Αμανατίδης: Ήδη 140 χώρες αποκαλούν «Μακεδονία» την ΠΓΔΜ

Σινιάλο πως η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να αποδεχτεί, υπό προϋποθέσεις, τον όρο «Μακεδονία» στη νέα ονομασία της ΠΓΔΜ έστειλε ο υφυπουργός Εξωτερικών

Περισσότερες από 140 χώρες ήδη αποκαλούν την ΠΓΔΜ «Δημοκρατία της Μακεδονίας», είπε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, στον απόηχο δηλώσεων του διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς που φωτογράφιζαν λύση που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία».

Ο κ. Αμανατίδης δεν απέρριψε την χρήση του όρου «Μακεδονία» στο νέο όνομα, απηχώντας θέση που έχει εκφράσει και ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς, ενώ υπενθύμισε ότι και η προσωρινή ονομασία ΠΓΔΜ περιλαμβάνει τη λέξη «Μακεδονία».

Επισήμανε ότι στόχος της Αθήνας είναι μία σύνθετη ονομασία έναντι όλων – δηλαδή που θα χρησιμοποιείται τόσο στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ όσο και στο εξωτερικό – και απαλοιφή των αλυτρωτικών βλέψεων των Σκοπίων. Δεν έκανε αναφορά σε γεωγραφικό προσδιορισμό.
Τόνισε πάντως πως υπάρχουν κι άλλες παράμετροι που θα επηρεάσουν τη διαπραγμάτευση και ξεκαθάρισε ότι η ελληνική διπλωματία δεν πρόκειται να αποκαλύψει ακόμα τις «κόκκινες γραμμές» της.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών προσπάθησε να υποβαθμίσει την πρόταση δημοψηφίσματος για το ονοματολογικό που φαίνεται να έκανε ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος μέσω άρθρου του στον κυριακάτικο Τύπο, λέγοντας ότι στο κείμενο η λέξη «δημοψήφισμα» δεν εμφανίζεται ούτε μία φορά.

Ο κ. Αμανατίδης προσέθεσε πως από τις δηλώσεις Καμμένου κρατά την εμπιστοσύνη που έχει εκφράσει στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και στη δέσμευσή του ότι θα δεχτεί λύση που εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον και απολαμβάνει ευρεία συναίνεση.

Όσον αφορά τις επιφυλάξεις που έχει εκφράσει η ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο κ. Αμανατίδης είπε πως η κυβέρνηση πάντα λαμβάνει μεν υπόψη της την Εκκλησία αλλά διατηρεί την ευθύνη για τη διαπραγμάτευση.

Οι δηλώσεις Αμανατίδη ήλθαν λίγες ώρες πριν την έναρξη των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ υπό τον κ. Νίμιτς στη Νέα Υόρκη, ενώ παράλληλα σήμερα αρχίζει η επίσκεψη του γενικού γραμματέα του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ στα Σκόπια.

loading...

14 thoughts on “Αμανατίδης: Ήδη 140 χώρες αποκαλούν «Μακεδονία» την ΠΓΔΜ

  1. Και σένα τι σε κόβει ας τους λένε όπως θέλουν

  2. ΣΙΓΑΝΟΠΑΠΑΔΙΑ Ο Κος.ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΓΕΝΙΕΣΕ,ΓΙΝΕΣΕ .ΤΟΥΤΗ Η ΦΑΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ ,ΣΕ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΚΟΛΉΣΟΥΝ.

  3. ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΣΟΥ ΒΡΩΜΙΑΡΗ ΛΕΧΡΙΤΗ ΕΙΣΑΙ ΔΗΘΕΝ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΟΣ…ΣΚΑΤΑ ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΟ ΚΟΥΜΜΟΥΜΙΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΗΣ ΤΟΥΡΚΑΛΑΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕΕΕ? ΛΕΧΡΙΤΗ…ΒΡΩΜΙΑ ΒΡΩΜΙΑ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΦΘΕΙ Η ΒΡΩΜΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ….ΠΟΝΤΙΟΙ? ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΞΕΣΚΙΣΤΕ ΤΟΝ ΒΡΩΜΜΙΑΡΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΛΑΔΑ ΞΕΣΚΙΣΤΕΤΟΝ ΤΟΝ ΛΕΧΡΙΤΗ ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΑΠΛΎΤΟ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΓΑΜΩ,,,,,ΒΡΩΜΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΕΧΩ ΤΗΝ ΚΟΥΜΜΟΥΝΣΤΙΛΗ ΛΕΠΡΑ ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΣΚΙΣΤΕΤΟΝ….

  4. ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ
    ΕΠ ΟΥΔΕΝΙ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΣΛΑΥΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ

    ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ
    ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

    ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ

  5. εχει δικιο ο πατερακης
    που λεει οτι μαζευτηκατε
    ολοι οι ξευτιλες με
    ελληνοποιημενα ονοματα
    και καθε τρεις και λιγο
    κοτσαρετε απο μια μαλακια
    ο καθενας αι στο διαολο
    προδοτες δουλικα του χρηματος

  6. ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ Η ΑΝΑΓΝΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΑΠΟ 140 ΧΩΡΕΣ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ ΝΑΙ Η ΟΧΙ ΤΑ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΓΚΡΙΣΗ .

