Τσίπρας : Εκλογές το ’19 στο τέλος της θητείας μας – Τι είπε για Σκοπιανό και ελληνοτουρκικές σχέσεις

Τέλος στα σενάρια για πρόωρες εκλογές το 2018, βάζει ο πρωθυπουργός με την συνέντευξη που παραχώρησε στον realfm 97,8 και τον Βασίλη Σκουρή.


«Δεν με αφορούν ιδιαίτερα οι εδώ και πολλές φορές λανθασμένες εκτιμήσεις της αντιπολίτευσης για την ημερομηνία των εκλογών. Έχω δηλώσει επανειλημμένως ότι αυτές δεν θα είναι το ‘18, θα είναι το ‘19, στο τέλος της συνταγματικά κατοχυρωμένης θητείας της κυβέρνησης», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός δήλωσε αισιόδοξος για το Σκοπιανό επισήμανε όμως ότι πρέπει να γίνουν βήματα και από την γείτονα χώρα: «Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να διαχειριστούμε με αποτελεσματικότητα και με ευθύνη ένα θέμα το οποίο μας κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και στον βαθμό που υπάρχει, πράγματι, από την άλλη πλευρά η επιθυμία να γίνουν βήματα, μένει να τα δούμε όμως αυτά, πιστεύω ότι μπορούν να γίνουν και βήματα διεξόδου».

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως τα προβλήματα είναι υπαρκτά και τόνισε: «Πιστεύω ότι το χειρότερο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να μην συνομιλεί, να μην έχει κανάλια επικοινωνίας και επαφής, να μην προσπαθεί τα προβλήματα, τα υπαρκτά, να τα αντιμετωπίσει. Δεν έχουμε αυτή τη λογική. Το έχουμε αποδείξει και πιστεύω ότι μέχρι σήμερα έχουμε κάνει καλά που έχουμε ανοίξει διαύλους επικοινωνίας, παρά τις υπαρκτές διαφορές μας».

Για την πορεία της χώρας το 2018, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίσθηκε αισιόδοξος λέγοντας ότι θα είναι η χρονιά της Ελλάδας και επισήμανε: «Γιατί μετά από οκτώ, πια, ολόκληρα χρόνια μπορούμε να σηκώσουμε ξανά το κεφάλι ψηλά, να ανασάνουμε, στη μέση του ’18, τον Αύγουστο του ’18 προβλέπεται το τέλος του τρίτου και τελευταίου προγράμματος στήριξης, άρα βγαίνουμε από τα μνημόνια και το κυριότερο έχω την αίσθηση ότι βγαίνουμε με τις μικρότερες δυνατές απώλειες σε σχέση με αυτό που βρισκόμασταν τρία χρόνια πριν».

Πάντως, ο πρωθυπουργός, επισήμανε τους κινδύνους που ελλοχεύουν μετά τη λήξη του τρίτου προγράμματος αναφερόμενος στις παθογένειες που, όπως είπε, πρέπει να τερματιστούν.

«Παθογένειες που αν δεν τελειώσουν ή αν δεν αρχίζουν να ελαχιστοποιούνται ενδεχομένως υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθούμε ξανά στον ίδιο φαύλο κύκλο. Άρα, δεν οραματίζομαι το 2018 ως μία επιστροφή στα χρόνια του 2008-2009, λίγο πριν την κρίση».

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Βασίλη Σκουρή

Ερώτηση: Τι θα σηματοδοτεί το 2018, κύριε πρόεδρε, για την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο, για τα εθνικά της θέματα, για τους πολίτες της χώρας;

