CHEERLEADING (Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ) ΜΕΡΟΣ Α ΚΑΙ Β.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΗ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΑΝΝΑΣ Μ. Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΩΝ.

Το αγνωνιστικο cheerleading ειναι κανονικο αθλημα για αυτο και εχει παρα πολυ μεγαλη διαφορα απο αυτα τα οποια νομιζουν οι περισσοτεροι. 

Στο καθαρα αγωνιστικο cheerleading oi αθλητικες ομαδες διαγωνιζονται, στα ακροβατικα-τουμπες, τις πυραμιδες,τον χορο, αλλα και συνολικα για τις καλυτερες εντυπωσεις.       

Για οσους δεν γνωριζουν το cheerleading πηρε προσωρινη αναγνωριση ως ολυμπιακο αθλημα. 
Αυτο σημαινει οτι επειτα απο 3 χρονια  θα εχει το δικαιωμα η παγκοσμια ομοσπονδια να κανει αιτηση και να ενταχθει στο προγραμμα των Ολυμπιακων αγωνων.
Το cheerleading ειναι ενα αθλημα που γινεται ολοενα και πιο δημοφιλες. 
Αυτο διοτι συγκεντρωνει το ενδιαφερον των νεων παιδιων.
ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ CHEERLEADING H ΑΜΕΡΙΚΗ. 
Η ιστορια του Cheerleading αρχιζει στην αμερικη την δεκαετια του 1880 και ειναι
αρχικα μονον ως δραστηριοτητα εμψυχωσεως των ομαδων του αμερικανικου ποδοσφαιρου του πανεπιστημιου του Prιnceton και της Minnesota. 
Εντουτοις στην συνεχεια επεκταθηκε και σε αλλα ομαδικα αγωνισματα οπως ειναι το ραγκμπι και το μπασκετ ενω το 1923 για πρωτη φορα συμμετεχουν γυναίκες στις μαζορετες. 

Κατα την δεκαετια αυτη προστιθενται αρκετες εξελιγμενες τεχνικες, χοροι και ακροβατικα.

Το 1961 θα ιδρυθει η Αμερικανικη Ομοσπονδια cheerleadιng (nca) και το 1974 η διεθνής ομοσπονδία cheerleading (uca), η οποiα  θα διοργανώσει το πρωτο εθνικο Πρωταθλημα cheerleading στην αμερικη το 1982. 


Ενδεικτικο ειναι οτι ακομη και γυναικα υπουργος απο την Αγγλια πριτεινε μεταξυ αλλων το cheerleading μαζι με το μπαλετο, την ενοργανη γυμνασιτκη ωστε να ειναι οι γυναικες παντοτε ομορφες.

Ακολουθουν οι δηλωσεις της υπουργου 

: “Οι γυναικες δεν θα πρέπει να χάνουν τη θηλυκότητα τους. Υπάρχουν κάποια καταπληκτικά αθλήματα τα οποία μάλιστα μπορούν να δοκιμαστούν σε επαγγελματικό επίπεδο. Νομίζω ότι οι κοπέλες που συμμετέχουν σε αυτά δείχνουν απολύτως λαμπερές και θηλυκές. Τέτοια αθλήματα είναι το μπαλέτο, το πατινάζ, το cheerleading”




ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΡΟΑΓΟΥΝ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥ CHEERLEADING ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.


Το ceerleading ειναι πλεον μεσα στο dna των αμερικανων ενω πανω απο ολα εκτιμουν πολυ αυτα τα οποια τους προσφερει το συγκεκριμενο αθλημα.

Στην Ελλάδα, το cheerleading το μαθαμε μεσα απο τις ταινιες και σειρες ως αθλητικο και πολυ εντυπωσιακο αγωνισμα των μαθητων και των φοιτητων των αμερικανικων πανεπιστημιων. 

Στην αμερικη το αθλημα του cheerleading  εδω και τριαντα χρονια περιπου γινεται σε επιπεδο πολυ υψηλου αθλητισμου.

