Έκρηξη των απλήρωτων φόρων: Ξεπέρασαν τα 100 δισ. ευρώ

«Φουσκώνουν» οι απλήρωτοι φόροι νοικοκυριών και επιχειρήσεων, σπάζοντας κάθε ρεκόρ. Το συνολικό ποσό των οφειλών προς την εφορία κινείται πάνω από τα 100 δισ. ευρώ, ενώ μόνο τον Νοέμβριο συσσωρεύτηκαν οφειλές ύψους 1,18 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΔΕ προστέθηκαν 11,6 δισ. ευρώ νέου ληξιπρόθεσμου χρέους στα 89,1 δισ. ευρώ «παλαιού» χρέους.

Η ΑΑΔΕ έχει προχωρήσει σε εισπρακτικό σαφάρι και πάνω από 1 εκατ. οφειλέτες έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με κατάσχεση λογαριασμού ή άλλο αναγκαστικό μέτρο.

Με τον τρόπο αυτό έχει καταφέρει να εισπράξει το πρώτο εντεκάμηνο της περασμένης χρονιάς συνολικά 2 δισ. ευρώ έναντι «νέου» ληξιπρόθεσμου χρέους, ποσό που είναι αυξημένο κατά 308 εκατ. ευρώ έναντι του Οκτωβρίου.

Πηγή: enikonomia.gr

loading...

5 thoughts on “Έκρηξη των απλήρωτων φόρων: Ξεπέρασαν τα 100 δισ. ευρώ

  1. Έφτασε η ανάπτυξη του ΣΥΡΙΖΑ !!!
    Στον επόμενο τόνο όσοι χρωστουν στην εφορία θα χάνουν τα σπίτια τους τα οποία η κυβερνηση των δοσιλογων θα παραδιδει σε "επενδυτες" μουσουλμάνους λαθροεισβολείς.

  2. Εφ´οσον η βία φέρνει βία , και εφ´οσον η ολιγαρχία έχει το πάνω χέρι , με τα σώματα ασφαλείας , στρατό , ρουφιάνους ,μυστικούς , τη μάνα και τη σάρα , μια μόνο διέξοδος υπάρχει : η Παθητική αντίσταση . Δεν ξαναπληρώνουμε τίποτα , μα τίποτα , μέχρι να μας αδειάσουν τη γωνία . Το ίδιο και στους επόμενους και ξανά , μέχρι να στηθούν λαϊκά δικαστήρια ( Γιατί η δικαιοσύνη είναι ζήτημα ηθικό και όχι μα Όχι τεχνοκρατικό ) να εκτελέσουμε όσους , στο όνομα του Ελληνικού λαού ( και όχι των Ελλήνων πολιτών ) βιαιοπράγησαν και ασέλγησαν αναίσχυντα ,και πλούτισαν εις βάρος της χώρας . Πρώτους πρώτους , όλους μα όλους τους πολιτικούς ,οποιονδήποτε πολιτικού χώρου , απόχρωσης και «πολιτικού αναστήματος » , τραπεζιτικούς ,δικαστικούς ,δικηγόρους , στρατιωτικούς ,μεγαλογιατρούς ,κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες , τους μεγαλοδημοσιογράφους ,τα καθίκια με τα μάυρα ράσα και τους διαφόρων λογής κλεπταποδοχους βλ δικαστικους επιμελητες , συμβολαιογράφους και γενικά όσοι εμπιμπτουν στη κατηγορία «όλα για το συνφέρον το ατομικό μου ανεξαρτήτος τιμήματος » .
    Και να εδραιωθεί μια ´Αμμεση Δημοκρατία με αναφορά στην ισότητα που έρχεται από την από κοινού εκμετάλλευση των μέσων παραγωγής πλούτου και αγαθών .
    Αυτό για να γίνει χρειάζεται Παιδεία ,σφαιρική ,εγγυκλοπεδική , ιστορική και η πεποίθηση ότι μέσα από το γενικό καλό και τη γενική ευημερία θα έρθει και η ατομική και η προσωπική ευτυχία του καθ´ενός μας που τελικά είναι και τοζητούμενο .

