Τι έλεγε το 1964 ο Άρθουρ Κλαρκ για την τεχνολογία του σήμερα! (video)

Από τη Νικολέτα Μακρή
O συγγραφέας του «2001- Oδύσσεια του Διαστήματος» έκανε πριν πέντε δεκαετίες τις…
προβλέψεις του για τη σημερινή τεχνολογία και σε κάποιες έπεσε μέσα!

Το 1945 ο εμβληματικός συγγραφέας είχε προβλέψει τη χρήση δορυφόρων σε γεωστατική τροχιά για την αναμετάδοση ραδιοκυμάτων. Θα είχε ενδιαφέρον, λοιπόν, να δούμε ποιες ήταν οι προβλέψεις του για τη σημερινή τεχνολογία. Το 1964 ο Κλαρκ είχε συμμετάσχει σε ένα από τα επεισόδια του BBC Horizon όπου έκανε τις προβλέψεις του για το πώς θα ήταν τα πράγματα 50 χρόνια μετά, δηλαδή το 2014.

Μετά τα πρώτα 3.30 λεπτά όπου η εκπομπή παρουσίαζε μια ιδέα για τα υποβρύχια ξενοδοχεία (κάποιοι το σκέπτονται ακόμα), έρχεται η σειρά του Κλαρκ να μιλήσει για το μέλλον. Μια από τις προβλέψεις του ήταν ότι το 2014 κάποιος θα μπορούσε να διευθύνει την επιχείρηση του στο Λονδίνο έχοντας ως έδρα του την Αϊτή ή το Μπαλί. Κάτι που είναι αυτονόητο σήμερα.

loading...

1 thought on “Τι έλεγε το 1964 ο Άρθουρ Κλαρκ για την τεχνολογία του σήμερα! (video)

  1. ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΕΙΧΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΕΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ SRI LANKA (ΚΕΥΚΑΝΗ) ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΕΚΕΙ ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΕΙΧΕ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΙΛΛΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΠΙΑΣΑΝΕ ΩΣ ΠΑΙΔΙΦΙΛΟ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΦΗΣΕΙ ΠΑΙΔΑΚΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΦΩΝΕΣ ΚΑΚΟ ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΕΠΙΣΤΞΜΟΝΑΣ ΤΗΣ ΚΛΑΣΣΗΣ ΥΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΛΕΓΑΝΕ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΨΩΦΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΣΦΑΛΚΩΣ ΑΛΛΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΒΛΕΠΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΚΟΛΟΜΠΟΣ

Comments are closed.