SHERIFF ROSCO P. COLTRANE MEΡΟΣ Β ΚΑΙ Γ

-ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΝΑ ΝΟΣΤΑΛΓΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ. ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΜΗΝΥΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ,  ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ, ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.


ΚΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΜΕΡΕΣ  ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.
ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ  ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΝΩ ΥΠΗΡΧΕ ΥΨΗΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ. ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΖΩΗΣ ΟΙ ΚΟΠΕΛΕΣ ΗΤΑΝ ΗΘΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ. ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΝΑ ΞΑΓΙΝΟΥΜΕ ΠΑΛΙ “ΠΑΙΔΙΑ”.
Σημερα 27 Δεκεμβριου του 2017 θα κανουμε ενα πολυ νοσταλγικο ταξιδι πισω στον χρονο. 

Θα σας μεταφερω στην δεκαετια του 1980 τοτε που ακομη ηταν ολοι ξενοιαστοι και τιποτε απολυτως δεν προμηνυε τον ολεθρο που θα επακολουθουσε τις επομενες δεκαετιες.


Θα γυρισουμε λοιπον 36 χρονια πισω τοτε που υπηρχαν ακομη καλοι και απλοι ανθρωποι με Ελληνοχριστιανικες ηθικες αξιες και αρχες.


Εκεινη την εποχη ολοι εμεις οι οποιοι ειμαστε απο 38 ετων και ανω πηγαιναμε στο δημοτικο σχολειο. 

Αρκετοι απο εμας προλαβαν το εξαημερο δημοτικο σχολειο και τον υποχρεωτικο εκκλησιασμο. 

Αξεχαστα χρονια.

Ακομη φορουσαμε ολοι πανεμορφες μπλε ποδιες, ενω οσοι αγαπουσαμε την ομορφια και την ταξη μας εβαζαν οι μητερες μας ασπρους γιακαδες επανω στις ποδιες.



Την δεκαετια του 1980 επιτρεποταν στους δασκαλους στο σχολειο να
χτυπουν ολους τους ατακτους μαθητες. 

Ενδεικτικο παραδειγμα ενας απο τους δασκαλους μας ο κυρ Στρατης ο οποιος για να μην κουραζεται ειχε φερει την ντεμπλα του απο το κτημα και οποιος εκανε φασαρια απο τα πισω θρανια δοκιμαζε την ντεμπλα του κυρ Στρατη.    

Μεταξυ αλλων δεν υπηρχε διαδικτυο και τα παιχνιδια μας ηταν ζεστα και ανθρωπινα. 

Το πρωτο παιχνιδι στην προτιμηση των αγοριων  ηταν το πολυ αγαπητο και γνωστο σε ολους το ποδοσφαιρο, ενω επισης παιζαμε κρυφτο, κουτσο, αμπαριζα, τριλιζα κλπ. 
.

Αντιστοιχα τα κοριτσια επαιζαν μηλα, σχηνακι και φυσικα τα μικρα με τις κουκλες τους και αλλα κοριτσιστικα παιχνιδια. 

 ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΕΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΑΨΥΧΑ 
ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ PLAY STATIOΝ KAI ΕΝ ΜΕΡΗ ΤΟ INTEΡNET.
Η δεκαετια του 1980 ηταν η δεκαετια κατα την οποια τα περισσοτερα κοριτσια ηταν πολυ ηθικα και συνδυαζαν αριστα την παλαια (Χρηστα ηθη) μαζι με την νεα ταξη (μοδα, μπικινι κλπ).

Εδω μιλαμε για τον απολυτο συνδυασμο.


Εκτος απο πολυ καλους χαρακτηρες τα κοριτσια εκεινη την εποχη ειχαν πολυ υψηλο εμφανισιακο επιπεδο. 

Αποριας αξιον ειναι αυτην την εποχη εν ετη 2017 οτι μαζι με την τεραστια ηθικη και πνευματικη παρακμη εχει μειωθει παρα πολυ αισθητα και η εμφανιση των γυκαικων που κατοικουν στην Ελλαδα. 

Αρκετα κοριτσια κατα την δεκαετια του 1980 το πρωτο αγορι που γνωριζαν το παντρευοταν και εκαναν οικογενεια. Δεν ηταν πολλες εκεινη την εποχη οι ζωηρες. 

