Με διαδικασίες “εξπρές” περνά η προμήθεια των ελικοπτέρων Kiowa!

Μέχρι το μεσημέρι η υπόθεση των ελικοπτέρων Kiowa που κάποιοι στο ΓΕΣ θεωρούν “κελεπούρι” ήταν τελειωμένη αρνητικά! Αύριο ο οικονομικός χρόνος τελειώνει και καμία εντολή για την καταβολή οποιασδήποτε
προκαταβολής είχε δοθεί. Συνεπώς όλοι θεώρησαν ότι η λογική επικράτησε και η αμφιλεγόμενη προμήθεια θα ήταν παρελθόν προς μεγάλη λύπη ορισμένων στην αμερικανική πρεσβεία.

Ωστόσο μετά από τις τρεις το μεσημέρι όλα άλλαξαν και οι πάντες τρέχουν! Τρέχουν να στείλουν απάντηση στις ΗΠΑ γιατί σήμερα υποτίθεται τα ελικόπτερα μπαίνουν σε διαδικασία καταστροφής. Τρέχουν για να δουν πως το θέμα θα περάσει ΚΥΣΕΑ. Και το κυριότερο τρέχουν για να βρουν χρήματα προκειμένου να “κλείσει η αγορά”!

Φυσικά δεν υπάρχει κανένας λόγος βιασύνης ,αφού οι Αμερικανοί θα περιμένουν όσες μέρες χρειαστεί! Δεν είναι ανόητοι να επιβαρυνθούν το κόστος της καταστροφής των ελικοπτέρων Kiowa την στιγμή που βρέθηκε πελάτης για να τα αγοράσει προς 47 εκατομμύρια δολάρια!

Σίγουρο είναι επίσης ότι κάποιοι στην πρεσβεία των ΗΠΑ θα αισθάνονται πολύ ικανοποιημένοι από τις εξελίξεις.

Θα προλάβει η ελληνική πλευρά να κάνει ΚΥΣΕΑ για τα ελικόπτερα όπως προβλέπεται; Υπάρχει και το “δια περιφοράς”.

Για την αγορά είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεις υπέρμαχους στο ΥΠΕΘΑ! Στο ΓΕΣ επίσης δύο είναι οι βασικοί υποστηρικτές οι οποίοι προφανώς κι έχουν αναλάβει την ευθύνη της απόφασης η οποία θα κριθεί από το αποτέλεσμα: πόσα ελικόπτερα θα μπορούν να πετάξουν από τα 70 που θα “φορτωθούμε” ,για πόσο καιρό θα πετάξουν αφού ανταλλακτικά θα υπάρχουν όσο θα κανιβαλίζουμε τα υπόλοιπα που δεν θα πετάνε έτσι κι αλλιώς και τι θα μας κοστίσει η χρήση των παροπλισμένων και προς καταστροφή αμερικανικών ελικοπτέρων.

loading...