Καποια απο τα πανεπιστημια εχουν δυο προπονητες ο ενας ειναι για την διατροφη και για την αριστη φυσικη κατασταση-εκγυμναση των αθλητων, ενω ο αλλος προπονητης ειναι για τον χορο, τα ακροβατικα και τις πυραμιδες. 

Επισης δεν ειναι λιγα πλεον τα αμερικανικα πανεμιστημια τα οποια  συνεργαζονται με εργοφυσιολογους και διατροφολογους σχετικα με το αθλημα του cheerleading, με στοχο τις υψηλες επιδοσεις και την προστασια των αθλητων.
Οι αθλητες του cheerleading, στην αμερικη ειναι αριστα γυμνασμενοι, κανουν την καλυτερη διατροφη, ενω ταυτοχρονα στερουνται τις διασκεδασεις, τις εξοδους σχεδον ολον τον χρονο για να ειναι σε θεση να ανταποκριθουν στην πολυ δυσκολη προσπαθεια τους.
Οι αθλητες του cheerleading στην αμερικη κανουν ακριβως παρα πολυ συντηριτικη ζωη, την οποια κανουν ολα τα κορυφαια ονοματα του παγκοσμιου στιβου αλλα και πολλοι αλλοι καταξιωμενοι αθλητες μεγαλου βεληνεκους σε διαφορα ατομικα και ομαδικα αθληματα.
Πανω απο ολα ομως οι προπονητες του cheerleading στην αμερικη στην μεγαλη τους πλειοψηφια ειναι σε θεση να δημιουργησουν αθλητες-πρωταθλητες και νικητες μεσα και εξω απο τα γηπεδα. 
Οι προπονητες αυτοι εχουν την παιδεια, την δημιουργικοτητα και την ικανοτητα να δημιουργησουν ανθρωπους πρωταθλητες οι οποιοι και στις καθημερινες τους δραστηριοτητες εκτος αθλητισμου οχι μονον εχουν την νοοτροπια του νικητη αλλα ειναι ταυτοχρονα πολυ καλοι και ηθικοι ανθρωποι. 

Πολυ σημαντικο ειναι οτι μεταξυ αλλων προαγουν το ομαδικο πνευμα και την ομαδικη συνεργασια,φιλια, εκτιμηση, εκτος απο την ηθικη και την νοοτροπια του νικητη.
Ο υψηλος αθλητισμος μεσω του cheerleading στην αμερικη είναι ένα από τα ελαχιστα μεσα με τα οποια δημιουργουνται μεταξυ αλλων ανθρώποι οι οποιοι είναι ενωμενοι ενω πανω  στηριζουν ο ενας τον άλλο σε ολες τις δυσκολες στιγμες και παραλληλα ειναι μονιμα χρησιμοι ανθρωποι στην αμερικανικη κοινωνια.



ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΣΕΙΡΑ  Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΛΗΘΙΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ :



Μεσα από την σωστη αθλητικη παιδεια, παίρνουμε κατι παρα πολύ πολυτιμο, την ανθρωπια και την αλληλεγγύη, συστατικα τα οποια κυριολεκτικα 

ειναι


ανεκτίμητα για την συνεχεια του αθλητη και της κοινωνιας σε καθε εθνος.
Αυτο το πραγμα ειναι σε θεση να το διδαξουν και να το μεταδωσουν με τον καλυτερο δυνατο τροπο οι περισσοτεροι προπονητες του cheerleading στην αμερικη.

Ο υψηλος αθλητισμος οπως γινεται με το αθλημα του cheerleading στην αμερικη είναι ενα απο τα αντίβαρα στην μαστιγα του συγχρονου τρόπου ζωής της νεας ταξης και στην εξάπλωση της, καθως συνδυαζει και την παλαια με την νεα ταξη. 






Ηθικες αρχες, ομαδικο, πνευμα, πειθαρχια, αριστος
προγραμμα

τισμος, απο την μια και απο την αλλη συγχρονη μουσικα και μοδα.



Ο βασικοτερος σκοπος στην αθλητικη εκπαιδευση θα πρεπει να είναι η δημιουργικοτητα, οι ηθικες 

αρχες 


η


παιδεια και οι αθλητικες διακρισεις μεσα απο την πολυ σκληρη-υψηλου επιπεδου προπονηση.