Αλ. Τσίπρας: Έχω την πεποίθηση, την αισιοδοξία ότι το ’18 θα είναι η χρονιά μας. Θα είναι η χρονιά της Ελλάδας, γιατί μετά από οκτώ, πια, ολόκληρα χρόνια μπορούμε να σηκώσουμε ξανά το κεφάλι ψηλά, να ανασάνουμε, στη μέση του ’18, τον Αύγουστο του ’18 προβλέπεται το τέλος του τρίτου και τελευταίου προγράμματος στήριξης, άρα βγαίνουμε από τα μνημόνια και το κυριότερο έχω την αίσθηση ότι βγαίνουμε με τις μικρότερες δυνατές απώλειες σε σχέση με αυτό που βρισκόμασταν τρία χρόνια πριν. Η Ελλάδα, λοιπόν, ανακτά τη θέση που της αξίζει στη διεθνή σκηνή, η χώρα ανακτά την οικονομική της αυτοδυναμία και μπορούμε να μιλήσουμε για έναν χρόνο που θα φέρει ξανά πίσω την χαμένη ελπίδα και την χαμένη αισιοδοξία.

Ερώτηση: Και τερματιζόμενο το μνημόνιο, για σας τι θα πρέπει να ακολουθήσει; Από τι θα χαρακτηρίζεται η μεταμνημονιακή εποχή;

Αλ. Τσίπρας: Τερματιζόμενο το μνημόνιο πρέπει να τερματιστούν και οι παθογένειες. Παθογένειες που αν δεν τελειώσουν ή αν δεν αρχίζουν να ελαχιστοποιούνται ενδεχομένως υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθούμε ξανά στον ίδιο φαύλο κύκλο. Άρα, δεν οραματίζομαι το 2018 ως μία επιστροφή στα χρόνια του 2008-2009, λίγο πριν την κρίση. Η χώρα έχει περάσει μία πολύ μεγάλη εθνική περιπέτεια και τραγωδία θα έλεγα σε μεγάλο βαθμό γιατί μέσα στα δύο πρώτα χρόνια, το ‘10 έως το ’12-’13, έχασε το 25% του εθνικού της πλούτου ενώ δεν ήταν σε εμπόλεμη κατάσταση, είναι πρωτοφανές αυτό που συνέβη. Αυτή, λοιπόν, την περιπέτεια, αυτή την τραγωδία πρέπει να την έχουμε ως μάθημα για να δούμε, το πάθημα δηλαδή να γίνει μάθημα υπό την έννοια του ότι δεν πρέπει να αφήσουμε ποτέ ξανά τη δυνατότητα ή την προοπτική η χώρα να ξαναμπεί σε μία τέτοια περιπέτεια. Να χάσει, δηλαδή, τον έλεγχο των οικονομικών της στοιχείων, των δημοσιονομικών της στοιχείων και άρα να παραδώσει ένα μεγάλο τμήμα της κυριαρχίας της στους όποιους δανειστές. Έχει ξαναπεράσει η χώρα από τέτοια κατάσταση, δυστυχώς, στο παρελθόν. Για τις δικές μας γενιές, βέβαια, εκείνες οι εποχές είναι πολύ μακρινές. Αυτή η πρόσφατη εμπειρία πρέπει να μας κάνει δυνατότερους και τις παθογένειες, που όλοι τις γνωρίζουμε, που μας οδήγησαν στη χρεωκοπία, το στρεβλό παραγωγικό μοντέλο, την αύξηση της οικονομίας ως φούσκα με θαλασσοδάνεια και μ’ ένα σύστημα διαπλοκής και διαφθοράς, την ατιμωρησία των υπευθύνων, όλα αυτά τα κατάλοιπα ενός παρελθόντος και μιας εποχής που μας οδήγησαν στην κρίση, πρέπει να τα ξεπεράσουμε. Πιστεύω ότι έχουμε κάνει σημαντικά βήματα για να τα ξεπεράσουμε, αλλά, ξέρετε, αυτή θα είναι μια διαρκής και συνεχής πάλη και μάχη, που θα διαρκέσει και μετά τον Αύγουστο του ’18.

Ερώτηση: Η αντιπολίτευση, πάντως, επιμένει ότι το 2018 θα είναι έτος εκλογών. Προσδιορίζει, μάλιστα, και πιθανότερο χρόνο το προσεχές φθινόπωρο, το φθινόπωρο του νέου έτους.