  3. ME ΤΟ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ…
    ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ…σταση πληρωμων, σταματας να πληρωνεις τους δωσιλογους, αν τους πληρωνεις τους αναγνωριζεις οτι υπαρχουν και οσο τους πληρωνεις τοσο θα σου ζητανε κιαλλα.
    Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ .!!!
    ΚΕΙΜΕΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΟ ΤΟ 2010…

    Η ψηφιση κομματων του κυνοβουλιου είναι υπογραφη για την καταδικη ολων μας, επισης η αποχη το λευκο ή το ακυρο είναι ανοχη και νομιμοποιηση του καθεστως δουλειας και κατοχης και εχει ιδιο αποτελεσμα με την ψηφιση των κομματων του κυνοβουλιου, απο ολα τα αντικατοχικα κομματα μοναχα το Ε.ΠΑ.Μ. εχει το προγραμμα και τις πολιτικες υλοποιησης, εαν θελουμε πραγματικα να γλυτωσουμε από τους δωσιλογους, η ψηφος οφειλει να παει στο ΕΠΑΜ.
    Ας με διαψεύσει κάποιος εάν υπάρχει κάτι άλλο;;

    «Η Νομική Δέσμευση» του Ε.ΠΑ.Μ. στον Ελληνικό λαό
    Τη νομική δέσμευση ενώπιον του ελληνικού λαού ψήφισαν οι σύνεδροι του 5ου Συνέδριου του ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ στο κλείσιμο την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016, σε περίπτωση που εκλεγεί και αναδειχθεί στην εξουσία.
    Στη ΔΕΣΜΕΥΣΗ τους αναφέρεται «Ότι τυχόν αδυναμία υλοποίησης των δεσμεύσεων υπό ομαλές συνθήκες «μη εμπόλεμης κατάστασης ή φυσικής καταστροφής», εντός τριμήνου από την ανάληψη κυβερνητικών ευθυνών θα έχει ως συνέπεια την ΑΜΕΣΗ και καθολική ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ των μελών του Ε.ΠΑ.Μ. που κατέχουν θέσεις κυβερνητικής και κοινοβουλευτικής ευθύνης».
    Παράλληλα η ηγεσία του Ε.ΠΑ.Μ. και οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο του Μετώπου αποδέχονται την δήμευση του συνόλου των περιουσιακών τους στοιχείων υπέρ του ελληνικού λαού, ως ποινική ρήτρα για την αθέτηση ή καταπάτηση των δεσμεύσεών τους.
    https://epamhellas.gr/wp-content/uploads/2017/03/DESMEYSI.pdf
    Ρωτηστε και τους ανθρωπους που θελετε και εμπιστευεστε να βγουν την επομενη μερα, υπογραψουν και αυτοι ένα τετοιο χαρτι.
    Τοτε θα καταλάβετε τις προθεσεις τους αλλα κυριως την ειλικρίνειά τους…

  4. Και το ΕΠΑΜ και το κάθε ΕΠΑΜ είναι κόμματα που σέβονται και ακολουθούν το Τορινο σύστημα παραγωγής και διάθεσης των αγαθών δηλ. Είναι ένα αστικό κόμμα . Λέει εδώ και τώρα Σεισάχθεια , όπως έκανε ο Σόλων , δηλαδή να μηδενίσει το κοντέρ , εγώ λέω , και πρέπει , να καταστρέψουμε το κοντέρ . Να αναλάβουμε μόνοι μας την διακυβέρνηση μας , με Α¨ΜΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και Αταξική κοινωνία που θα έρθει κοινωνικό ποιώντας τα μέσα παραγωγής πλούτου και αγαθών , παραβλέποντας την νομική παγίδα του Σόλωνα που έδωσε νομιμότητα στην ιδιωτικοποίηση της γης και κατ´επέκτασσιν και στα μέσα παραγωγής πλούτου και αγαθών .
    Βλ. Κ, Λαμπο

  5. Oneira, poulia mou taksidiarika. Afta pou ginontai einai apotelesmata tis Pagosmiopoiisis me entoli tis evropa ikis enosis, i opoia pairnei entoles apo tous dirthneis trapezites, oi opoioi pairnoun entoles apo…. Opoios tous paei kontra thanatonetai. Pros to parpn eksontonoun politikous opos o kantafi. o sadam huse in, o milosevits kai isos o asad. Ston epomeno gyro tha einai diafores prosopikotites,opos logou xari oi ithopoioi tou xollywood. EIDI ARXISAN KATIGORIES ENANTION AFTON POU DEN SYMORFONONTAI ME TO SYSTIMA TOUS , opos o dustin hofman. Kai sto telos tha einai i seira toy aplou laou. Oute epam, oute xrusi avgi, oute kapoios allos mporei na kanei kati gia na allaksei to systima oso kaloproairetoi kai na einai.

Comments are closed.