Απαραιτητος την εποχη εκεινη ολα τα σοβαρα κοριτσια εβγαιναν εξω για διασκεδαση υπο την εποπτεια των αδερφων τους και αλλων συγγενων και εμπιστων οικογενειακων φιλων σε λιγο μεγαλυτερη ηλικια.  

Η διασκεδαση μας κατα κυριο λογω ηταν ο κινηματογραφος και στα χρονια του λυκειου η ντισκο μαζι με τον κινηματογραφο. 
Ποιος μπορει να ξεχασει οτι ολοι τα καλοκαιρια κοιμομασταν με ανοιχτες τις πορτες διοτι δεν υπηρχε ο κινδυνος των λαθροκλεφτων, των λαθροβιαστων καθως και πασης φυσεως λαθροκακοποιων.


Τα Σαββατοκυριακα μολις αρχιζε η ανοιξη καναμε ολοι μαζι πεζοι τις βολτες μας στο λιμανι, με τα πανεμορφα κοριτσια μας να στολιζουν με μοναδικο τροπο την πολη μας.  


Τα κοριτσια μας, οι αδερφες μας, οι εξαδερφες μας, οι συμμαθητριες μας και οι φιλες μας, αυτα τα σπανια και ανεκτιμητα διαμαντια ηθικης και ομορφιας στολιζαν με ανεπαναληπτο τροπο, το καστρο μας, τα δαση μας, τους θερινους κινηματογραφους και τα πανεμορφα καλοκαιρια μας με τα ατελειωτα μελτεμια. 


Εκεινη την δεκαετια ευχαριστουσα καθημερινα τον Ιησου Χριστο γιατι με αφησε να γεννηθω Ελληνας μεσα στον παραδεισο και να απολαμβανω την μοναδικη θαλασσα με τα μελτεμια, τα πανεμορφα δαση, τα καστρα, και τις μυρωδιες-ευωδιες των βροχοπτωσεων και της ανοιξης.

Πανω απο ολα ομως ευχαριστουσα τον Ιησου Χριστο διοτι μου επετρεψε να γεννηθω ανδρας στην ενδοξοτερη χωρα του κοσμου και να βρισκομαι αναμεσα στις ωραιοτερες γυναικες της γης καθως αρκετες απο αυτες ηταν
σπανια εργα τεχνης και ηθικης.  

Τα κοριτσια μας εκεινες τις εποχες ειχαν φυσικη ομορφια, ολα επανω στο σωμα τους και στο προσωπο τους ηταν φυσικα, ποτε δεν εκαναν πλαστικες επεμβασεις πολλα μακιγιαζ κλπ.  

Πανω απο ολα τα κοριτσια ειχαν φυσιολογικη διαπλαση. 

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΟΤΙ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΩΡΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ. Η ΑΣΥΓΚΡΙΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΝΕΑΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΑ ΚΑΛΛΙΣΤΕΙΑ.

ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ.


ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΝΤΟΤΕ ΒΟΗΘΟΥΣΑΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ.


ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΤΑ ΨΩΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΕΝΩ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ, ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ. 


ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΞΕΝΟΙΑΣΤΗ ΕΠΟΧΗ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΟΙ ΔΟΥΚΕΣ ΤΟΥ ΧΑΖΑΡΝΤ


Η σειρα οι Δουκες του Χαζαρντ μεγαλωσε πολλα παιδια απο εμας
διοτι ειχε διαρκεια επτα ολοκληρες τηλεοπτικες σαιζον, ενω ταυτοχρονα ειχε πολυ μεγαλο ενδιαφερον. 


Για 147 ολοκληρα επεισοδια μεσα απο μια σειρα η οποια ηταν περιπετεια και κωμωδια διδαχτηκαμε με πολυ ευχαριστο τροπο το ιεροτατο Αξιωμα του Αριστοκλη.

Αξιος τιμης σε μια πολη ειναι οποιος δεν αδικει. Ομως ολα τα αξιωματα και τις τιμες μιας πολεως της αξιζουν ολοι οσοι σταματουν τις αδικιες (Αριστοκλης, Νομοι).


