“ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ” Με την ευαίσθητη ματιά από την οπτική του Έλληνα Μακεδόνα….

***Γράφει ο Χρήστος Κ. Μακρίδης….

Εμείς εδώ στα βόρεια σύνορα της χώρας ήτοι στη μεθόριο με τα Σκόπια και την Βουλγαρία, την αγαπημένη, ευλογημένη περιοχή της χώρας με την αυθεντική φιλοξενία και το ζεστό χαμόγελο, την αδάμαστη Ελληνική ψυχή και την ακέραιη Εθνική συνείδηση, όταν μιλούμε για την Πατρίδα εστιάζουμε στα μείζονα όχι στα ελάσσονα. Μάθαμε από μικροί, “ποτέ από το χρέος μη κινούντες”, να ζούμε με τη ρήση του Κ. Παλαμά, ήτοι “Όταν αλύπητα, βαριά, ξεσπά η ανάγκη και προστάζει, ανάξιος είναι όποιος διστάζει”. Δεν απεμπολούμε τις αξίες, την ταυτότητα και το όνομά μας, που σε κάθε περίπτωση προσδιορίζουν ο χώρος και η ιστορία, μαρτυρούν τα πλούσια ευρήματα της αρχαιολογικής σκαπάνης (ΠΕΛΛΑ – ΒΕΡΓΙΝΑ – ΔΙΟΝ – ΑΙΑΝΗ – ΜΙΕΖΑ – Σχολή Αριστοτέλους) και οι αγώνες του Έθνους στην αιματοβαμμένη Ελληνική Μακεδονία!!!!!!

Συνεχίζουμε στις επάλξεις, διαπρύσιοι κήρυκες της Ελληνικότητας της Μακεδονίας και υπερασπιστές της Εθνικής συνείδησης και της ιστορικής αλήθειας, να μιλούμε για μια αδιαίρετη Ελληνική Μακεδονία, παρά τον κίνδυνο να χαρακτηριστούμε πατριδοκάπηλοι, υπονομευτές, λαϊκιστές και ό,τι άλλο ήθελαν να μας προσάψουν οι γνωστοί σπεκουλαδόροι της ιστορίας. Οι εκφραστές της ιστορικής α-συνέχειας του Ελληνισμού, οι χαλκευτές της Ελληνικής ιστορίας και του ιστορικού ονόματος της Μακεδονίας, που εμμένουν να ακροβατούν στα όρια της ιστορικής αλήθειας και στα περιθώρια της παραφιλολογίας, οι παπαγάλοι της καθεστωτικής άποψης με την εύθραυστη και ρευστή από πολλού (για δικούς τους ξεχωριστούς λόγους) Εθνική συνείδηση……..!!!

***Πολιτικός Επιστήμων – Τεχ.Γεωπόνος – Παιδαγωγός

loading...

5 thoughts on ““ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ” Με την ευαίσθητη ματιά από την οπτική του Έλληνα Μακεδόνα….

  1. O πρώτος πρόεδρος των Σκοπίων Κίρο Γκλιγκόρωφ, είχε δηλώσει το 2008, σε συνέντευξη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:

    "Είμαστε τόσο Μακεδόνες, όσο και εσείς είστε Έλληνες"
    εννοώντας αυτό που αποδέχονται και οι Ευρωπαίοι.
    Ότι δηλαδή η φυλετική μας συνέχεια λύθηκε επί Ρωμαιοκρατίας.

    Ο Γκλιγκόρωφ εξήγησε ότι αποκαλούνται "Μακεδόνες", επειδή κατοικούν σε μία περιοχή όπου υπήρχε κατά την αρχαιότητα τμήμα του Κράτους των Μακεδόνων.
    Γι αυτό οι Σκοπιανοί εθνικιστές αποπειράθηκαν να τον δολοφονήσουν και γι΄ αυτό ο εθνικιστής πρόεδρος Γκρουέφσκι απαγόρευσε την απόδοση τιμών στον νεκρό Γκλιγκόρωφ.

    Ο όρος δηλαδή "Μακεδόνας" ΔΕΝ είναι φυλετικός, αλλά ΤΟΠΟΝΥΜΙΚΟΣ.

    Παραδέχθηκε το αυτονόητο, ότι οι κάτοικοι της FYROM είναι σλαβικής καταγωγής, που εγκαταστάθηκαν εκεί περί τον 6ον μ.Χ. αιώνα.

    Τα ουρλιαχτά των ανιστόρητων και ανεγκέφαλων "υπερπατριωτών" από την μιά και την άλλη πλευρά, μόνο κακό μπορεί να προκαλέσουν.

    Τα Σκόπια δεν αποτελούν απειλή. Μπορεί όμως να χρησιμοποιηθούν από άλλους, τους Τούρκους π.χ., γιά να μας κυκλώσουν.
    Εάν δεν γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. κινδυνεύουν να διαμελιστούν.
    Αυτό θα αναζωπυρώσει τον εθνικισμό και των Αλβανών ανεγκέφαλων γιά να διεκδικήσουν την Τσαμουριά και την Mεγάλη Αλβανία.
    Θα ανοίξει δηλαδή μέτωπο και στα βόρεια σύνορά μας.