Αυτο ειναι κατι το οποιο το εχουν αποδειξει κατ επαναληψιν οτι ειναι σε θεση να το επιτυχουν οι αθλητες και οι προπονητες του cheerleading στην αμερικη.
Η δημιουργικη ικανοτητα ενος 

ανθρωπου 


εκφράζεται


μεσα από τον υψηλο αθλητισμο ο οποιος 

συμβαλει στην αναπτυξη των ικανοτητων της δημιουργιας και της προσφορας στο κοινωνικο συνολο και 



στην



πατριδα. 






Η συνεργασια με τους αλλους αθλητες αλλα και τον προπονητη με στοχο, τις αθλητικες επιτυχιες, την δημιουργια και την προσφορα μας βοηθα στο να εχουμε ηθικα και σκεπτόμενα ατομα με ελευθερες προσωπικότητες.



Στην αμερικη οι προπονητες και οι αθλητες του cheerleading τα επετυχαν ολα τα προαναφερομενα, 
Είναι απολυτως βεβαιον ότι μεσα απο την αθλητικη
δημιουργια αναπτυσονται ολοκληρω​μενες προσωπικότητες. 

Ειναι πολυ γνωστες πλεον οι επιτυχιες των αθλητων που εκαναν cheerleading στην αμερικη και εγιναν πολιτικοι, ηθοποιοι, δικαστες και πανεπιστημιακοι.
Ο πολυ υψηλος αθλητισμος είναι πλεον ενα απο τα    μοναδικα πλεον μεσα τα οποια αναπτυσουν την δημιουργικοτητα και εξελισουν εναν ανθρωπο στον μεγιστο βαθμο. 
Η δημιουργικοτητα είναι το πιο βασικο στοιχειο για την αναπτυξη ενός ανθρωπου.
Η αθλητικη δημιουργια είναι η σημαντικοτερη ολων διοτι είναι ιαση, ηθικη και παιδεια.
Ο υψηλος αθλητισμος όπως είναι γνωστο είναι το πιο βασικο μεσον για την ψυχικη ισορροπια και την δημιουργια. 
Οι βασικοτερες πτυχες του ανθρωπινου χαρακτήρα που ειναι το ηθος,η 

συμπεριφορα, 

σκεψη, ικανοτητα υγιη συναισθηματα, θαρρος, αυτοπεποιθεση, καλοσυνη, και αλλα αναπτυσονται μεσα από την αθλητικη δημιουργια.






Μεσα απο τον υψηλο αθλητισμο και την αθλητικη δημιουργικοτητα ολοι  οι ανθρωποι είναι σε θεση να ερθουν αντιμέτωποι με ολες τις δυσκολιες της ζωης. 
Αν μη τι άλλο αυτην την εποχη μεσα από την παρακμη βρισομαστε στο απογειο μιας τέτοιας καταστάσεως με τεράστιες δυσκολιες σε ολους τους τομεις.
Ο υγιης υψηλος αθλητισμος προσφερει τα παντα σε εναν ανθρωπο αυτο διοτι τον λυτρωνει, εξευγενιζει, ισορροπει, καλλιεργει ηρεμει και ομορφαίνει τις ανθρώπινες ψυχές, τις γεμίζει με αγαπη για τον συνάνθρωπο, την ζωη και κάθε τι ωραίο. 
Ο υψηλος αθλητισμος είναι απαραιτητος διοτι είναι το μονο αντιδοτο 

κατά της οικονομικης, πνευματικης, ηθικης κρισης .