Ολες οι αδικιες στην πολιτεια του Χαζαρντ γινονταν απο τον επιτροπο Μπος Χογκ και τον Σεριφη Ροσκο Π. Κολτρειν.


Αυτοι οι δυο προσπαθουσαν κατα κυριο λογο με πλεκτανες τις οποιες εστηναν εις βαρος των Ντιουκς να καλυψουν τις δικες τους απατες και κομπινες.

Αλλες φορες το κινητρο τους ηταν διπλο καθως απο την μια ηθελαν να καλυφθουν για τις παρανομιες τους και απο την αλλη οταν τους εξαπατουσαν οι απατεωνες με τους οποιους συνεργαζοταν, τοτε διοτι ηταν αδυναμοι να υπερασπισουν τα συμφεροντα τους, αναγκαζοταν να εμπλεξουν στις βρωμικες δουλειες τους Ντιουκς.


Οι Ντιουκς παντοτε με πολυ κοπο ακομη και με κινδυνους ολες τις φορες επετυχαν να αποδειξουν την αθωοτητα τους και να πιασουν τους πραγματικους εγκληματιες και απατεωνες.

Επισης μονιμα η οικογενεια των Ντιουκς σε οποιον αλλο πολιτη του Χαζαρντ ειχε γινει αδικια απο τον Μπος Χογκ και τον Σεριφη Ροσκο Π. Κολτρειν, αγωνιζοταν ολα τα μελη της οικογενειας με ολες τις δυναμεις τους για να υπερασπισουν τους αδικημενους και για να αποδειξουν της σκευωριες που ειχαν γινει.


Ενδεικτικο ειναι οτι ακομη και οι ιδιοι οι σκευωροι ο Μπος με τον Ροσκο, οταν εβλεπαν οτι το ειχαν παρακανει με τις απατες και τις κομπινες τους καποιες φορες αποκαθιστουσαν οι ιδιοι την ταξη και το δικαιο.

Η σειρα Ντιουκς δεν ειχε μονον πολυ υψηλα ηθικα αξιωματα αλλα ειχε και παρα πολυ γελιο και περιπετεια, διοτι ειχαμε φλατ αουτ οδηγηση, πολλα μεγαλα αλματα και πολυ τρελα κυνηγητα στους χωματοδρομους του Χαζαρντ, τα οποια οδηγουσαν τις περισσοτερες φορες τον Σεριφη Ροσκο και τους βοηθους του μεσα στις λημνες του Χαζαρντ.

Μαλιστα δυο φορες ο Σεριφης Ροσκο διοτι εχασε τον ελεγχο
ανεβηκε με το αυτοκινητο του επανω σε δεντρο.

Σε ενα απο τα πολυ τρελα κυνηγητα μεταξυ του Σεριφη και των Ντιουκς η κατασταση ξεφυγε απο καθε οριο με αποτελεσμα να περασουν τα συνορα της πολιτειας του Χαζαρντ. 

Η καταδιωξη συνεχιστηκε μεσα στην γειτονικη πολιτεια οπου εκει Σεριφης ηταν ο Σπαικ Λουμις. 

Ο Σπαικ Λουμις ηταν αυστηρος, ενω γινοταν αμειλικτος με τους παραβατες του οριου ταχυτητας και με ολους οσους μετεφεραν παρανομο ουισκι.

Την ωρα που ειχαν περασει οι Ντιουκς με τον ροσκο τα συνορα της πολιτειας του Χαζαρντ και ειχαν εισελθει στην γειτονικη πολιτεια ετυχε να εχει μπλοκο ο Σεριφης Λουμις. 

Οι Ντιουκς θα μπορεσουν να διαφυγουν απο το μπλοκο του Λουμις κατι το οποιο δεν επετυχε ο Ροσκο.

Η ποινη απο τον Σεριφη Λουμις για ολους τους παραβατες του οριου ταχυτητας ηταν παντοτε η ιδια. 

Αυτη ηταν οτι με ενα τεραστιο καρφι ο Λουμις ξεριζωνε τις πορτες και τα καπο των αυτοκινητων. 


