Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Γράφει ο Υποναύαρχος Στέλιος Φενέκος...

Ο οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στηρίζει την επιχείρηση "Κλάδος Ελαίας" του τουρκικού στρατού στο Αφρίν της Συρίας, και σε αντίστοιχη κίνηση υποστήριξης προέβη και ο Αρμένιος Πατριάρχης στην Κωνσταντινούπολη.

Γράφει τα εξής παράδοξα στην επιστολή του ο Βαρθολομαίος:
«Είναι παράδοση της εκκλησίας μας να προσευχόμαστε πάντα για το κράτος μας, για την υγεία των ηγετών μας και την ευτυχία του λαού μας. Δεν έχουμε ξεχάσει τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που μετανάστευσαν λόγω διαμαχών στην ευρύτερη περιοχή, ειδικά στη Συρία».
«Είναι ευχή της κοινότητάς μας, το έθνος μας να αναπτυχθεί
γρήγορα σε ένα ασφαλές περιβάλλον τερματίζοντας την τρομοκρατία, που έχει επηρεάσει όλους τους πολίτες μας, αλλά κυρίως τους Κούρδους πολίτες μας που ζουν στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας. Η αποφασιστικότητα του προέδρου Ερντογάν, ο οποίος απορρίπτει κατηγορηματικά την όποια σύνδεση της θρησκείας με την τρομοκρατία, αποτυπώνεται στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Προσευχόμαστε εσείς και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να επιτύχετε και η επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» να φέρει ειρήνη στην περιοχή, όπως «υπόσχεται» και το όνομά της».
Σύμφωνα με τον Ι. Κορδάτο, ο Έλληνας Ιωάννης Χότζης, που είχε μεγάλη θέση στα χρόνια του σουλτάνου Χαμίτ είδε και διάβασε πολλά επίσημα έγγραφα στα εμπιστευτικά αρχεία της Πόλης, που ανέφεραν ότι οι ανθενωτικοί (οι ιερείς και μοναχοί που δεν ήθελαν την ένωση ανατολικής και δυτικής εκκλησίας), παρέδωσαν την Κωνσταντινούπολη στον Μωάμεθ.
Πρωταγωνιστής υπήρξε ο μοναχός Γεννάδιος, που αργότερα προήχθη από τον Σουλτάνο σε πατριάρχη, με τιμές και προνόμια.
Ο Βαρθολομαίος είναι φανερό ότι υποστηρίζει τα συμφέροντα του και γλύφει τον "Σουλτάνο". Είναι πολύ πιθανό να υπάρχει κρυφή συμφωνία με τον Ερντογάν, με δεδομένη και την επιστολή του Αρμένιου πατριάρχη, και τις αξιώσεις εξουσίας μεταξύ των προκαθημένων των Πατριαρχείων. Η επιστολή του είναι ιστορικής σημασίας ως προς την σαφή ταύτισή του με τον "Σουλτάνο" και την άτυπη αυτή αναγνώριση.
Θα πρέπει συνεπώς η Ελλάς και η Ελλαδική εκκλησία να κινηθούν έξυπνα και διπλωματικά και να εκμεταλλευθούν την διγλωσσία του Βαρθολομαίου προς όφελος της Ελλάδος.
Ας το αντιληφθούμε αυτό έγκαιρα για να υποστηρίξουμε τα συμφέροντά της χώρας μας και της αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Ελληνικής Εκκλησίας, που δεν ταυτίζονται οπωσδήποτε με τα συμφέροντα του Πατριάρχη.

Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]