Επιτέλους ένας σκοπός Εθνικός! Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

10 Ιανουαρίου 1993 – 10 Ιανουαρίου 2018

Αυτήν την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου του 2018 συμπληρώνονται 25 ακριβώς χρόνια από την ημέρα κατά την οποία εκδόθηκε το πρώτο φύλλο της εφημερίδος “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”. Εφημερίδος στην οποία γράφω το κύριο άρθρο της τελευταίας σελίδας εδώ και 25 ολόκληρα χρόνια και συμπτωματικά (;) θέμα του άρθρου μου εκείνου της τελευταίας σελίδος του πρώτου φύλλου της εφημερίδος μας ήταν το μέγα εθνικό θέμα της Μακεδονίας μας!

ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ;

Όλα αυτά στα 1993. Που ήταν τότε ο σημερινός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας; Ήταν στέλεχος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, έχοντας αποχωρήσει από την ΚΝΕ και φυσικά δεν διαδήλωνε για την Μακεδονία… Γνωστή η στάση των κομμάτων της αριστεράς τότε, τα οποία κατηγορούσαν σαν “φασίστες” τους Έλληνες που διαδήλωναν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε κάθε γωνιά της Ελληνικής Πατρίδας και της Ομογένειας για την Μακεδονία. Σε εκείνο τότε τον μεγάλο ξεσηκωμό απόντες και ο Τσίπρας και το ΚΚΕ και πολλοί από την Νέα Δημοκρατία και βεβαίως και ο σημερινός υπουργός Κοτζιάς, ο οποίος ανήκε, αφού είχε αποχωρήσει από το ΚΚΕ, στο Σταλινικό ΝΑΡ και διορίστηκε περιέργως (επί Ν.Δ.!) στο υπουργείο εξωτερικών ως εμπειρογνώμων με υπουργό εξωτερικών τότε τον Αντώνη Σαμαρά! Στην συνέχεια βρέθηκε σύμβουλος του Τζωρτζ Παπανδρέου. Αυτά για να γνωριζόμαστε σε αυτόν τον τόπο…

Πόσοι αλήθεια πολιτικοί μπορούν να δημοσιεύσουν ένα άρθρο τους το οποίο είχε δημοσιευτεί πριν από 25 ολόκληρα χρόνια; Νομίζω ελάχιστοι, αλλά εγώ όμως μπορώ! Και για του λόγου το αληθές το άρθρο μου της 10ης Ιανουαρίου του 1993:

“10/1/1993 – ΤΟ ΤΖΙΜΠΟΥΤΙ, Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ:

“Τα Σκόπια όπως όλοι γνωρίζετε έκαναν προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. και ζητούν την αναγνώριση τους. Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του διεθνούς οργανισμού συμμετέχουν εκπρόσωποι δεκαπέντε κρατών. Όταν θα συζητηθεί το θέμα, θα γίνει και η σχετική ψηφοφορία, αφού δεν προτίθεται κανένα από τα μόνιμα μέλη του να ασκήσει βέτο υπέρ ημών. Εάν στη ψηφοφορία αυτή το αποτέλεσμα είναι δυσμενές για τη χώρα μας, τότε τα Σκόπια θα αναγνωρισθούν από τον Ο.Η.Ε. με το όνομα Μακεδονία. Μεταξύ των χωρών που περιστασιακά συμμετέχουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας αυτή την περίοδο, είναι το Πράσινο Ακρωτήρι και το Τζιμπουτί. Σκέπτεσθε την πολύ πιθανή, δυστυχώς, περίπτωση με την ψήφο από τον Ο.Η.Ε. στους Σκοπιανούς να φέρουν το όνομα Μακεδόνες;

Όλη η ελληνική ιστορία, τέσσερα τουλάχιστον χιλιάδες χρόνια πολέμων, θυσιών, μεγάλων πολιτιστικών έργων να κρέμονται, να εξαρτώνται από το τι θα ψηφίσει το Τζιμπουτί;

Λυπούμαι, αλλά δεν μπορώ να παρακολουθήσω αυτή τη λογική, δεν μπορώ να δεχθώ να αποκαλούνται οι Σλάβοι Μακεδόνες, επειδή αυτό θα το θέλει το Πράσινο Ακρωτήρι και το Τζιμπουτί. Φτύνω κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου, εάν αυτός θίγει τα συμφέροντα της Πατρίδος μου. Αρνούμαι να δεχθώ το ψέμα σαν αλήθεια. Την παραχάραξη της ιστορικής μνήμης σαν αντικειμενική πραγματικότητα.