Ομως Σεριφης Ροσκο καθως ηταν ανημπορος να αντιδρασει απεναντι στον σκληροτραχηλο σεριφη, παρακολουθουσε την καταστροφη του περιπολικου του κανοντας το γνωστο του γελιο το οποιο τον καθιερωσε μεσα στις καρδιες πολλων
εκατονταδων εκατομμυριων τηλεθεατων.


Ηταν η πρωτη φορα στην ζωη μου σε ηλικια 11 ετων κατα την οποια γελασα μεχρι δακρυων. 

ΑΚΟΜΗ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΔΕΡΦΗ ΤΩΝ ΝΤΙΟΥΚΣ ΤΗΝ ΝΤΑΙΖΗ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΑ ΚΑΥΤΑ ΜΠΙΚΙΝΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΡΤΣ ΕΚΛΕΨΕ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΟΡΙΩΝ, ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ ΑΥΤΩΝ. 
ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ Η ΝΤΑΙΖΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΥΤΗ ΟΣΟ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΑΣ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΣΥΜΜΑΘΗΤΡΙΑ ΜΟΥ Η ΣΟΦΙΑ , ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΥΤΟN ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ, ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤΑΙΖΗ (ΚΑΘΡΙΝ ΜΠΑΧ), 
ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΤΑΝ Η ΣΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΥΤΟ ΤΗΣ ΜΠΙΚΙΝΙ, ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΑΝΙΚΟΣ.

ΠΡΑΜΓΑΤΙΚΟ ΚΑΥΤΟ ΜΠΙΚΙΝΙ Η ΣΟΦΙΑ, ΟΧΙ ΣΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΚΝΩΔΑΛΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΞΙΖΟΥΝ.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ 
ΤΑΙΝΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΜΟΡΦΙΑ, ΗΘΟΣ ΚΑΙ 
ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΘΑΛΠΩΡΗ . 
 ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΔΕΙΓΜΑ ΠΑΡΑΚΜΗΣ, ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.
ΒΛΕΠΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ, ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΩΝΤΑΣ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΑ ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΩΣ ΤΙΣ ΩΡΑΙΟΤΕΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ (1980 ΕΩΣ ΤΟ ΕΤΟΣ 1998).
ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ 
ΤΙΣ ΩΡΑΙΟΤΕΡΕΣ, ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΗΤΑΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙ
ΩΡΑΙΟΤΕΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Ολες οι γυναικες εκεινης της δεκαετιας οι οποιες ηταν σοβαρες, ηθικες και λογικες καλυπταν τα εξωτερικα τους μειονεκτηματα. 


Ολα αυτα σε αντιθεση με τις σημερινες. 

Οι σοβαρες ηθικες και λογικες γυναικες παντοτε ισοσκελιζαν ολα τους τα εξωτερικα μειονεκτηματα, με την ηθικη, την παιδεια, με το χαμογελο και την γλυκυτητα. 

Σε ανιθεση με την σημερινη εποχη οπου και οι πιο ασχημες καμαρωνουν. 

Ολα αυτα διοτι εχει χαθει η Ελληνοχριστιανικη  ηθικη, η ταξη, και το μετρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΙΑ ΣΥΓΧΟΡΝΗ ΝΕΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ
ΟΤΙ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΜΟΝΟΝ ΕΓΩ. 

Οι πραγματικες Ελληνιδες, όχι οι ραγιαδοπουλες, κερδιζουν
την εκτιμηση, την φροντιδα την αγαπη των ανδρων, μεσα
από την ηθικη τους, την πραοτητα τους και την γλυκητητα
του χαρακτήρα τους.

Μια αληθινη Ελληνιδα γυναικα δεν εκβιαζει, και δεν απαιτει,
οπως κανουν οι ραγιαδοπουλες της νεας ταξης. 


Οι γνησιες Ελληνιδες γυναικες οφειλουν να σεβονται και να
υπακουν συμφωνα με τους νομους του Χριστου, τους 
σωστους Ελληνες ανδρες.

Με την σειρα τους απαραιτητος ολοι οι αληθινοι
 Ελληνες
ανδρες, πρεπει να τις αγαπουν να τις σεβονται και να της 
φροντιζουν. 


