Με βόμβες αερίου η «νέα γενιά» ληστών ρημάζει τις τράπεζες σε όλη τη χώρα - 80 ΑΤΜ κτυπήθηκαν

Με μία νέα μέθοδο ανατίναξης των ΑΤΜ την Plofkraak, που δημιουργεί μία βόμβα αερίου στο εσωτερικό του μηχανήματος ανάληψης και εν συνεχεία πυροδότησή του, οι ληστές "νέας γενιάς" έχουν ρημάξει το τελευταίο εξάμηνο τις τράπεζες όλης της χώρας.


Οι τρεις συμμορίες τους τελευταίους πέντε μήνες, από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο του 2017, έχουν προβεί σε τουλάχιστον 80 ανατινάξεις ΑΤΜ με τη μέθοδο Plofkraak (50 στην Αττική και 30 στην υπόλοιπη Ελλάδα), εκ των οποίων οι 40 το τελευταίο δίμηνο (25 στην Αττική, 15 στην υπόλοιπη Ελλάδα).

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο κτύπησαν στην περιοχή της Αράχωβας για την σύλληψή τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η αστυνομία, στο ΑΤΜ της Δάφνης χτύπησαν τρία άτομα που φορούσαν μαύρα ρούχα και έκαναν γρήγορες κινήσεις.

Αφού άρπαξαν τις κασετίνες με τα μετρητά, έφυγαν από το σημείο με μοτοσικλέτα και τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο, το οποίο μετέφερε τις φιάλες υγραερίου.

Η μέθοδος Plofkraak χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από Ρουμάνους διαρρήκτες σε ΑΤΜ και βασίζεται σε έναν τρόπο λειτουργίας των αεροπορικών βομβών που εκρήγνυνται σε στο εσωτερικό κτιρίων, στρατηγικών εγκαταστάσεων κλπ.

Οι δράστες συνδέουν φιάλες υγραερίου με λάστιχα ποτίσματος ή άλλα ειδικά λάστιχα. Τοποθετούν τη μία άκρη του λάστιχου μέσα στη σχισμή του ΑΤΜ από την οποία βγαίνουν τα χρήματα. Η άλλη άκρη είναι συνδεδεμένη με την μπουκάλα.

Στη συνέχεια, ανοίγουν τη στρόφιγγα του αερίου και το διοχετεύουν στο εσωτερικό του ΑΤΜ. Τελευταίο βήμα τους είναι να προκαλέσουν έκρηξη, συνήθως με ηλεκτρικά καλώδια που έχουν κολλήσει στο λάστιχο και τα οποία έχουν γυμνωθεί στις άκρες τους.

Η ανάφλεξη που προκαλείται μέσω των καλωδίων (με τη βοήθεια μπαταρίας) έχει ως αποτέλεσμα την έκρηξη.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις Αρχές, υπάρχουν τρεις συμμορίες που χτυπούν τα ΑΤΜ. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι πρώτες απόπειρες ανατίναξης και ληστείας των ΑΤΜ ήταν αποτυχημένες, καθώς οι δράστες ουσιαστικά πειραματίζονταν με τις ποσότητες αερίου που θα πρέπει να χρησιμοποιούν ώστε να «ανοίγουν» τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης.

Αυτές οι τρεις συμμορίες έχουν χτυπήσει σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως σε Καλύβια, Ίλιον, Θρακομακεδόνες, Βαρυμπόμπη, Κρυονέρι, Μενίδι, Σπάτα, Πειραιά, Σαλαμίνα, αλλά και στην επαρχία, όπως σε Οινόφυτα, Αταλάντη, Χαλκίδα, Νέα Πέραμο, Πολύδροσο Φωκίδας, Λουτρά Ωραίας Ελένης, Τρίκαλα, Ιωάννινα, Λάρισα, Βόλο.

Πλέον, φαίνεται πως έχουν καταλήξει στη δοσολογία που χρειάζεται για να είναι πετυχημένη η όλη ενέργεια.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]