Δούρου: Βρέχει στην Αττική, δεν υπάρχει υπουργείο, δήμαρχος, μόνο η Δούρου, βρέχει σε άλλη περιοχή, είναι φυσικό φαινόμενο - ΒΙΝΤΕΟ

Την πρώτη εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή της από την ανάληψη της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, έδωσε το απόγευμα στην ΕΡΤ η περιφερειάρχης Αττικής και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου.
Η κα Δούρου απάντησε, μεταξύ άλλων, σε ερωτήσεις για την επιλογή της να κρατά χαμηλό προφίλ, το πώς αντιλαμβάνεται την πολιτική, τη σχέση της με τον πρωθυπουργό, τους στόχους της, αλλά και για το έργο της στην Περιφέρεια Αττικής, με έμφαση στο Πεδίον του Άρεως και στο θέμα τραγωδίας της Μάνδρας.

Ερωτηθείσα αν είναι στοχοποιημένη η ίδια και η Περιφέρεια από ορισμένα πολιτικο-εκδοτικά συμφέροντα, η κ. Δούρου επισήμανε ότι ο πολιτικός οφείλει να ελέγχεται και να υφίσταται κριτική από «κάτι που ισχύει από την εποχή του Αριστοφάνη», τονίζοντας ωστόσο ότι «αυτό είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που διαμείβεται σήμερα στα fake news και τα social media. Κατάσταση η οποία αναγκάζει τον δημοσιογράφο, τον ερευνητή και τον πολιτικό αντί να είναι ταγοί της ενημέρωσης ή των πολιτικών προτεραιοτήτων, να ακολουθούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης». Η ίδια πρόσθεσε σχετικά: «Εμείς πετύχαμε να βάλουμε την Περιφέρεια Αττικής στην κεντρική πολιτική σκηνή ως διοίκηση και αυτό, όπως τα νομίσματα, έχει δύο όψεις. Αισθανόμαστε ότι για την Περιφέρεια μιλάει ο κόσμος και από την άλλη αισθανόμαστε ότι υπάρχει μόνο η Περιφέρεια Αττικής – χιονίζει στην Αττική και περιμένουμε τι θα κάνει η Δούρου, χιονίζει αλλού και είναι φυσικό φαινόμενο. Βρέχει στην Αττική, δεν υπάρχει υπουργείο, δήμαρχος, δασαρχείο, μόνο η Δούρου. Βρέχει σε άλλη περιοχή της πατρίδας, είναι φυσικό φαινόμενο».

Για τις επικρίσεις που δέχθηκε μετά τις καταστροφικές συνέπειες της φονικής καταιγίδας στη Μάνδρα, η περιφερειάρχης παρατήρησε ότι «θέμα παραίτησης τίθεται σε περίπτωση αβελτηρίας υφισταμένου, είτε πολιτικού είτε υπηρεσιακού, και ευθιξίας προϊσταμένου», προσθέτοντας ότι αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση της Περιφέρειας Αττικής, όπως «έδειξε το Πόρισμα της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης» και τονίζοντας παράλληλα ότι η ίδια δεν κρύφθηκε και ότι προσέφυγε στη Δικαιοσύνη.

Ερωτηθείσα για τη δράση του Ρουβίκωνα, σημείωσε ότι αυτό που «πρέπει να μας απασχολεί» είναι ότι «ορισμένοι συμπολίτες μας βρίσκουν έκφραση στις δράσεις του». Σε ερώτηση για την εικόνα των Εξαρχείων και αυτό που ορισμένοι χαρακτηρίζουν «άβατο», η κ. Δούρου σημείωσε ότι με τον χαρακτηρισμό αυτό υπονοείται ότι «δεν μας αφορούν τα προβλήματα της περιοχής, η καθαριότητα, ο πολιτισμός», ενώ ειδικότερα με το ζήτημα της ασφάλειας, αυτό θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ενιαία, «είτε πρόκειται για τα Εξάρχεια, είτε για το Αιγάλεω, ή το Μενίδι».

Η κα Δούρου, αναφερόμενη στη σχέση της με τον πρωθυπουργό, τόνισε ότι πρόκειται για «μία σχέση δεκαετίας που έχει διαμορφωθεί μέσα στο πολιτικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ», ενός κόμματος που δεν είναι αρχηγοκεντρικό, δεν έχει βαρώνους και δελφίνους, όπως συμπλήρωσε.

Δείτε το βίντεο:
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ......ΛΙΓΜΕΝΑ.....ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 23 ΑΘΩΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ. ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]