Σε καμια των περιπτωσεων δεν οφειλουν οι Ελληνιδες 
γυναικες, να υπακουν, να σεβονται ανανδρους, δειλους και 
ραγιαδες.

Οπως υπο­γραμμίζει ο Απόστολος Παύλος στην περικοπή 
της προς Εφεσίους Επιστολής που διαβάζεται κατά την
διάρκεια της ακολουθίας τού γάμου: «Οι άνδρες αγαπάτε 
τάς γυναίκας εαυτών, καθώς καί ο Χριστός ηγάπησε τήν 
εκκλησίαν»

Οι πραγματικες Ελληνιδες χριστιανες, πρεπει παντοτε να 
βαδιζουν στον δρομο του Χριστου. 

Έναν δρομο τον οποιο χαραξε η Αυγουστα Αγια Ελενη και 
ακολουθησαν εκατομμύρια άλλες Ελληνιδες.

Ενδεικτικα και επιγραμματικα πριν κλεισω σας αναφερω τι ελεγαν σχετικα οι προγονοι μας, περι γυναικων.

Θεωρώ χαμένον, εκείνον που έχασε την ντροπή, μας αναφερει ο ύπατος, ο κορυφαιος των φιλοσόφων ολου του κοσμου ο Πλάτων.

 Όταν η γυναίκα αποβάλλει τον χιτώνα, αποβάλλει και την αιδω (Ηρόδοτος). Η μυαλωμένη γυναίκα ούτε τον πήχυ του χεριού της δεν αφήνει ελεύθερο για να τον βλέπουν δημόσια, αναφέρει ο Πλούταρχος.

Με το να χάσης κάθε ίχνος εντροπής προσέλαβες όψιν πόρνης (Παλαιά Διαθήκη – Προφ. Ιερεμίας 3,3). Και αν η γυναίκα είναι σεμνά ντυμένη τότε δεν φταίει βέβαια αν κάποιος σκανδαλιστεί μαζί της, αν όμως είναι άσεμνα ντυμένη τότε η ευθύνη της είναι τρομερή, διότι ο Χριστός μας έχυσε το αίμα του για τη σωτηρία των ψυχών. (Ιησούς Χριστός – Ματθαίος 5, 28).«Όταν φύγει η ντροπή από τον άνθρωπο γίνεται πρόξενος πολλών κακών» (Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος). 



Βρισκόμαστε στην χειροτερη ιστορικη στιγμη, από καταβολης του Ελληνικου εθνους. Για την επιβίωση του εθνους , είναι απαραιτητη η δημιουργια ηθικων αρχων. Ειδικα για της επομενες γενιες.

Καλω ολες οσες εχουν μια σταλα Χριστου και Ελλαδος να συνδυασουν αρμονικα την παλαια ταξη (Χριστος, Αριστοκλης, παιδεια, Χρηστα ηθη), μαζι με την νεα ταξη μπικινι, μοδα κλπ, απο την στιγμη κατα την οποια δεν ειναι σε θεση να εφαρμοσουν τις διδαχες του Χριστου, των Αγιων και των αρχαιων Ελληνων φιλοσοφων.

Τα χρηστα ηθη είναι το διαχρονικο “μυστικο ” επιβιώσεως του εθνους μας από τα παναρχαια χρονια. 
Εξαιτιας των χρηστων ηθων , και της σωστης παιδειας, οι προγονοι μας οι Ελληνες του μεσαιωνα , από σκλαβοι του Ρωμαικου κρατους ,εγιναν διοικητες του (ρωμαικου κρατους ), χωρις να χρειαστεί να πολεμησουν ουτε ένα δευτερολεπτο.

Όλα αυτά διοτι ειχαν θρησκεια τον Χριστιανισμο (στην πραξη), και πολιτισμο τους αρχαιους Ελληνες φιλοσοφους, σοφιστες, ρήτορες, κλπ.

Ο συνδυασμος αυτων των δυο εφερε τα χρηστα ηθη ζωης, χωρις καθολου σεξουαλικη διαφθορα.


Η αμοιβη ηταν η ελευθερια της Ελλαδος τον μεσαιωνα, χωρις να γινει κανενας απολυτος πολεμος.


