Η Αλαμπάμα μπηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την επιδημία της γρίπης καθώς αυξάνονται οι θάνατοι στις ΗΠΑ

Μετά τις τεράστιες φωτιές, τα κατασκευασμένα καιρικά φαινόμενα των χιονοστροβίλων, τώρα η εμφυτευμένη γρίππη, αύριο ... (δεν θα έχει πάντως μεθαύριο...). Ο Βεελβεζούλ αφού θα έχει παντελώς χρησιμοποιήσει την πόρνη Βαβυλώνα για τον σκοπό του (ίδρυση μεγάλου κράτους στο Ισραήλ και παγκόσμια κυριαρχία), θα την αποτελειώσει με φυσικο-τεχνητά φαινόμενα, αρρώστιες και πόλεμο...Η Αλαμπάμα μπηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την επιδημία της γρίπης καθώς αυξάνονται οι θάνατοι στις ΗΠΑ
Posted on 14 Ιανουαρίου 2018 by Κατοχικά Νέα

14
Ιαν
Αναφερόμενος σε έντονο προβλημα υγείας, ο κυβερνήτης Kay Ivey δήλωσε επίσημα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Αλαμπάμα την Πέμπτη λόγω της ταχείας εξάπλωσης της επιδημίας γρίπης.
ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ ο κρατικός Υπεύθυνος Υγείας ανέφερε ότι έχει εμφανιστεί κρούσμα του ιού της γρίπης στο κράτος της Αλαμπάμα · και
….ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ ότι η επιδημία αυτή δημιουργεί μεγάλη πιθανότητα εκτεταμένης έκθεσης σε μολυσματικό παράγοντα που ενέχει σημαντικό κίνδυνο σοβαρής βλάβης για μεγάλο αριθμό ατόμων του πληθυσμού που πλήττεται · και
…..ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ ότι οι εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης και το προσωπικό του κράτους είναι συγκλονισμένοι από τον αριθμό βαριων ασθενών που νοσηλευονται σε τέτοιο βαθμό ώστε η φροντίδα των ασθενών δεν μπορεί πλέον να παρέχεται με τον παραδοσιακό, φυσιολογικό και συνηθισμένο τρόπο, ούτε και η χρήση παραδοσιακών μεσων θεραπειας εχουν τα συνήθη πρότυπα περίθαλψης πλεον…
Τώρα λοιπόν, εγώ, ο Kay Ivey, κυβερνήτης του κράτους της Αλαμπάμα, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του νόμου περί διαχείρισης έκτακτης ανάγκης της Αλαμπάμα του 1955, ενότητα 31-9-1 κώδικας της Αλαμπάμα (1975), κατόπιν σύστασης Ως Κρατικός Υπεύθυνος Υγείας, δηλώνω ότι υπάρχει κρατική δημόσια έκτακτη κατάσταση στην πολιτεία της Αλαμπάμα. Διευθύνω τους αρμόδιους κρατικούς οργανισμούς να ασκούν τη νομοθετική και ρυθμιστική τους εξουσία για να βοηθήσουν τις κοινότητες και τις οντότητες που επηρεάζονται. Διευθύνω επίσης το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Αλαμπάμα και την Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης της Αλαμπάμα για να επιδιώξει την ομοσπονδιακή βοήθεια που μπορεί να είναι διαθέσιμη.
ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ, κατευθύνω τα εξής:
1. Οι εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης που έχουν επικαλεσθεί τα σχέδια επειγουσών λειτουργιών τους σε απάντηση σε αυτήν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, στον τομέα της δημόσιας υγείας, μπορούν να εφαρμόσουν τα σχέδια «εναλλακτικών προτύπων περίθαλψης» που προβλέπονται σε αυτά και τα οποία δηλώνεται ότι είναι το εγκεκριμένο από το κράτος πρότυπο φροντίδας στις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης που εκτελούνται από επαγγελματίες της υγειονομικής περίθαλψης και συναφή επαγγέλματα και επαγγέλματα που παρέχουν υπηρεσίες σαν απάντηση σε αυτό το ξέσπασμα.
2. Αυτά τα «εναλλακτικά πρότυπα περίθαλψης» χρησιμεύουν ως «πρότυπο περίθαλψης» όπως ορίζεται στο τμήμα 6-5-542 (2), κώδικας της Αλαμπάμα για τους σκοπούς του τμήματος 6-5- 540 και επόμενα. Ο «βαθμός περίθαλψης» που οφείλεται στους ασθενείς από εγκεκριμένους, καταχωρημένους ή πιστοποιημένους επαγγελματίες υγείας για τους σκοπούς του άρθρου 6-5-484 είναι ο ίδιος βαθμός φροντίδας που ορίζεται στα «εναλλακτικά πρότυπα περίθαλψης». Στο βαθμό που οι διατάξεις των άρθρων 6-5-540 και επόμενες είναι ασυμβίβαστες με τη διάταξη αυτή, οι εν λόγω διατάξεις αναστέλλονται.
