Πρόεδρος του Ισραήλ: Μεγάλες αυτοκρατορίες εξαφανίστηκαν, αλλά μικρά βασίλεια, όπως η Αθήνα και η Ιερουσαλήμ έμειναν – ΒΙΝΤΕΟ

Μεγάλες αυτοκρατορίες γύρω μας εξαφανίστηκαν, ακόμα και εκείνη του Μέγα Αλέξανδρου διαλύθηκε μετά τον θάνατό του, αντίθετα έμειναν τα μικρά βασίλεια, όπως η Αθήνα και η Ιερουσαλήμ, οι πόλεις που δημιούργησαν τον δυτικό πολιτισμό, τόνισε στην αντιφώνησή του ο Πρόεδρος του Ισραήλ, Ρούβεν Ριβλίν.

Κάθε 8 ώρες γεννιέται στο Ισραήλ μια start up επιχείρηση και οι ιδρυτές της θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο. Είναι κάτι που μας κάνει υπερήφανους.

Το DNA μερικών από αυτές τις καινοτομίες σχετίζεται με το ελληνικό DNA. Οι καινοτομίες της Ελλάδας άλλαξαν τον κόσμο, όχι στο πολύ μακρινό παρελθόν, τόνισε ο Πρόεδρος του Ισραήλ επικαλούμενος το Τεστ Παπ και τον ιατρό Γεώργιο Παπανικολάου, και αναφέροντας ότι ισραηλινές εταιρείες προωθούν το Τεστ Παπ και μέσω κινητής τηλεφωνίας.

Ο Ισραηλινός Πρόεδρος αναφέρθηκε στους τομείς συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ, ενώ ανέφερε ότι θα τοποθετήσει τον θεμέλιο λιθο του Μουσείου Ολοκαυτώματος στην Θεσσαλονίκη.

Εξέφρασε την ανησυχία του Ισραήλ για την άνοδο των ναζιστικών δυνάμεων στον πολιτικό κόσμο της Ελλάδος και εξήρε την σταθερή θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού απέναντι στον ναζισμό.

Ολοκλήρωσε την αντιφώνησή του με πρόποση για την ζωή και την συνεργασία των δύο λαών και των δύο κρατών.

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

loading...