Ο Ελληνας Ηρακλειος από την Καππαδοκια της Μικρας Ασιας,μολις ανεβηκε στον Ελληνικο (ρωμαικο) θρονο, το κρατος ηταν τελειως χρεοκοπημενο. 


Ταυτόχρονα για πρωτη φορα στην παγκοσμια ιστορια, ειχαμε την εισβολή , την κατακτηση της μισης Ελληνικης (ρωμαικης) αυτοκρατοριας, από τους περσες. Ειχαμε πολλες χιλιαδες σφαγμενων Ελλήνων, ειχαμε κλοπες, εμπρησμους, βιασμους, σκλαβωμα γυναικων κλπ. 



Επισης για πρωτη φορα στα παγκοσμια χρονικα εγινε εισβολή από τους περσες στα Ιεροσόλυμα, οπου εκει εκτος από της αγριες σφαγες, της κλοπες, τους εμπρησμούς, τους βιασμους ,το σκλαβωμα χριστιανων, μαζι με όλα αυτά εκαψαν τον ναο του Παναγιου ταφου,εκλεψαν τον Τιμιο Σταυρο, και πηραν μαζι τους αιχμαλωτο τον πατριαρχη Ζαχαρια. 


Εντούτοις εξαιτιας των χρηστων ηθων, και της σωστης παιδειας, μεσα σε επτα μονον χρονια , οι Ελληνες ανεκαμψαν, με αποτέλεσμα να παρουν πισω όλα τα κατεκτημένα εδάφη από τους Περσες.


Οι προγονοι μας δεν σταματησαν εκει αλλα περασαν στην αντεπιθεση, κατακτώντας ολοκληρη την περσικη αυτοκρατορια.


Αυτό το εκανε ο Ηράκλειος με έναν τελειως απειροπολεμο στρατο. Εναν Ελληνικο στρατο τον οποιο δημιουργησε εκ του μηδενος μεσα σε δεκα μηνες. Ειδατε τι μπορει να πετυχουν οι Ελληνες εξαιτιας των χρηστων ηθων, και της σωστης παιδειας.

 Ακομη και ο Αλεξανδρος , με παρα πολύ εμπειρους στρατιώτες, με πολύ περισσοτερους στρατιώτες, σε σχεση με τον Ηρακλειο, και με ένα πανισχυρο Ελληνικο Μακεδονικο κρατος πολιτικα και οικονομικα, εκανε περισσοτερο χρονικο διαστημα να κατακτησει την περσικη αυτοκρατορια ,σε σχεση με τον Ηρακλειο.


Κατά την εποχη του Ιουστινιανού του α, όπως και στην εποχη του Θεοδοσιου, του Αρκαδιου, του Θεοδοσιου του β, του Ιουστινου του α, του Ιουστινου του β, είχαμε μονον συνοριακους πολεμους, και περιοδους ειρηνης με τους περσες.


Μονον όταν ανεβηκε στον θρονο , ο πρωτος Ελληνας χριστιανος Αυτοκρατορας, ο Ηράκλειος, εκαναν οι περσες ολα αυτά τα τρομερα πραγματα εις βαρος των Ελλήνων, τα οποια, δεν ειχαν ξαναγινει ποτε από μερος των περσων.
 Ειχαμε δηλαδή εισβολή , και κατακτηση της μισης Ελληνικης (ρωμαικης) αυτοκρατοριας.

ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ
ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ
ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΤΙΣ ΔΙΔΑΧΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΩΝ
ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΗ. 

ΟΜΩΣ Η ΑΞΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ
ΤΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ.

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ 




ΕΛΑΤΕ ΟΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ 
Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ.


Γιατι εκανε αυτο το ανοιγμα στους νεους ο αρχιεπισκοπος Χριστοδουλος;

Πως πηρε αυτη την ιστορικη αποφαση να κινηθει εναντια στον Χριστο και στους πατερες της Εκκλησιας ;   

Ζητησε λοιπον απο τους νεους ο Χριστοδουλος να πηγαινουν στην Εκκλησια με σκουλαρικια, τατουαζ, και τα κοριτσια με κοντες φουστες. 


