διεθνιστών και των μασώνων καθώς και ηλίθιοι που θεωρούν ότι βρίζοντας τους αξίους ανεβαίνει η μετοχή τους στο χρηματιστήριο βλακείας που είναι το μόνο που πάει καλά σε αυτή τη χώρα.

  27. ΝΑΙ, ΑΝΘΙΜΕ. "ΤΟ 1991 ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ", ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΚΑΠΕΛΩΝΕ Η ΨΩΦΟΔΕΞΙΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ. ΕΝΩ ΣΗΜΕΡΑ, Η ΜΟΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

    ΚΙ ΕΣΥ, ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΦΥΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΑΣΣΕΣΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ.
    ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
    ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟ 1821…

    << Όταν ήρχισεν ο απελευθερωτικός αγών τής ανεξαρτησίας,δεν ήτο απορίας άξιον ότι ο κλήρος ού μόνον δεν παρηκολούθησε τας ορμητικάς εξάρσεις τού πατριωτισμού,αλλά και ΗΓΩΝΙΣΘΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΗ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟΝ ΤΟΥ…Ο ΠΑΣΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΕΙΧΟΝ ΚΟΙΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ…εις την κρίσιμον ταύτην στιγμήν τής εθνικής αποφασιστικότητος ο κλήρος ετάχθη κατά το πλείστον υπέρ τής διατηρήσεως τής κρατούσης τάξεως πραγμάτων και κατ΄αναγκαίαν τών πραγμάτων ακολουθίαν, ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ >>!!!
    (Π.Πιπινέλης "Πολιτική Ιστορία τής Ελληνικής Επαναστάσεως")

  28. Παραθέτεις αποσπάσματα από την εν λόγω ιστορία που παραποιούν την αλήθεια. Εάν διαβάσει όλη την ιστορία του κανείς, θα βγάλει τα αντίθετα συμπεράσματα.

  29. 11.54 σε ποιον απευθύνεσαι; Έβρισε κανείς εδώ π.χ. τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο που έχει γνήσιες πατριωτικές και ορθόδοξες θέσεις;;;;;;;;;;;;;;;

Comments are closed.