Και απορώ: γιατί αλήθεια δεν προσφύγαμε και εμείς στον Ο.Η.Ε. όπως πρότεινε με δημόσια δήλωση του ο πρέσβης κ. Δούντας. Να προσφύγουμε γιατί ένα κράτος σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις του απειλεί τα σύνορα μας; Γιατί έπρεπε να περιμένουμε να προσφύγουν τα Σκόπια και να εξαρτώμεθα τώρα από το τι θα ψηφίσει το Τζιμπουτί;

Πριν από επτά περίπου δεκαετίες, λίγα μόλις δύο χρόνια μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, στρατιωτικός διοικητής στην περιοχή των Ελληνο-βουλγαρικών συνόρων ήταν ο στρατηγός Πάγκαλος. Οι Βούλγαροι προκαλούν μεθοριακό επεισόδιο και δολοφονούν έναν Έλληνα. Ο Στρατηγός Πάγκαλος διατάζει επίθεση και εισέρχεται στο βουλγαρικό έδαφος. Προελαύνει προς τη Σόφια. Η κυβέρνηση από την Αθήνα του τηλεγραφεί πανικόβλητη.

Η κοινωνία των εθνών στέλνει αυστηρά προειδοποίηση. Ιστορική έχει παραμείνει η απάντηση του ηρωικού στρατηγού. Τελικό αποτέλεσμα η Ελλάς υποχρεώθηκε να πληρώσει πολεμική αποζημίωση 20 εκατομμύρια λέβα και οι Βούλγαροι σταμάτησαν να προκαλούν. Έτσι γράφεται η Ιστορία και όχι περιμένοντας τι θα ψηφίσει το Τζιμπουτί!”

ΕΝΑΣ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ

Λαοθάλασσες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, Ελληνικές Σημαίες και λάβαρα με τον ήλιο της Βεργίνας σε κάθε πόλη της Ελλάδος, αλλά και στην Νέα Υόρκη, στην Αυστραλία, στην Ευρώπη. Δυστυχώς όμως, αυτός ο λαός προδόθηκε και έγραφα γι’ αυτό ακριβώς το ζήτημα στα τέλη του 1999 τα παρακάτω:

“Την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 1993, το πρώτο φύλλο της εφημερίδος «Χρυσή Αυγή» βρίσκεται στα περίπτερα έχοντας στην πρώτη της σελίδα σαν κύριο θέμα το ζήτημα της Μακεδονίας μας που τότε βρισκόταν στο προσκήνιο της επικαιρότητος και με τον τίτλο: «ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ»… Σε ολόκληρη την χώρα κυριαρχούσε την εποχή εκείνη υψηλό εθνικό φρόνημα και εκατομμύρια Ελλήνων, τόσο στην Πατρίδα όσο και σε άλλες χώρες που ζούσαν ομογενείς μας διεδήλωναν την αποφασιστικότητά τους για καμία παραχώρηση στους σκοπιανούς επιβουλείς της ιστορίας μας. Όμως πολύ σωστά η εφημερίδα Χρυσή Αυγή είχε επισημάνει ότι αυτός ο λαός είναι χωρίς ηγεσία και ότι «αυτοί που σήμερα (δηλαδή το 1993) παριστάνουν τους μακεδονομάχους, αύριο δεν θα λένε λέξη!» Έτσι και έγινε και δυστυχώς επαληθευτήκαμε.”

Δυστυχώς, η χώρα κατρακύλησε από συμβιβασμό σε συμβιβασμό με κάποια αόριστα όχι, τα οποία δεν έδωσαν λύση Εθνική και που άφησαν ανοικτό το θέμα και έτσι οδηγηθήκαμε στην σημερινή κατάσταση.

Όμως, να επιτέλους, που ανάμεσα σε οράματα ψεύτικα και ξεφτισμένα, σε διεθνείς τοκογλύφους και υποτακτικούς, σε επιτόκια και χρεολύσια προβάλει ένας σκοπός Εθνικός, η Μακεδονία μας, που για κάποιους τότε και για εμάς ακόμη και σήμερα, δεν είναι απλά ένα όνομα, είναι η ψυχή μας, είναι η Ιστορία μας!