  7. ΟΛΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΟΝΕΙΡΕΥΤΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΙΚΟΝΙΚΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΤΕΜΠΗ .

  8. ΜΕ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΟΖ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΑΞΙΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΠΟΥ ΕΚΒΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΙΚΟ ΚΟΛΠΟ .

  9. Αμανατίδη, δε ντρέπεσε, δεν πας να πέσεις από την Ακρόπολη να μείνεις στην Ιστορία, ότι αγόρασες λίγο Φιλότιμο, αφού εσύ δικό σου δεν έχεις,

  10. Και λοιπόν; Όλος ο κόσμος μπορεί να τους λέει όπως θέλει, εάν όμως εμείς δεν τους δώσουμε το όνομα, τότε δεν έχουν τίποτε απολύτως.
    Οι προδότες πολιτικοί όμως δεν διστάζουν να ξεπουλούν την πατρίδα τους, ειδικά οι αριστεροί, όπως ο ανωτέρω. Άλλωστε αυτό το βιώνουμε στο πετσί μας ως λαός με τα μνημόνια οχτώ χρόνια τώρα.

  11. Κι εμένα ρε ηλίθιε πολύ που με νοιάζει αν η νταγκαντούγκα της υποσαχάριας αφρικής διεκδικεί απο γειτονική της χώρα το ντιγκιντάγκα που ανήκει ιστορικά στη γειτονική της χώρα .Κατάλαβες ζώον ,υφυπουργός εξωτερικών σου λέει ο άλλος δεν μπορεί να είναι τελείως μαλάκας Ελα όμως που μπορεί .

  12. Μήν ψάχνεις ,χοντρό παιδί,δικαιολογίες γιά τήν προδοσία που ετοιμάζεσαι νά κάνεις.Ολη η υφίλιος νά τήν αναγνωρίσει μέ τό όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,η Ελληνική αναγνώριση είναι που μετρά.Δέν μπαίνουν σέ Ε.Ε καί ΝΑΤΟ αν η ΕΛΛΑΣ δέν υπογράψει.Το βλέπετε τόσα χρόνια,παρά τήν προδοσία του Κ.Μητσοτάκη ,που έβαλε τήν λέξη Μακεδονία,η Βαρδάρσκα δεν μπαίνει πουθενά χωρίς τό ναί τό δικό μας.Η περιοχή προσαρτήστηκε από τόν Φίλιππο,αλλά δέν λέγονταν Μακεδονία,όπως καί όλη η Περσία κατακτήθηκε από τόν Αλέξανδρο,αλλά δέν άλλαξε τό όνομά της.Μέ αυτά που γράφεις ,πώς νά σέ αποκαλέσω,κουτό?-προδότη?-αφελή?-πληρωμένο? ή δειλό.Σκέψου ,χοντό παιδί,πόσοι ζούνε κάτω από τό όριο τής φτώχειας ,γιά νά καλοπληρώνεσαι εσύ καί οί όμοιοί σου,νά τρώς πλουσιοπάροχα καί από πάνω νά τους προδίδεις.Θάθελα νά σέ αποκαλέσω σκουλίκι, μά δέν μού φταίνε σέ τίποτα τά ζωντανά.Θά σούλεγα ντροπή σου,μά ποιός τήν έχασε γιά νά τήν βρείς εσύ.ΤΌ ΜΌΝΟ ΠΟΎ ΣΟΎ ΛΈΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΓΝΩΜΗ καί νά σέ δεχθούμε ξανά.Αυτά πρός τό παρόν. ΚΑΣΤΩΡ-ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΟΠΑΝΑΚΗΣ

  13. Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΗ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗς . ΚΑΛΑ ΡΕ ΤΟΣΟ ΑΓΝΟΙΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟ ?> ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙ. ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΡΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΤΙ ΑΜΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΝΩ ΒΟΡΑΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΚΕΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ .ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΗΣΥΧΑΣΑΤΕ . ΚΑΛΑ ΣΑς ΛΕΝΕ ΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΗΛΗΘΙΟΙ ΤΗς ΝΕΑΣΣ ΤΑΞΗΣ.ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΘΑ ΘΕΤΟΥΝ ΖΗΤΗΜΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΙΔΡΥΣΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ''ΜΑΚΕΔΙΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ'' ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΑΥΤΟΔΙΑΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΕΝΩΣΗ ΒΡΕ ΗΛΙΘΙΟΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΕΔΩ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ?ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΠΥΛΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΝΑ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.Η ΚΑΘ ΑΥΤΟΥ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΗ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ.ΟΙ ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΕΣ ΣΚΟΤΩΝΣΑΝΕ ΠΛΗΘΟΣ ΑΘΩΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΒΟΥΛΓΑΡΙΣΟΥΝ . ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΠΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΠΟΡΩΜΕΝΑ ΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ ΨΕΥΤΟΟΥΜΑΝΙΣΤΕΣ ΦΙΛΟΤΟΜΑΡΙΣΤΕΣ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΣΑΣ.

Comments are closed.