Οργή Παπαρήγα για ΣΥΡΙΖΑ – Αριστερό προφίλ δεν είχατε ποτέ! Ούτε όταν είχατε 4%!

Άστραψε και βρόντηξε κατά του ΣΥΡΙΖΑ η πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής.

Η Αλέκα Παπαρήγα επιτέθηκε στην υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου λέγοντας πως «με όσα υποστηρίζει κατηγορώντας ουσιαστικά το εργατικό κίνημα, θα έπρεπε κανείς να της πει ότι οφείλει να ζητήσει τουλάχιστον μια συγνώμμη από τους εκατοντάδες νεκρούς του συνδικαλιστικού κινήματος γιατί το Ασφαλιστικό δεν το έφτιαξε ο Μεταξάς αλλά οι εργαζόμενοι με τις κινητοποιήσεις και τις απεργίες τους».

Χαρακτήρισε την εργατική πολιτική στην οποία συμφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τους θεσμούς ως «μαστίγιο κατά του εργατικού κινήματος» και πρόσθεσε. «Αυτό που θέλετε είναι οι εργατοϋπάλληλοι να κάνουν εθνικούς στόχους, τους στόχους των καπιταλιστών και εδώ είναι που ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με η ΝΔ».

Η πρώην γενική γραμματέας είπε ότι εκτός από το ΚΚΕ όλα τα υπόλοιπα κόμματα είτε ψηφίζουν είτε καταψηφίσουν «συνδέει ο ίδιος ο ομφάλιος λώρος».

Δεν έχετε αριστερό προφίλ – Πηγαίνατε φρεσκοξυρισμένοι στις πορείες και άβτε πετούσατε και κανένα γιαουρτάκι
«Ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε η κυρία Αλέκα Παπαρήγα, «αριστερό προφίλ και αριστερό DNA, δεν είχε ποτέ του ούτε ακόμα και όταν ήταν στο 4%. Θέλατε απλά να δείχνετε ότι έχετε ένα δήθεν αριστερό προφίλ. Ο ΣΥΡΙΖΑ και παλαιότερα ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ  έχει σοβαρές ευθύνες για τα εκφυλιστικά φαινόμενα που υπήρξαν στο εργατικό κίνημα από την δεκαετία του ’90. Να σας θυμίσω τι γινόταν με τις απεργίες των  εκπαιδευτικών που σας ενδιέφερε μόνο να συμμετέχετε στα σόου στην Μητροπόλεως ή μετά στην πλατεία Συντάγματος, που ερχόσασταν εκεί για να γίνει ένα σόου, άντε και  πετώντας και κανένα γιαουρτάκι».

Και συνέχισε: «Για να πετύχει μια απεργία θα πρέπει να είσαι έξω από τα εργοστάσια από τις 3 τα μεσάνυχτα. Εσείς ερχόσασταν φρεσκοξυπνημένοι και ξυρισμένοι κατά τις εννέα…». Ή «ποιος ήταν αυτός που ονόμασε τις απεργίες «επαναστατική γυμναστική» εκφυλίζοντας το συνδικαλιστικό κίνημα, ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ήταν αυτός».

Συνεπώς, είπε η πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ, «στο σπίτι του κρεμασμένου να μην μιλάτε για σχοινί». Το θέμα δεν είναι όπως λέει η κα Αχτσιόγλου να αυξηθεί η συμμετοχή των εργαζομένων στην λήψη της απόφασης για απεργία «αλλά να αυξηθεί η συνειδητή ταξική συνείδηση της εργατικής τάξης».

Και κατέληξε: «Εάν κάποιον τον ενδιαφέρει αυτό είναι το ΚΚΕ, εσείς θέλετε τους εργάτες ευνουχισμένους… θέλετε γιάπηδες και βλαχογιάπιδες που  να είναι δεμένοι με το σύστημα…»

loading...

1 thought on “Οργή Παπαρήγα για ΣΥΡΙΖΑ – Αριστερό προφίλ δεν είχατε ποτέ! Ούτε όταν είχατε 4%!

  1. Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΗΤΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ
    ΓΙΑ Γ.Γ. ΤΟΥ ΚΚΕ
    ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
    ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΜΟΝΟ ΨΗΦΟΥΣ.

Comments are closed.