Ο υψηλος αθλητισμος μεσα από τις τεχνικες και πρωτυπες ασκησεις στο πιο υψηλο επιπεδο οδηγει σε υψηλές ακαδημαϊκές επιτυχιες αυτο διότι διεγείρει τις περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με το διάβασμα, τα μαθηματικά και τη συναισθηματική ανάπτυξη. 
Η εφαρμογή των προτυπων προπονητικων μεθοδων αποδεδειγμενα εχει οδηγησει πολλoυς αθλητες σε μεγαλες ακαδημαικες και οχι μονον επιτυχιες.
Αποτελει θεσφατο πλεον  ​η ευεργετικοτατη επιδραση της αθλητικης παιδειας στην μάθηση και τις σχολικες επιτυχιες.
Μεσα σε ένα πολύ δημιουργικο περιβαλλον όπως εχει αποδειχτεί ότι είναι, ο υψηλος αθλητισμος ο οποιος γίνεται το μεσον  ανταλλαγης σκεψεων εκφρασεως και εξελιξης των ανθρωπων σε πολλους τομεις.
Η σωστη και πρωτυπη προπονητικη σε υψηλο επιπεδο αναπτύσει το ηθος, την διανοητικη ικανοτητα, την δημιουργικότητα και το ταλέντο. 
Δικαιωματικα μπορούμε να αναφερουμε οτι ο υψηλος αθλητισμος δημιουργει ανθρωπους ανωτερης ποιοτητας.
Ο υψηλος αθλητισμος βοηθα στην 

μεγιστη 





βελτιωση,




της ψυχολογιας του 



ηθους και της πνευματικης διαυγειας.


Οι μέθοδοι διδασκαλίας καλυπτουν καθε δυνατό τροπο μεταδοσης της αθλητικης γνωσεως.
Ο υψηλος αθλητισμος συνδραμει στον μεγιστο βαθμο στην συνεχιση του Ελληνικου  πολιτισμου και στην πολυ εξειδικευμένη αθλητική 

εκπαίδευση.






Η δυνατοτητα υψηλου επιπέδου αθλητικής εκπαιδευσεως αποτελεί τον πιο βασικο στοχο ολων των ικανων και σωστων προπονητων,









Η αθλητικη αγωγη-δημιουργικοτητα αποτελει το πιο σημαντικο εφοδιο 

για έναν ανθρωπο.


Η αθλητικη επιστημη είναι ένα από τα παρα πολύ σημαντικα τμηματα του πολιτισμου και της επιβιωσης σε ατομικο και σε εθνικο επιπεδο. 
O υψηλος αθλητισμος συμβαλει στο να αποκτησει ένα ατομο εθνικη και κοινωνικη συνειδηση.


Για αυτο κατ επεκτασιν στηριζει την σταθερη συνεχεια της κοινωνιας  και του εθνους χωρις να υπαρχει κίνδυνος ηθικης-πνευματικης κατάπτωσης, οι οποιες θα οδηγησουν στην 

παρακμη εθνους . 


Ο υψηλος αθλητισμος είναι ένα από τα πιο βασικα πραγματα διοτι μας δινει σιγουρα τα εχεγγυα της πνευματικης και ηθικης εξελίξεως γιατι σε οδηγει μονιμα στον δρομο των επιτυχιων. 
Ο υψηλος αθλητισμος συμβαλει στην αποκτηση ηθων και ανθρωπιας.










Στον υψηλο αθλητισμο εχουμε την απολυτη ψυχικη αρμονια και την εμφυσηση της δημιουργιας και της προσφορας.

Μεταξυ αλλων αυτος που κανει υψηλο αθλητισμο αποκτα υπομονη 

και πειθαρχια,τα οποια ειναι πολυ απαραιτητα στοιχεια για ολη την υπολοιπη ζωη.






Ο αθλητης που κανει υψηλο και πολυ σοβαρου    επιπεδου αθλητισμο εχει την απολυτως σωστη οπτικη γωνια για την ζωη , καθως και για το τι είναι δικαιο, ηθικο, λογικο και αξιο.
Εξαιτιας του υψηλου επιπεδου προπονήσεων και των πολλων   ωρων, εκτος από την βελτιωση των αθλητικων επιδοσεων, ο αθλητης μαθαινει να εκτιμα τα σωστα πραγματα στην ζωη καθως και να εχει μονιμα θετικη ενεργεια.
Πολύ σημαντικο σχετικα με την μεγιστη βελτιωση των επιδοσεων των αθλητων είναι ότι μεσα απο τις υψηλες τεχνικες ασκησεις και το μεγαλο σε αριθμο ασκησιολογιο, με ασκησεις πρωτυπες και μη το ενδιαφερον του παραμενει αμειωτο.

