ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ: ΦΥΣΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΠΟ ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΕ ΧΡΥΣΟ 23 ΚΑΡΑΤΙΩΝ

Η χρυσή ιδέα του Γιάννη Μουρατίδη, δημιουργού της εταιρείας Hippocrates Farm στην Βέροια Ημαθίας για την δημιουργία της πρώτης εταιρείας φυσικών τροφίμων στον κόσμο. Το πρώτο προϊόν της εταιρείας που είναι ο συνδυασμό της Μαρμελάδας Μανταρινιού με φύλλα βρώσιμου χρυσού 23 καρατίων είναι μια καινοτομία πολλά υποσχόμενη, και έχει κλέψει της εντυπώσεις.

Τον Ιανουάριο του 2017 ο Γιάννης Μουρατίδης, με καταγωγή από το χωριό Νέα Νικομήδεια στην Ημαθία, πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με το εμπόριο τροφίμων και συγκεκριμένα με των αυτοφυών μη γενετικά τροποποιημένων φρούτων και φυτών. Αφού έζησε για δύο χρόνια μοιράζοντας την ζωή του ανάμεσα σε Κύπρο και Βέροια, όπου μαζί με την δουλειά του έπαιζε και περιστασιακά σε κάποιες γνωστές Κυπριακές σειρές που προβάλλονται και στην Ελληνική τηλεόραση. Επέστρεψε στην Βέροια μόνιμα αφού απολύθηκε από την Ελληνοκυπριακή εταιρεία που εργαζόταν, και έτσι βρήκε την ευκαιρία όπως μας εξηγεί, να δημιουργήσει την εταιρεία τροφίμων. Μια εταιρεία που δεν είναι σαν όλες της άλλες. Μια εταιρεία που θα βάλει στα ράφια των καταστημάτων και θα φέρει στα σπίτια μας, προϊόντα όπως μαρμελάδες, βότανα, και άλλα είδη τροφίμων, τα οποία θα μαγέψουν και τον ποιο απαιτητικό ουρανίσκο.

«Τον Μάιο του 2014 ενώ εργαζόμουν σε μια Ελληνοκυπριακή εταιρεία και ενώ διάβαζα στοδιαδίκτυο τα νέα της ημέρας, εκεί λυπών είδα κατά τύχη ένα άρθρο που αναφερόταν στην γνωστή Aloe Vera ή Αλόη η γνήσια όπως την ονόμασαν οι επιστήμονες. Εκεί λυπών διάβασα ότι είχαν κάνει μία έρευνα από κάποιο Πανεπιστήμιο, έρευνα η οποία αποδείκνυε ότι η Αλόη η γνήσια είναι πέντε φορές ποιο φτωχή σε θρεπτικά συστατικά σε σχέση με την Αλόη Φεροχ (Aloe Ferox). Σε αναζήτηση μου στο διαδίκτυο, βρήκα πληροφορίες για την Αλόη Βέρα και την Αλόη Φεροξ, η οποία Αλόη Φεροξ είναι μία από της εννέα άγριες αυτοφυές ποικιλίες Αλόης που υπάρχουν στον κόσμο, η οποία συγκεκριμένα φύεται στα δάση της Κεντρικής Αφρικής, ενώ η Αλόη Βέρα υπάρχει μόνο σε καλλιέργειες. Έτσι με περαιτέρω έρευνα στο θέμα, μου ήρθε μια μέρα η ιδέα να δημιουργήσω την πρώτη εταιρεία στον κόσμο που θα παράγει η ίδια και θα συσκευάζει διάφορα προϊόντα που θα δημιουργεί από φρούτα και φυτά τα οποία έχει η ίδια συλλέξει και μεταφυτέψει από το δάσος της περιοχής που είναι το Βέρμιο, σε δικές της εκτάσεις. Σκέφτηκα λυπών το πρώτο προϊόν που θα δημιουργήσουμε σαν εταιρεία να είναι μια μαρμελάδα που εκτός από το φυσικό Μανταρίνι και την Ακατέργαστη ζάχαρη από το φυτό Ζαχαροκάλαμο, να έχει και κάτι το οποίο θα δώσει το κάτι παραπάνω. Αυτό μου το έδινε ο χρυσός, αφού έβλεπα στο διαδίκτυο φωτογραφίες από διάφορα μεγάλα ξενοδοχεία του εξωτερικού που πρόσφεραν στους πελάτες τους τρόφιμα και ποτά με βρώσιμα φύλλα Χρυσού 23 Κ.»

Έτσι ο 27χρονος στις αρχές του 2017 αφού είχε απολυθεί από την εταιρεία που δούλευε ένα χρόνο πριν, έφτιαξε την εταιρεία Hippocrates Farm με ένα κεφάλαιο που δεν ξεπερνούσε τα 1.500 €. Έκανε της απαραίτητες διαδικασίες, έκανε της απαραίτητες αναλύσεις για το βρώσιμο χρυσό. τελειοποίησε την συνταγή του, ενοικίασε μια μικρή αποθήκη που είχε η θεία του, διάλεξε συσκευασίες αντάξιες για τα ράφια των μεγάλων καταστημάτων Delicatessen, βρήκε στην περιοχή της Βέροιας εργαστήριο το οποίο επί πληρωμή θα παράγει και θα συσκευάζει τα προϊόντα της εταιρείας και εκεί κάτι έγινε μας εξηγεί: «Είχα πάει την πρώτη ημέρα για να γίνει η παραγωγή στο εργαστήριο, και εκεί κάπου χάθηκε η επικοινωνία και αναγκάστηκα να σταματήσω την συνεργασία. Κάτι το οποίο μου έφερε ζημιά 350 €».