Ο Ελληνισμός αναμετριέται με τον ίδιο του τον εαυτό για να αποδείξει αν είναι ζωντανός ΕΘΝΙΚΑ ή κατάντησε ένα παράσιτο και απόβλητο της Ιστορίας. Ήλθε η ώρα να θυμηθούμε τα λόγια του Μεγάλου εκείνου Έλληνα, που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες Ελλήνων, εκεί όπου λευκή έχει υψωθεί μια κολόνα στο κέντρο των Αθηνών, να θυμηθούμε τα παρακάτω λόγια τα πάντοτε επίκαιρα, του Ίωνα Δραγούμη, με τα οποία κλείνω το κείμενο αυτό:

«Να ξέρετε πως αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει. Θα μας σώσει από την βρώμα όπου κυλιούμαστε, θα μας σώσει από την μετριότητα και από την ψοφιοσύνη, θα μας λυτρώσει από τον αισχρό τον ύπνο, θα μας ελευθερώσει. Αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, εμείς θα σωθούμε.”

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή

loading...

14 thoughts on “Επιτέλους ένας σκοπός Εθνικός! Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

  1. κανε το κλυσμα σου και γρηγορα στον μπαχτιαρ

  2. πεθανε ο πανουσης 64 χρονων πολυ κριμα

  3. Ευτυχώς υπάρχουν πατριώτες.

  4. 5.40
    Εσύ πονάς;; Υποφέρεις;; Δεν σου αρέσει το γεγονός ότι υπάρχουν Έλληνες πατριώτες που αγωνίζονται για το Έθνος και την Ορθοδοξία;;
    Απάντησέ μου.

  5. Όσους αγωνίζονται για την πατρίδα και την ορθοδοξία τους κατακρίνουν και τους κακολογούν. Δες τι λένε για τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο που δίνει τον ωραίο αγώνα υπέρ πατρίδος και ορθοδοξίας.

  6. Όσοι αντιστέκονται στην Παγκοσμιοποίηση, δεν τυγχάνουν καλής μεταχειρίσεως.

  7. Οι αρχαίοι Σπαρτιάτες δίδαξαν σε όλο τον κόσμο τι σημαίνει πατριωτισμός. Όταν έστελναν στη μάχη τα παιδιά τους έλεγαν
    ή ταν ή επί τας.

  8. Συνεχίστε τον υπέροχο αγώνα για την Ορθοδοξία και την Πατρίδα.

  9. Μερικοί ακούνε τις λέξεις
    Πατρίδα, Ορθοδοξία
    και βγάζουν σπυράκια.

  10. Ο Αποστολου δινει τη χαριστικη βολη στον Καρατζαφερη:"Να παρεμβει Εισαγγελεαs για το 1 Εκατομμυριο…Δωρεαs του Καρατζαφερη που…ΧΑΘΗΚΕ"!
    Οσον αφορα το αν γνωριζαν βουλευτεs του κομματοs για τη συμμετοχη του Γ.Καρατζαφερη σε offshore εταιρειεs ο Π.Αποστολου τονιζει:<< Βοουσε στα κεντρικα γραφεια του κομματοs η φημη περι κατοχηs η συμμετοχηs του κ.Καρατζαφερη σε offshore εταιρειεs!Αλλωστε η θεωρημενη"κακοδιαχειριση"των χρηματων που λαμβανε ο ΛΑΟΣ απο τη χρηματοδοτηση του κομματοs απο την Ε.Ε οδηγησε τον κ.Μιχαλη Βαρδα γραμματεα τηs Κ.Ε του ΛΑΟΣ να καταθεσει στιs 14 Μαρτιου 2007 επιστολη προs τον προεδρο του ΛΑΟΣ με την οποια ζητουσε στην Κεντρικη Επιτροπη που θα πραγματοποιουνταν στιs 17/03/2007 να δοθουν οι απαραιτητεs εξηγησειs σε σχεση με την οικονομικη διαχειριση και διαφανεια του κομματοs!
    O Γιωργοs Καρατζαφερηs αρνηθηκε τον ελεγχο>>!!!
    indobserver.blogspot.gr/2014/11/1.html
    Καταγγελει ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΟΥΣ δημοσιογραφουs ο μπαρμπα-Γιωργοs απο τιs Τζιτζιφιεs!(Δειτε το Βιντεο)
    Βρε Καρατζαφερη αυτα που μαs λεs που κολανε πεs μαs για τα εικοσι Ακινητα τιs ΟΦΦΣΟΡ…
    makelio.gr
    μπατρειωτοισμωσ καργα το πρρρρ μασονο λα.γ.ο.σ το πραμα πραματι….

  11. ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ-ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ. Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ. ΤΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.

  12. Η Ελλάδα και η Ορθοδοξία είχαν πάντοτε πολλούς εχθρούς.
    Η Παγκοσμιοποίηση όμως είναι ο πιο ύπουλος εχθρός.

Comments are closed.