Το αποτέλεσμα ειναι να ανανεώνεται και να αυξάνεται η επιθυμια του να εξελιχθεί και να φτασει σε υψηλες διακρισεις,αλλα και για να ελελιχθει εκτος αθλητισμου.
Οι τεχνικες ασκησεις υψηλου επιπεδου είναι η αιτια ώστε να εκτοξευεται στα υψη η ψυχολογια και η δημιουργικοτητα του αθλητη.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ





ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

-ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ειναι αποδεδειγμενο οτι στην αμερικη οι προπονητες και ολοι οι εμπλεκομενοι εχουν τις ειδικες και γενικες γνωσεις και την παιδεια ωστε να δημιουργησουν οχι μονον αθλητες πρωταθλητες, αλλα και ανθρωπους πολυ χρησιμους στην αμερικανικη κοινωνια και στο αμερικανικο εθνος. 






Αντιθετα σε χωρες οι οποιοιες βρισκονται σε πληρη παρακμη οπως η Ελλαδα η περιπτωση 





να οφεληθουν καποιοι,ακομη και στα δημοφιλη και καταξιωμενα αθληματα δεν ειναι πολλες.








Οπως ειναι παρα πολυ φυσικο οι πιθανοτητες αυτες για να οφεληθει ενας αθλητης εκμηδενιζονται στα λιγοτερο δημοφιλη αγωνισματα οπως και στα νεοσυστατα.








Δεν ειναι τυχαιο οτι κατα το μεσαιωνα ειμασταν το κορυφαιο εθνος στον κοσμο και ειχαμε αυτοκρατορια και αυτην την εποχη κατα γενικη ομολογια εχουμε καταποντιστη, εξαιτιας της τεραστιας ηθικης και πνευματικης παρακμης.








Αν και υπαρχει μεγαλο επιπεδο σε καποια αθληματα οπως ειναι η καλαθοσφαιριση για παραδειγμα 







ομως και εκει αρκετοι 





αθλητες δεν αποκομιζουν το 100% απο τα οφελη τα οποια τους προσφερει αυτο το εξαιρετικο αθλημα.








Κυριολεκτικα ειναι λιγοι αυτοι που οφελουνται.   








Αυτο συμβαινει και με ολα τα υπολοιπα καταξιωμενα ατομικα και ομαδικα αθληματα. 








Μην ξεχνατε 

το cheerleading γινεται μεσα απο τα σχολικα και πανεπιστημιακα πρωταθληματα ως αγωνισμα υψηλου αθλητισμου μονον στην αμερικη και σε κανεναν αλλο μερος στον κοσμο.




Επισης μην ξεχνατε οτι τα γηπεδα στα οποια γινονται οι αγωνες και οι προπονησεις ειναι πολυ υψηλου επιπεδου.




Στην Ελλαδα ο σχολικος αθλητισμος κατα γενικη ομολογια ειναι σε παρα πολυ χαμηλο επιπεδο και δεν καμια απολυτως καμια σχεση με τον σχολικο αθλητισμο της αμερικης σε τεχνογνωσια και υποδομες. 


Ειναι γεγονος οτι στην Ελλαδα ειναι πολυ λιγοι οι προπονητες οι οποιοι εχουν ολοκληρωμενη προσωπικοτητα.
Δεν ηταν λιγες οι φορες΄που σε διαφορα αθληματα οι Ελληνες αθλητες και οι φιλαθλοι εβλεπαν αναυδοι τους ξενους αθλητες για τις πολυ υψηλες αγνωνιστικες τους ικανοτητες.
Αυτο ειναι μονιμο φαινομενο εδω και δεκαετιες.
Οι προπονητες δεν πρεπει να εχουν μονον γνωσεις απο τον υψηλο αθλητισμο αλλα να εχουν πολυ υψηλη παιδεια και ηθικες αρχες για να ειναι σε θεση να δημιουργησουν ολοκληρωμενους χαρακτηρες εντος και εκτος αθλητισμου.
Δυστυχως λογω της πολυ εντονης παρακμης που βιωνουμε ως χωρα εχει τρομερες συνεπειες και στον κλαδο του αθλητισμου.
Ακομη χειροτερα ειναι η κατασταση στον κλαδο σε μερικα αθληματα στην Ελλαδα, οπου ενα μεγαλο μερος δεν γνωριζει οχι τι ειναι υψηλος αθλητισμος αλλα ουτε τι ειναι ο ερασιτεχνικος αθλητισμος.