    Πάνω στην αναμπουμπούλα, δεν θέλει πολύ να κάνουν ένα ντου οι Τούρκοι και να αρπάξουν μερικά νησιά.
    Χρειάζεται ψυχραιμία, σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

    Ας ηρεμήσουμε και ας ασχοληθούμε με τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που έχουμε.
    Τα Βαλκάνια υπήρξαν η πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης. Τεράστιο το κόστος γιά όλους τους λαούς, αίμα και πόνος.
    Να απομονώσουν οι βαλκανικοί λαοί τους καιροσκόπους – απατεώνες "υπερπατριώτες", να διαφυλάξουν την ειρήνη και να διευρύνουν την συνεργασία τους.

  2. Αντε και στο διαολο αρθρογραφε.

  3. ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΠΟΥΣΤΑΡΑ 3,16 3,20

  4. Η Βουλγαρια κινειται υποστηρικτικα οταν θεωρει οτι κινδυνευουν τα Σκοπια που ουσιαστικα ειναι ενα δευτερο Βουλγαρικο κρατος.Αυτη ειναι η εντεχνως κρυμμενη αληθεια.Οι σλαβογενεις των Σκοπιων ειναι Βουλγαροι κατα βαση, μιλανε Βουλγαρικα(με ιδιωμα) και υποδυονται το ανεξαρτητο κρατος και εθνοτητα.Ειναι ενα κρατικο μορφωμα φτιαγμενο με τις ευλογιες της ΝΤΠ αλλα και την ευαρεσκεια των Βουλγαρων.Το concept του διαχωρισμου αυτου ειναι το διαιρει και βασιλευε απο την πλευρα των νεοταξιτων.Απο την πλευρα των Βουλγαρων ο σχεδιασμος ικανοποιει την απο κοινου συγκροτηση ικανης στρατηγικης μαζας και γεωπολιτικης δυναμης ΟΤΑΝ ΕΥΝΟΗΣΟΥΝ οι συνθηκες.Οι απαιτησεις των Σκοπιων εναντιον μας ειναι ΚΑΙ απαιτησεις της μεγαλης κατ αυτους Βουλγαριας.Παντα ηταν ετσι απορω γιατι οι διαφοροι αναλυτες ακομα και οι υποτιθεμενοι Ελληναραδες το παραβλεπουν.Οταν κινδυνευει ο Σλαβικος (Βουλγαρικος) πληθυσμος των Σκοπιων η Βουλγαρια κινειται πολιτικα αλλα και στρατιωτικα αν χρειαστει(οπως η μανα που βοηθαει το παιδι της).Προπερσι απειλησε τους Αλβανους του Κοσσοβου με στρατιωτικα μεσα οταν εγιναν τα επεισοδια στο Κουμανοβο.Φετος μετα τις εντονα διχοτομικες εξελιξεις και διαφαινομενες περιπετειες ξανα η Βουλγαρια βαζει πλατη.Αυτη την φορα πολιτικα.Κανενα προβλημα δεν εχουν οι Βουλγαροι με την δηθεν διεκδικηση των Σκοπιανων της "Μακεδονιας του Πιριν". Ειναι ξεκαρφωμα και ναχαμε να λεγαμε.Επειδη εξ ονυχος κρινουμε τον λεοντα θα πρεπει να πουμε οτι η αποκρυψη της γεωπολιτικης αυτης πραγματικοτητας εχει στοχο την Ελλαδα και επιδιωκει να αποδομησει τις οποιες πολιτικες ανασχεσης θα μπορουσε να αναπτυξει μια πατριωτικη κυβερνηση.Αυτη ειναι η διαχρονικη στρατηγικη της Βουλγαριας υιοθετημενη και απο ΝΤΠ .Βεβαια λογω του γεωπολιτικου χαους αυτο μπορει και να μη τους βγει η ακομα να γυρισει μπουμεραγκ.Οπως και ναχει αν παρολες ,τις σειρηνες η Ευρωπη ολοκληρωθει πολιτικα και οικονομικα κατα τροπο δημοκρατικο αυτου του ειδους τα προβληματα θα μπορουσαν τροπον τινα να χωνεψουν και να επιλυθουν οριστικα εντος των Ευρωπαικων δομων.Ομως μπορει η Ευρωπη και να διαλυθει.Εμεις πρεπει να γνωριζουμε τα σχεδια τους και να μη τρωμε αμασητες τις αναλυσεις των δηθεν βαρυγδουπων ινστιτουτων και αρθρογραφων.Και πρεπει να εχουμε λυσεις για ολα τα ενδεχομενα.Ειναι οπως και να το δουμε εντελως αξιοπεριεργο το ελλειμμα της εθνοφελους πληροφορησης απο τα media σχετικα με το τι πρεσβευουν στην πραγματικοτητα τα Σκοπια εναντιον μας.

Comments are closed.