Αυτό ήταν ένα ατυχές γεγονός που του στοίχισε μια ολόκληρη χρονιά όπως μας είπε, η οποία πήγε χαμένη.

Έτσι φτάσαμε 15 ημέρες πριν την έλευση του 2018, όπου αφού βρέθηκε το εργαστήριο όπου θα παράγετε και θα συσκευάζονται οι μαρμελάδες της εταιρείας, ξεκίνησε η παραγωγή μιας παγκόσμιας καινοτομία, την Μαρμελάδα Μανταρίνι Alexander με βρώσιμα φύλλα χρυσού 23 καρατίων. Τα φύλλα βρώσιμου χρυσού τα προμηθεύεται όπως μας εξηγεί, από μια εταιρεία στην Ελβετία η οποία είναι η μόνη σοβαρή εταιρεία που πουλάει βρώσιμο χρυσό και είναι αυτή που προμηθεύει με βρώσιμα φύλλα χρυσού όλο τον κόσμο.

Στην ερώτηση “γιατί όχι 24 καράτια;” χαμογέλασε, και μου είπε: «Δεν υπάρχει βρώσιμος χρυσός 24 καρατίων. Ο βρώσιμος χρυσός είναι μια ουσία του χρυσού που αποσπάτε με θερμική επεξεργασία από το χρυσό. Επομένως είναι αδύνατο να βγει βρώσιμος χρυσός 24 καρατίων. Σε εκατό χρόνια ίσως να βγει. Το λέω αυτό με πλήρη γνώση καθώς δούλεψα για κάποια χρόνια σε χρυσοχοείο».

Οι ιδιότητες του βρώσιμου χρυσού

Το πολύτιμο αυτό μέταλλο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και βοηθάει στην αναγέννηση των κυττάρων αλλά και στην ψυχική ευεξία. Ο χρυσός μεταφέρεται μέσω της ουσίας γ – PGA, της οποίας η ισχυρή ενυδατική φόρμουλα συγκρατεί την υγρασία για ένα υγιές και απαλό δέρμα. Ο χρυσός προλαμβάνει την πρόωρη γήρανση, αντιμετωπίζοντας δραστικά τις ελεύθερες ρίζες.

Ιστορικά, ο χρυσός ήταν γνωστός για τις θεραπευτικές, αλλά και τις καλλυντικές του ιδιότητες. Στα χρόνια της Κλεοπάτρας, ο καθαρός χρυσός ήταν ένα πολύτιμο εργαλείο για τη διατήρηση του νεανικού δέρματος. Οι ιστορικοί αναφέρουν ότι η Κλεοπάτρα κοιμόταν με μάσκα χρυσού κάθε βράδυ. Στην αρχαία Ρώμη βάλσαμα χρυσού χρησιμοποιούνταν για την αντιμετώπιση διαφόρων δερματικών προβλημάτων. Επιπρόσθετα, ο χρυσός θεωρείτο φάρμακο και κλειδί για τη νεότητα στην αρχαία Κίνα, καθώς η βασίλισσα της δυναστείας Ch’ ing χρησιμοποιούσε τον χρυσό στο πρόσωπό της κάθε ημέρα.

«Τοποθετήσαμε για πρώτη φορά το προϊόν σε Delicatessen από αρχές του 2018 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και τα μηνύματα είναι πολύ θετικά», αναφέρει ο κ.Μουρατίδης. Επίσης έχουν αρχίσει συνομιλίες για εξαγωγές σε Κύπρο, και Αγγλία, και έχει υπάρξει ενδιαφέρων από μεγάλο ξενοδοχείο στο Παρίσι.

Η Hippocrates Farm έχει στα σκαριά την δημιουργία μιας μαρμελάδας από Μανταρίνι που θα συνοδεύεται από άγριο θυμάρι. Όπως μας εξηγεί τώρα που είναι ακόμα η αρχή και υπάρχει το πολύ στενό οικονομικό περιθώριο, τα προϊόντα θα έχουν ως πρώτη ύλη το Μανταρίνι, το Πορτοκάλι, και το Κίτρο, που είναι τα μόνα που όπως μας εξηγεί μπορεί να βρει κανείς στην Ελλάδα, είτε από άνθρωπο που εισάγει το φυσικό Πορτοκάλι, είτε παππούδες που έχουν μικρό αριθμό δέντρων από φυσικό Κίτρο και Μανταρίνι. Ενώ το θυμάρι, η Ρίγανη, και άλλα φυτά που θα συνδυαστούν με τα τρία φρούτα, είναι συλλεγμένα με το χέρι από το βουνό Βέρμιο.

Η εταιρεία όπως μας εξηγεί ο κ.Μουρατίδης θα δηλώσει συμμετοχή για τον διαγωνισμό γευσιγνωσίας Great Taste Awards του Λονδίνου για το 2018, τον οποίο διοργανώνει κάθε χρόνο το γνωστό πολυκατάστημα Harrods για τα καλύτερα προϊόντα του κόσμου για το έτος.

Ανεξαρτητος δημοσιογραφος
Ανωνιάδης Ιάκωβος

loading...

2 thoughts on “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ: ΦΥΣΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΠΟ ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΕ ΧΡΥΣΟ 23 ΚΑΡΑΤΙΩΝ

  1. ΧΡΥΣΟ Ε? ΑΜΑ ΠΑΡΩ ΚΑΜΙΑ ΠΑΛΟΥΚΑ ΑΠΟ ΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΜΕΤΡΗΣΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΧΡΥΣΟ 24 ΚΑΡΑΤΙΩΝ! ΕΔΩ ΨΩΦΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΑΣ ΛΕΣ ΓΙΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΕ ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟ. ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΑ ΡΕΕ ΑΛΟΥ ΕΞΩ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΛΑΠΑΝΑΡΑ!!!

Comments are closed.