Δεν γνωριζουν οτι για να εισαι σε θεση να κανεις υψηλο αθλητισμο θα πρεπει να εχεις πολυ σωστη παιδεια, ηθικες αρχες, εκτος απο της ικανοτητες στο τεχνικο σκελος, θα πρεπει να εχει μια   ολοκληρωμενη προσωπικοτητα. 

Σε αυτον τον τομεα τον σπουδαιοτερο ρολο τον εχει ο προπονητης.

Κλεινοντας θα σας αναφερω κατι ενδεικτικο για το ποσο δυσκολο ειναι το cherrleading ως αθλημα. 

Στην αμερικη οι περισσοτεροι τραυματισμοι βαση των στατιστικων προερχονται απο το δημοφιλες αθλημα του cheerleading παρα την υψηλοτατη επιστημονικη καταρτιση των προπονητων και παρα το γεγονος οτι οι αθλητες ειναι αριστα γυμνασμενοι.

Στην Ελλαδα αλλα και σε ολη την Ευρωπη το cheerleading ειναι τελειως διαφορετικο απο την αμερικη και δεν υπαρχει καμια περιπτωση με βαση τα δεδομενα, ηθικη-παδεια, και χαληλο αθλητικο επιπεδο τις επομενες δεκαετιες θα ειναι τλειως αδυνατον να φτασουν εστω και στο ελαχιστο το επιπεδο των αμερικανικων πανεπιστημιων.


Από ολους τους προαναφερομενους, εξαιρείται, ένα μικρο μερος βαση των παγκοσμιων μαθηματικων σταθερων, μετρον αριστον και μηδεν αγαν.

 Ενσωματωμένη εικόνα 1
Για ολους τους Ελληνορθοδοξους Χριστιανους η αμερικανικη σειρα Ηellcats αποτελει ενα πολυ σημαντικο μεσον να φερουμε κοντα τα νεα παιδια σε παρα πολυ σημαντικες ηθικες αρχες και τα οποια αντιδρουν πολυ εντονα στον να ζησουν με βαση τις παραδοσιακες Ελληνοχριστιανικες αξιες (παλαια ταξη). 




Ηταν Οκτωβριος του 2011 οταν εκανε πρεμιερα η νεα αμερικανικη 
σειρα Hellcats στην Ελληνικη τηλεοραση. Η γυναικα μου τοτε εβλεπε με μεγαλο παθος την νεα αυτη  σειρα.


Aμεσως της ειπα να σταματησει να βλεπει αμερικανικα σκουπιδια τα οποια το μονον το οποιο κανουν ειναι να διαφθειρουν τους Ελληνες, να τους υποβαθμιζουν και να τους εξαθλιωνουν.

Δυστυχως μετα απο εντονη λογομαχια εκεινη συνεχισε να βλεπει την σειρα, καθως μου απαντησε οτι εκεινη ποτε δεν μου εκανε καμια υποδειξη για το τι θα δω στην τηλεοραση.

Καθε Σαββατο το απογεμα απαραιτηττος  η γυναικα μου ηταν με πολυ μεγαλο παθος προσηλωμενη στο σταρ και στην σειρα hellcats. 


Ειχαν περασει τρεις εβδομαδες πλεον οταν ηταν και παλι ημερα Σαββατο, τοτε επανελαβα σε εντονο υφος , αυτα τα οποια ηδη ειχα προαναφερει σχετικα με τα τηλεοπτικα αμερικανικα σκουπιδια.

Ομως η γυναικα μου ηταν ανενδοτη Hellacats και ξερο ψωμι.