Αλ. Τσίπρας: Η αντιπολίτευση προπαγανδίζει την καταστροφή, ούτως ή άλλως, εδώ και πάρα πολύ καιρό γιατί βασική της επιθυμία δεν είναι η έξοδος της χώρας από την επιτροπεία, στην οποία άλλωστε αυτή μας έβαλε, αλλά βασική της επιθυμία είναι η παλινόρθωση του παλιού καθεστώτος, όχι μόνο σε επίπεδο φυσικών προσώπων πολιτικής εξουσίας αλλά και σε επίπεδο ήθους, και σε επίπεδο, αν θέλετε, πολιτικής διαχείρισης. Δεν με αφορούν ιδιαίτερα οι εδώ και πολλές φορές λανθασμένες εκτιμήσεις τους για την ημερομηνία των εκλογών. Έχω δηλώσει, επανειλημμένως, ότι αυτές δεν θα είναι το ’18, θα είναι το ’19 στο τέλος της συνταγματικά κατοχυρωμένης θητείας της κυβερνητικής. Και αυτό, όχι μόνο γιατί τότε θα είναι πολύ ευνοϊκότερες οι συγκρίσεις σε σχέση με το πού βρισκόμασταν όταν παραλάβαμε και σε τι κατάσταση θα παραδώσουμε τη χώρα - έξω, δηλαδή, από τα μνημόνια με ρυθμούς ανάπτυξης υψηλούς, με μια οικονομία που θα μπορεί να δανείζεται ξανά, με τα μεγέθη της ανεργίας πολύ πολύ χαμηλότερα σε σχέση με αυτά που παραλάβαμε- κυρίως, όμως, διότι αυτό που χρειάζεται η χώρα για να ξεπεράσει οριστικά την κρίση είναι να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στις σχέσεις της και με τους εταίρους της αλλά και με τις διεθνείς αγορές. Χρειάζεται, λοιπόν, πολιτική σταθερότητα, αυτή η κυβέρνηση μπορεί να την παράσχει και σε ότι αφορά την οικονομία, αλλά σε ότι αφορά και τα θέματα, τα κρίσιμα, που έχει να διαχειριστεί και διαχειρίστηκε, παρά τις μεγάλες δυσκολίες μέχρι σήμερα, με επιτυχία.

Ερώτηση: Είστε αισιόδοξος για το Σκοπιανό και εκτιμάται ότι μπορεί να αποφευχθεί η ένταση με την Τουρκία;

Αλ. Τσίπρας: Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να διαχειριστούμε με αποτελεσματικότητα και με ευθύνη ένα θέμα το οποίο μας κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και στον βαθμό που υπάρχει, πράγματι, από την άλλη πλευρά η επιθυμία να γίνουν βήματα, μένει να τα δούμε όμως αυτά, πιστεύω ότι μπορούν να γίνουν και βήματα διεξόδου. Όμως, εγώ ας καταγράψω μονάχα την αισιοδοξία μου και να περιμένουμε να δούμε, όχι λόγια αλλά απτά αποτελέσματα. Στην εξωτερική πολιτική, πρέπει κανείς να είναι συγκρατημένος και να μην λέει πολλά λόγια. Προτιμώ τις πράξεις και τα έργα παρά τα λόγια.

Ερώτηση: Και με την Τουρκία, κ. πρόεδρε, να περιμένουμε τον κ. Ερντογάν ξανά με το κυβερνητικό συμβούλιο συνεργασίας, στη Θεσσαλονίκη;

Αλ. Τσίπρας: Είναι προγραμματισμένο αυτό, νομίζω, να γίνει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018 και θα εργασθούμε, νομίζω, σε αυτή την κατεύθυνση με εποικοδομητικό τρόπο και από τις δύο πλευρές, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν - και είναι σε όλους μας γνωστά – στις σχέσεις μας, αλλά πιστεύω ότι το χειρότερο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να μην συνομιλεί, να μην έχει κανάλια επικοινωνίας και επαφής, να μην προσπαθεί τα προβλήματα, τα υπαρκτά, να τα αντιμετωπίσει. Δεν έχουμε αυτή τη λογική. Το έχουμε αποδείξει και πιστεύω ότι μέχρι σήμερα έχουμε κάνει καλά που έχουμε ανοίξει διαύλους επικοινωνίας, παρά τις υπαρκτές διαφορές μας.


