Λίστα Lloyds: Αυτός είναι ο πιο ισχυρός εφοπλιστής στην Ελλάδα για το 2017

Μπορεί η παγκόσμια οικονομική κρίση να έχει «γονατίσει» κόσμο και κοσμάκη και η κατάσταση στην Ελλάδα να αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της πραγματικότητας, ωστόσο η ελληνική ναυτιλία συνεχίζει να παραμένει σε εξαιρετικά επίπεδα. Για να το καταλάβει αυτό κανείς αρκεί να ρίξει μια ματιά στους αριθμούς που την διέπουν.

Οι Έλληνες εφοπλιστές ελέγχουν περίπου το 20% της παγκόσμιας χωρητικότητας σε DWT με 4.600 πλοία και ειδικότερα το 28% στο τομέα των δεξαμενόπλοιων το 22% στα bulk carriers το 16% στα πλοία μεταφοράς χημικών και προϊόντων πετρελαίου, το 15% στα LNG το 13% στα ψυγεία και το 9% στα containers.

Όπως κάθε χρόνο, η λίστα της Lloyd’s με τους ανθρώπους της ναυτιλίας με την μεγαλύτερη επιρροή στον χώρο περιλαμβάνει και πολλούς Έλληνες. Οι 7 πρώτοι για το 2017 είναι οι εξής:
Tην υψηλότερη θέση, από τους Έλληνες εφοπλιστές, καταλαμβάνει και τη φετινή χρονιά ο Γιάννης Αγγελικούσης (Angelicoussis Shipping Group), ο οποίος είναι και όγδοος στην παγκόσμια κατάταξη.

Δεύτερος Έλληνας είναι ο Γιώργος Προκοπίου (Dynacom/Dynagas), ενώ στην τρίτη θέση μεταξύ των Ελλήνων βρίσκεται η Αγγελική Φράγκου (Navios). Τέταρτος (και στην 27η θέση της παγκόσμιας κατάταξης) είναι ο Γιώργος Οικονόμου (TMS/DryShips).
Την 7άδα συμπληρώνουν ο Πήτερ Λιβανός (GasLog/DryLog), ο γνωστός από το πέρασμά του από την ΑΕΚ, Πέτρος Παππάς (Star Bulk)


και ο Νικόλας Τσάκος (TEN, Intertanko).

loading...