3. Όλοι οι επαγγελματίες του τομέα υγειονομικής περίθαλψης και το βοηθητικό προσωπικό που εκτελεί καλόπιστα τα “εναλλακτικά πρότυπα περίθαλψης” κηρύσσονται ως “εργαζόμενοι διαχείρισης έκτακτης ανάγκης” του κράτους της Αλαμπάμα για τους σκοπούς του τίτλου 31 του κώδικα της Αλαμπάμα.
4. Ο Υπεύθυνος Υγείας του Κράτους ενημερώνει τα μέλη του κοινού σχετικά με τον τρόπο προστασίας τους και τις ενέργειες που πρέπει να αναληφθούν ως απάντηση σε αυτή την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία.
Σύμφωνα με το CDC, αυτή είναι η χειρότερη επιδημια στα 13 χρόνια παρακολούθησης της γρίπης.
Ο λόγος για τον οποίο η φετινή εποχή της γρίπης είναι πιο σοβαρή από το συνηθισμένο είναι επειδή περιλαμβάνει τγν επίφοβη H3N2, ένα στέλεχος του ιού της γρίπης Α που προκαλεί περισσότερες επιπλοκές στην υγεία και είναι πιο δύσκολο να αποφευχθεί.
Ο H3N2 πλήττει τους ανθρώπους πιο σκληρά από άλλα στελέχη της εποχικής γρίπης και μπορεί να είναι ιδιαίτερα θανατηφόρος σε ευάλωτες ομάδες όπως οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά. Οι ερευνητές εξακολουθούν να μην είναι σίγουροι για ποιο λόγο, αλλά έχουν διαπιστώσει ότι μια εποχή γρίπης που περιλαμβάνει τον ιό H3 είναι γενικά πιο ριψοκίνδυνη – με περισσότερες νοσηλείες και θανάτους που σχετίζονται με τη γρίπη – από τις εποχές που αφορούν κυρίως τους ιούς της γρίπης H1N1 ή της γρίπης Β.
Φέτος, πάνω από το 80% των περιπτώσεων γρίπης εμπλέκουν το στέλεχος H3N2. Και ο Jernigan του CDC ανέφερε ότι υπήρχαν 22,7 νοσηλείες που σχετίζονται με τη γρίπη ανά 100.000 κατοίκους κατά την εβδομάδα 31 Δεκεμβρίου 2017 εως στις 6 Ιανουαρίου 2018. Αυτό διπλασιάστηκε από 13,7 την προηγούμενη εβδομάδα. «Βλέπουμε μια ταχεία αύξηση του αριθμού των ατόμων που νοσηλεύονται», δήλωσε ο Jernigan.
Αλλά δεν είναι μόνο η Αλαμπάμα.
Η επιδημία της γρίπης εξαπλώνεται στις ΗΠΑ.
18 άνθρωποι έχουν πεθάνει στο Ντάλας, Τέξας από τη γρίπη, 4 στο Τενεσί και 27 έχουν πεθάνει στην Καλιφόρνια. Οι νοσοκομειακές αίθουσες αναμονής είναι μπλοκαρισμένες με θύματα της γρίπης, οι γιατροί εξαντλούνται, οι υπηρεσίες ασθενοφόρων είναι τεταμένες και ακόμη και οι IV σάκοι είναι ελλιπείς. Η γρίπη επηρεάζει 46 πολιτείες. Συνολικά, η γρίπη έχει σκοτώσει 85 ενήλικες και 20 παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες και την περασμένη εβδομάδα, το CDC ανέφερε ότι το ποσοστό νοσηλείας για τα άτομα με τη γρίπη οτι διπλασιαστηκε
Εδώ είναι ο χάρτης της CDC για το πως η γρίπη εχει εξαπλωθεί σε όλες τις ΗΠΑ από την τελευταία ημέρα του 2017.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το 80% των περιπτώσεων στις ΗΠΑ είναι H3N2. Όπως συμβαίνει συνήθως, παρόλο που ο εμβολιασμός κατά της γρίπης ΔΕΝ προστατεύει από το στέλεχος H3N2, οι “ειδικοί” εξακολουθούν να παροτρύνουν τον καθένα να πάρει κάποιον εμβολιασμο. (Παρά το γεγονός ότι ορισμένοι αριθμοί λένε ότι μόνο το 10% ειναι αποτελεσματικό.)
