Θρίλερ με τον μάρτυρα «κόκκινο πανί» για τον Πούτιν! Τον προστατεύει το FBI

Κυνηγητό στις ΗΠΑ για το «καρφί» των Ρώσων -Το FBI υποστηρίζει ότι Ρώσοι μυστικοί πράκτορες «χτενίζουν» τις Ηνωμένες Πολιτείες ψάχνοντας τον Γκριγκόρι Ρόντσενκοφ –
Ο Πούτιν υποψιάζεται ότι οι Αμερικανοί του δίνουν ουσίες για να καταφέρεται εναντίον της Ρωσίας με ψευδείς καταγγελίες -Αυξημένα μέτρα ασφαλείας για τον άνθρωπο που αποκάλυψε το συστηματικό ντόπινγκ των Ρώσων
Ο… ψυχρός πόλεμος Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών μαίνεται στον αθλητισμό. Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή ενός εκ των βασικών μαρτύρων που αποκάλυψαν το συστηματικό ντόπινγκ στη Ρωσία με τη συγκάλυψη, αλλά και την υποστήριξη της ρωσικής κυβέρνησης.

Αναφέρουν ότι Ρώσοι μυστικοί πράκτορες αναζητούν στις ΗΠΑ τον Γκριγκόρι Ρόντσενκοφ, τον πρώην επικεφαλής του κέντρου αντιντόπινγκ της Μόσχας.

Είναι ο άνθρωπος, ο οποίος είχε αναφερθεί στις μεθόδους που χρησιμοποίησε η Ρωσία προκειμένου να βοηθήσει τους αθλητές της να διακριθούν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι και να… περάσουν απαρατήρητοι από τους ελέγχους ντόπινγκ.

Ο δικηγόρος του Ρόντσενκοφ, Τζιμ Ουόλντεν υποστήριξε ότι ανήμερα του αποκλεισμού της Ρωσίας από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ, Αμερικανοί αξιωματούχοι ειδοποίησαν τον πελάτη του ότι η ζωή του ίσως να βρίσκεται σε κίνδυνο. Του εξήγησαν ότι τον αναζητούν Ρώσοι μυστικοί πράκτορες στις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται τα τελευταία δύο χρόνια και έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Αμέσως, αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας για την προστασία του Ρόντσενκοφ και ο Ουόλντεν εξήγησε ότι πιθανότερος στόχος των μυστικών πρακτόρων είναι να βγάλουν τον μάρτυρα εκτός Αμερικής. Κάτι τέτοιο θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο για τον ίδιο, όπως αναφέρουν οι Αμερικανοί.

Σιγή… ασυρμάτου από το FBI
Το FBI παρακολουθεί τις κινήσεις των Ρώσων προσεκτικά, αλλά αρνείται να σχολιάσει οτιδήποτε σχετικά με το θέμα. Την ίδια ώρα, ο Ρόντσενκοφ είναι… κόκκινο πανί για τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ στη Ρωσία υποστηρίζουν ότι δεν ήταν νηφάλιος όταν προχώρησε στις εν λόγω καταγγελίες.

«Η παρουσία του Ρόντσενκοφ στις ΗΠΑ είναι αρνητική για εμάς. Βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Αμερικανών. Τι του κάνουν εκεί; Του δίνουν ουσίες για να πει όσα χρειάζεται;», τόνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Τρέιβις Τίγκατ, διευθύνων σύμβουλος της υπηρεσίας αντιντόπινγκ των Ηνωμένων Πολιτειών τόνισε πως ένας Ρώσος Ολυμπιονίκης πρότεινε να εκτελεστεί ο Ρόντσενκοφ! Οι Αμερικανοί… χοντραίνουν το παιχνίδι και προσθέτουν ότι αυτή η απειλή πρέπει να ληφθεί σοβαρά, έπειτα από δύο ανεξήγητους θανάτους συνεργατών του Ρόντσενκοφ, του Νικίτα Καμάγιεφ (πρώην εκτελεστικού διευθυντή του RUSADA) και του Βιτάσελαβ Σίνεφ (γενικού διευθυντή του RUSADA).

ΜΑΡΙΑ ΚΑΟΥΚΗ

loading...