enikos.gr/
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. re malakismeno otan thes kane ekloges...otan kai na tis kaneis tha minis stin istoria gia to megalitero kolopedo tis politikis katestrepses tis zoesmas tha se ftinoyme opoy se vriskome goyroyni

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΡΕ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΕ- ΑΛΗΤΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΣ ΟΤΙ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΣ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Σ' ΑΥΤΗΝ ΚΑΠΟΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΡΕ ΠΡΟΔΟΤΗ ?

  ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ, ΑΠΟΓΥΜΝΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ, ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΕΖΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑΤΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟ ΡΕ ΕΛΕΕΙΝΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕΝΙΕ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΠΟΖΑΡΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΩΘΟΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ?

  ΔΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΙΣΑΙ ΣΚΑΤΟ- ΤΣΙΠΡΑ !

  ΘΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΟΤ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΕΙ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΣΟΥ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΘΕΙ, ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΣΟΥ ?

  ΟΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΒΡΩΜΟ-ΤΣΙΠΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΝΥΝΑ
  ΜΑΣ ΡΕ ΚΑΘΑΡΜΑ....

  ΑΛΗΤΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΣ ΟΤΙ ΞΕΠΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ Ελευσίνας, Ηρακλείου, Καβάλας, Λαυρίου, Ραφήνας, Αλεξανδρούπολης, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Πάτρας και Κέρκυρας?

  ΠΟΣΕΣ ΜΙΖΕΣ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΡΕ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑ ΤΣΙΠΡΑ ?

  ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΡΕ ΜΙΖΑΔΟΡΕ ΚΑΙ ΑΛΗΤΗ ΕΒΡΑΙΕ ΤΣΙΠΡΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ
  ΞΕΠΟΥΛΑΣ, ΠΑΛΙΟ- ΚΑΘΙΚΙ ??

  ΑΛΗΤΗ ΤΣΙΠΡΑ,ΟΤΑΝ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΤΙΣ " ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ " ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΑΤΟ- ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΟΛΩΝ ΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΕΤΣΙ ?

  ΟΙ ΥΠΕΡ-ΛΗΣΤΡΙΚΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ- ΥΠΟΥΡΓΩΝ- ΥΦΥΠΟΥΡΓΩΝ- ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
  ΕΡΑΣΤΩΝ- ΕΡΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑ, ΡΕ ΑΛΗΤΗ- ΚΛΕΦΤΗ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΕ ΤΣΙΠΡΑ ?

  ΤΑ 400 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥΣ ΜΕ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΝΟΜΟ ΡΕ ΕΛΕΕΙΝΕ ΤΣΙΠΡΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑ ?

  ΔΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΕΤΣΙ ΑΝΩΜΑΛΕ ?

  ΑΛΗΤΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΣΕΡΝΕΣΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΕΝΩ ΤΟΝ ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΘΕΙ, ΑΦΟΥ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ?

  ΓΤΙΑ ΠΟΙΑ ΕΛΛΗΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΙΛΙΑ ΡΕ ΜΙΛΑΣ ΤΣΙΠΡΑ ?

  ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΤΑΪΖΕΙΣ ΕΝΑΝ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΦΑΕΙ ΕΣΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΝ, ΡΕ ΠΑΛΙΟ- ΤΟΜΑΡΟ !

  ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΜΙΛΑΣ ΑΛΗΤΟ-ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΣΙΠΡΑ ?

  500.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΦΥΓΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΞΩ
  ΚΙ' ΕΣΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΡΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ ?

  ΕΙΘΕ ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙΣ ΚΙ' ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑΥΛΟ ΤΡΩΤΕ ΡΕ ΠΑΛΙΟ- ΠΡΟΔΟΤΕΣ !

  ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΝΑ ΠΑΣ.

  ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]