Εκατό χρόνια μετά την ισπανική πανδημία γρίπης, θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε μια άλλη θανατηφόρα παγκόσμια πανδημια;
Πώς σκοτωνει η γρίπη
Όταν αρχίσετε να αρρωσταίνετε, μπορεί να είναι δύσκολο να πείτε εάν ειστε κρυωμενος η εχετε γρίπη. Αυτός ο οδηγός μπορεί να σας βοηθήσει. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματά σας με θεραπείες στο σπίτι, αλλά αυτό ΔΕΝ είναι πραγματικά ένας ιός που απλα θα σας ενοχλεί.Αυτος ο Ιος Σκοτώνει ανθρώπους. Ταχέως. Ακόμη και εκείνους που φαίνεται να βρίσκονται σε καταπληκτικη κατάσταση υγείας μπορούν να νικηθουν από τον ιό, όπως ο 21χρονος γυμναστής που πέθανε 5 ημέρες μετά το συμβάν H3N2.
Σύμφωνα με την Scientific American, δεν είναι η γρίπη που σκοτώνει τους ανθρώπους, αλλά η προσπάθεια του σώματος να θεραπευθεί.
Αφού εισέρχεται στο σώμα κάποιου – συνήθως μέσω των οφθαλμών, της μύτης ή του στόματος – ο ιός της γρίπης αρχίζει να πειραματίζεται με τα ανθρώπινα κύτταρα στη μύτη και τον λαιμό για να κάνει αντίγραφα του εαυτού του. Η συντριπτική ιογενής συσσώρευση προκαλεί μια ισχυρή αντίδραση από το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο στέλνει τάγματα λευκών αιμοσφαιρίων, αντισωμάτων και φλεγμονωδών μορίων για την εξάλειψη της απειλής. Τα Τ κύτταρα επιτίθενται και καταστρέφουν τον ιστό που φιλοξενεί τον ιό, ιδιαίτερα στην αναπνευστική οδό και στους πνεύμονες, όπου ο ιός τείνει να συγκρατήθει. Στους περισσότερους υγιείς ενήλικες αυτή η διαδικασία λειτουργεί και αναρρώνουν μέσα σε ημέρες ή εβδομάδες. Αλλά μερικές φορές η αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος είναι πολύ ισχυρή, καταστρέφοντας τόσους ιστούς στους πνεύμονες ώστε να μην μπορεί να παραδώθει αρκετό οξυγόνο στο αίμα, με αποτέλεσμα την υποξία και το θάνατο.
Σε άλλες περιπτώσεις δεν είναι ο ίδιος ο ιός της γρίπης που προκαλεί την συντριπτική και δυνητικά θανατηφόρα ανοσοαπόκριση αλλά μάλλον μια δευτερογενή λοίμωξη που εκμεταλλεύεται ένα βεβαρυμενο ανοσοποιητικό σύστημα. Τυπικά, τα βακτήρια – συχνά ένα είδος Streptococcus ή Staphylococcus – μολύνουν τους πνεύμονες. Μία βακτηριακή λοίμωξη στην αναπνευστική οδό μπορεί δυνητικά να εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του σώματος και στο αίμα, οδηγώντας ακόμη και σε σηπτικό σοκ: μια απειλητική για τη ζωή, επιθετική φλεγμονώδη απάντηση σε ολόκληρο το σώμα που βλάπτει πολλά όργανα. Με βάση τις μελέτες αυτοψίας, ο Kathleen Sullivan, επικεφαλής της Διεύθυνσης Αλλεργίας και Ανοσολογίας στο Νοσοκομείο Παίδων της Φιλαδέλφειας, εκτιμά ότι το ένα τρίτο των ανθρώπων που πεθαίνουν από αιτίες που σχετίζονται με τη γρίπη πεθαινουν επειδή ο ιός κατακλύζει το ανοσοποιητικό σύστημα. Ενα άλλο τρίτο πεθαίνει από την ανοσολογική απόκριση σε δευτερογενείς βακτηριακές λοιμώξεις, συνήθως στους πνεύμονες. και το υπόλοιπο τρίτο χάνει την μαχη λόγω της αποτυχίας ενός ή περισσότερων άλλων οργάνων.
Η κοινωνική απομόνωση είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε την οικογένειά σας υγιή, αλλά σε έναν κόσμο όπου εργαζόμαστε και πηγαίνουμε στο σχολείο, αυτό δεν είναι πάντα δυνατό. Μια αυστηρή αγωγή για το πλύσιμο των χεριών μπορεί επίσης να συμβάλει στη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης της γρίπης.
Το χειρότερο σενάριο, εάν αρρωστήσετε, μην διστάσετε να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια εάν το χρειάζεστε. Αυτός ο ιός μπορεί να σκοτώσει υγιείς ανθρώπους εντός ημερών.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]