Τι ειδε ο Χρστοδουλος και εκανε αυτην την στροφη ; 

Αυτο που ειδε ειναι οτι η νεα ταξη κυριαρχησε μεσα απο την τηλεοραση, τον κινηματογραφο, το διαδικτυο, τα περιοδικα και της εφημεριδες.

Πανω απο ολα ομως γνωριζε οτι εχει καταργηθει η Ελληνοχριστιανικη παιδεια στα σχολεια, ενω και οι ιερεις σε μεγαλο βαθμο εχουν πλεον εγκαταλειψει το πνευματικο και φιλανθρωπικο τους εργο. 


Γνωριζε πολυ καλα ο Χριστοδουλος οτι εαν δεν κανει αυτην την ιστορικη υποχωρηση-ενεργεια θα εγκαταλειψουν οι νεοι δια παντος την Εκκλησια.

Με αυτην του την ενεργεια κρατησε τις πορτες της Εκκλησιας και του Χριστου ανοιχτες. Ηξερε πολυ καλα οτι εδω που εχουν φτασει τα πραγματα δεν υπαρχει αλλη λυση.

Καταλαβε οτι ειναι αδυνατον να αντιστραφει η κατασταση μεσα σε λιγα χρονια και οτι χρειαζεται δουλεια πολλων δεκαετιων και εκατονταετιων ωστε να επανελθει ο Ελληνισμος στην φυσικη του θεση. 

Παγια αρχη μου είναι ότι ολοι οι λαοι, ολοι οι ανθρωποι, εχουν δικαιωμα να πιστευουν οπου θελουν. 
Όλα αυτά με την απαραιτητη προυποθεση να μην επιβαλλουν τα πιστευω τους σε τριτους, ειτε δια της βιας, ειτε με πλαγιους τροπους. 
Τι γινεται όμως στην περιπτωση που η άλλη πλευρα δεν συναινει ; Εναι λοιπον δικαιο να καθησουμε να αφανιστουμε ολοι οι Ελληνες χωρις να εχουμε πειραξει κανεναν απολυτως ;

Όλα αυτά διοτι από τα αρχαια χρονια ο πολιτισμος μας, και η ιδεολογια μας , είναι εμποδιο στην δημιουργια παγκοσμιου εωσφορικου κρατους.


Από ολους τους προαναφερομενους, εξαιρείται, ένα μικρο μερος βαση των παγκοσμιων μαθηματικων σταθερων, μετρον αριστον και μηδεν αγαν.


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ 45 ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΩΝ ΑΞΕΧΑΣΤΩΝ ΝΤΙΟΥΚΣ :

The Dukes of Hazzard S02E05 Road Pirates – Video Dailymotion


The Dukes of Hazzard S04E06 The Great Bank Robbery – Video …


The Dukes of Hazzard S03E06 The Late J.D. Hogg – Video Dail


The Dukes of Hazzard S02E19 Jude Emery – Video Dailymotion


The Dukes of Hazzard S03E19 The Return Of Hughie Hogg – Video …


The Dukes of Hazzard S04E27 Dukes In Danger – Video Dailymotion






47:16



The Dukes of Hazzard S03E20 Bye, Bye Bossανά Dukes of Hazzard
8.395 εμφ.


47:14




The Dukes of Hazzard S03E22 The Hack Of Hazzardανά Dukes of Hazzard
11.837 εμφ.


46:37




The Dukes of Hazzard S04E04 Coltrane vs. Dukeανά Dukes of Hazzard
4.989 εμφ.


46:37




The Dukes of Hazzard S04E11 Goodbye, General Leeανά Dukes of Hazzard
11.084 εμφ.


46:39




The Dukes of Hazzard S04E07 Sadie Hogg Dayανά Dukes of Hazzard
4.742 εμφ.


49:29




The Dukes of Hazzard S04E08 10 Million Dollar Sheriff Part 1ανά Dukes of Hazzard
5.869 εμφ.


47:17




The Dukes of Hazzard S03E23 The Canterbury Crockανά Dukes of Hazzard
5.691 εμφ.


47:21




The Dukes of Hazzard S03E14 Duke VS. Dukeανά Dukes of Hazzard
8.072 εμφ.


46:35




The Dukes of Hazzard S04E13 Hughie Hogg Strikes Againανά Dukes of Hazzard
4.184 εμφ.


