Ξαφνική καταγγελία από Α.Τσίπρα της «τουρκικής επιθετικότητας» στο Νταβός – Ανησυχεί…

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε την επιθετικότητα της Τουρκίας στο διεθνές φόρουμ του Νταβός και την αναθεωρητική πολιτική στη Τουρκία, αιφνιδιάζοντας τους πάντες καθώς η ερώτηση που είχε τεθεί αφορούσε την συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ για τους πρόσφυγες.

«Την ίδια ώρα, πρέπει να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε με αυτή την επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας. Για κάποιους είναι πολύ εύκολο να είναι επίσης επιθετικοί αν ζουν στο Λουξεμβούργο ή την Ολλανδία, γιατί οι γείτονές τους είναι το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο και όχι η Τουρκία. Αλλά δεν είναι τόσο εύκολο για εμάς».

Γιατί ο Α.Τσίπρας τοποθετήθηκε κατ’αυτό τον τρόπο; Γιατί η στρατιωτική πίεση στο Αιγαίο και την Θράκη έχει ξεπεράσει αυτό που μπορεί να αντέξει η Ελλάδα αυτή την στιγμή.

Και έρχονται και χειρότερα τα επόμενα χρόνια. Η ανατροπή του ισοζυγίου ισχύος τείνει να γίνει ολική τα επόμενα μόλις τρία χρόνια με την ολοκλήρωση παραλαβής μεγάλου αρθμού μαχητικών F-35, α/α συστημάτων S-400 του “μίνι” αεροπλανοφόρου κλπ.

Ουσιαστικά ο Α.Τσίπρας έκανε μία έκκληση στην διεθνή κοινότητα να “δει” την περίπτωση της Ελλάδας.

Βέβαια η αντίδραση της διεθνούς κοινότητας στην περίπτωση της τουρκικής εισβολής στη Συρία και η πολιορκία των Κούρδων στην Αφρίν είναι μηδενική…

Τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο Νταβός, στη συζήτηση για τη σταθεροποίηση της Μεσογείου, αντικατοπτρίζουν τις τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στην Αθήνα και την Αγκυρα, σχολιάζει το Reuters.

Στη συζήτηση στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ο Ελληνας πρωθυπουργός επεσήμανε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι θα είχαν μεγάλο πρόβλημα με έναν «επιθετικό» γείτονα όπως η Τουρκία.

loading...

1 thought on “Ξαφνική καταγγελία από Α.Τσίπρα της «τουρκικής επιθετικότητας» στο Νταβός – Ανησυχεί…

  1. ΝΤΑΒΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ: ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΓΙΑ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ! ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ!
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:FacebookTwitter Google +Email
    tsipra1

    Εξελίξεις στο Νταβός για Σκοπιανό! Τσίπρας: Σύνθετη ονομασία με ισχύ έναντι όλων – Οι δεσμεύσεις Ζάεφ

    «Δεν θέλουμε να λύσουμε μόνο το θέμα του ονόματος, πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσουμε τον αλυτρωτισμό» είπε ο πρωθυπουργός – Ζάεφ: Ανακοινώνω ότι θα αλλάξουμε το όνομα στο αεροδρόμιο και τους δρόμους
    «Πρώτα ο αλυτρωτισμός, μετά το όνομα»: αυτό το μήνυμα έστειλε στα Σκόπια ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε στο Νταβός με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Ζόραν Ζάεφ.

    «Δεν θέλουμε να λύσουμε μόνο το θέμα του ονόματος, πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσουμε τον αλυτρωτισμό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει: «Με τον Ζάεφ έχουμε την επιθυμία να αντιμετωπίσουμε τις υπαρκτές διαφορές μας με υπευθυνότητα».

    Τα Βαλκάνια έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ από εθνικισμούς και εντάσεις, υπογράμμισε ακόμη ο κ. Τσίπρας.

    Υπενθυμίζουμε:

    Ολοκληρώθηκε έπειτα από περίπου 2,5 ώρες, η κατ ιδίαν συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, που πραγματοποιείται στο Νταβός.

    Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ συνεχίζουν όμως τις συνομιλίες τους για το Σκοπιανό, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών.

    Σημειώνεται ότι η συνάντηση των δύο πρωθυπουργών Ελλάδας και ΠΓΔΜ ξεκίνησε με μισή ώρα καθυστέρηση, δηλαδή στις 16:30 ώρα Ελλάδας.

    Πριν από λίγο το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ μετέδωσε ότι ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας Μάθιου Νίμιτς θα ταξιδέψει στα Σκόπια στις 31 Ιανουαρίου, ενώ την 1η Φεβρουαρίου θα έχει συναντήσεις με την ηγεσία της ΠΓΔΜ σχετικά με τη δέσμη ιδεών που παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα.

    http://www.makeleio.gr/%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%BF/%CE%B6%CF%89%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83-%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%80%CF%81%CE%B1-%CE%B6%CE%B1%CE%B5%CF%86/

Comments are closed.