46:39




The Dukes of Hazzard S04E16 Shine On Hazzard Moonανά Dukes of Hazzard
3.606 εμφ.


46:30




The Dukes of Hazzard S04E27 Dukes In Dangerανά Dukes of Hazzard
8.779 εμφ.


46:36




The Dukes of Hazzard S04E03_Diamons In The Roughανά Dukes of Hazzard
3.798 εμφ.


46:34




The Dukes of Hazzard S04E25 Share And Share Alikeανά Dukes of Hazzard
5.436 εμφ.


47:17




The Dukes of Hazzard S03E17 Along Came A Dukeανά Dukes of Hazzard
4.774 εμφ.


47:19




The Dukes of Hazzard S03E16 To Catch A Dukeανά Dukes of Hazzard
3.864 εμφ.


47:13




The Dukes of Hazzard S04E05 The Fugitiveανά Dukes of Hazzard
4.180 εμφ.


46:28




The Dukes of Hazzard S04E20 Dear Diaryανά Dukes of Hazzard
6.945 εμφ.


47:12




The Dukes of Hazzard S03E07 Uncle Bossανά Dukes of Hazzard
5.652 εμφ.
Δείτε όλα τα videoΔείτε όλα τα video


The Dukes of Hazzard S03E19 The Return Of Hughie Hogg
ΑνέβασμαLike


με Dukes of Hazzard











The Dukes of Hazzard S02E20 Return Of The Ridge Raidersανά Dukes of Hazzard
6.419 εμφ.

47:10




The Dukes of Hazzard S02E18 Find Loretta Lynnανά Dukes of Hazzard
4.133 εμφ.


47:13




The Dukes of Hazzard S02E21 Mason Dixon’s Girlsανά Dukes of Hazzard
4.638 εμφ.


47:13




The Dukes of Hazzard S02E15 Follow That Stillανά Dukes of Hazzard
5.667 εμφ.


47:08




The Dukes of Hazzard S02E14 The Runawayανά Dukes of Hazzard
5.568 εμφ.


47:16




The Dukes of Hazzard S02E23 Southern Comfurtsανά Dukes of Hazzard
3.056 εμφ.


47:17




The Dukes of Hazzard S02E22 R.I.P. Henry Flattανά Dukes of Hazzard
4.369 εμφ.


47:01




The Dukes of Hazzard S02E13 Duke Of Dukeανά Dukes of Hazzard
4.919 εμφ.


46:41




The Dukes of Hazzard S02E16 Treasure Of Hazzardανά Dukes of Hazzard
7.955 εμφ.


47:20




The Dukes of Hazzard S02E08 Hazzard Connectionανά Dukes of Hazzard
10.216 εμφ.


47:10




The Dukes of Hazzard S02E11 People’s Choiceανά Dukes of Hazzard
3.582 εμφ.


47:12




The Dukes of Hazzard S02E12 Arrest Jessie Dukeανά Dukes of Hazzard
4.935 εμφ.


47:17




The Dukes of Hazzard S03E03 – Enos Strate To The Topανά Dukes of Hazzard
7.517 εμφ.


47:14




The Dukes of Hazzard S03E02 – Carnival Of Thrills Part 2ανά Dukes of Hazzard
11.055 εμφ.


47:10




The Dukes of Hazzard S03E01 – Carnival Of Thrills Part 1ανά Dukes of Hazzard
7.181 εμφ.


47:16




The Dukes of Hazzard S02E10 Granny Annieανά Dukes of Hazzard
4.298 εμφ.


49:06




The Dukes of Hazzard S1E12 – Route 7-11ανά Dukes of Hazzard
5.918 εμφ.


47:14




The Dukes of Hazzard S2E02 – Gold Feverανά Dukes of Hazzard
5.446 εμφ.


46:40




The Dukes of Hazzard S04E23 Bad Day In Hazzardανά Dukes of Hazzard
5.576 εμφ.
Δείτε όλα τα videoΔείτε όλα τα video


The Dukes of Hazzard S02E19 Jude Emery
ΑνέβασμαLike
ΞΕΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1980.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ TΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ 
ΑΓΓΕΛΟ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ.


Chaka Khan-Ain’t Nobody – YouTube

loading...