Μολις τελειωσε ο εκεινος ο εντονος διαλογος ειδα οτι μια απο τις πρωταγωνιστριες η  Αly Michalca η οποια στην σειρα υποδυοταν την Μαρτι Περκινς, ηταν οχι μονον μαζορετα αλλα ταυτοχρονα σπουδαζε και νομικη. 


Η Μαρτι Περκινς ως φοιτητρια νομικης του πανεπιστημιου ειχε αναλαβει να βρει στοιχεια για την υπερασπιση ενος αστεγου στον οποιον ειχαν στησει μια πολυ ασχημη πλεκτανη.

Την πλεκτανη την εκαναν τα στελεχοι του πανεπιστημιου για να καλυψουν εναν αθλητη του ποδοσφαιρου (ραγκμπυ) ο οποιος κατα την διαδιασια μυησεως πηγε να κλεψει ενα φαρμακειο.


Aυτo επρεπε να κανει ωστε να περασει την δοκιμασια.

Τα πραγματα ομως δεν πηγαν καλα και για να μην τιμωρηθει ο 
αθλητης-φοιτητης, σκεφτηκαν απο το πανεπιστημιο του λανσερ
να ριξουν τις ευθυνες σε εναν αστεγο μουσικο.



Το σκεπτικο των ανθρωπων του πανεπιστημιου ηταν κυριολεκτικα απαραδεκτο και αισχρο. Θεωρησαν οτι επειδη ο ανθρωπος αυτος ηταν αστεγος οτι θα ηταν καλυτερα για εκεινον στην φυλακη διοτι θα ειχε φαγητο και στεγη.


Η μαζορετα Μαρτι Περκινς, θα ψαξει παντου για στοιχεια ακομη και με κινδυνο της ζωης της.


Το σπουδαιοτερο ολων ειναι οτι η Μαρτι Περκινς σε ολη την διαρκεια αναζητησεως των στοιχειων τα οποια θα απελευθερωναν τον ατυχο αστεγο μουσικο πηγαινε εκει που ηταν κρατουμενος και του εκανε παρεα. 

Η Μαρτι επαιζε και αυτη κιθαρα. Επαιρνε λοιπον την κιθαρα της και την πηγαινε για να παιζει στο επισκεπτηριο. Εκεινη τον συνοδευε καποιες φορες σε μερικα τραγουδια.

Μοναδικες ανθρωπινες στιγμες. Χιλιαδες φορες σας εχω αναφερει για τις Ελληνιδες χριστιανες οι οποιες επισκεπτοταν αρωστους, φτωχους και κρατουμενους σε ολη την διαρκεια που ειχαμε την διοικηση της Ελληνικης-ρωμαικης αυτοκρατοριας.

Η Μαρτι εκανε αυτο το οποιο σας αναφερω σε παρα πολλα αρθρα εδω και αρκετα χρονια.  


Σταδιακα την Μαρτι αρχισαν να βοηθουν και αλλες αθλητριες-μαζορετες. 



 Οταν η Μαρτι αρχισε να πλησιαζει πολυ κοντα στο να αποκαλυψει την αληθεια της εκλεψαν τον υπολογιστη, ενω και η ομαδα των μαζορετων κινδυνευε με διαλυση εαν εβγαινε η αληθεια στην δημοσιοτητα.


Αυτο διοτι το τμημα του ποδοσφαιρου συντηρουσε σε παρα  πολυ μεγαλο βαθμο ολα τα υπολοιπα αθλητικα πανεπιστημιακα 
τμηματα.


Το πανεπιστημιακο ποδοσφαιρικο τμημα ειχε παρα πολλα εσοδα απο τα εισιτηρια, τις φανελες, τις φορμες, τα  ημερολογια κλπ.

Εαν λοιπον ξεσπουσε ενα τοσο πολυ μεγαλο σκανδαλο θα ειχαν τελειωσει τα παντα  σε αθλητικο επιπεδο  για το συγκεκριμενο πανεπιστημιο, σε ολα τα αθλητικα τμηματα.

Το πιο σημαντικο ομως δεν ηταν αυτο αλλα εαν εβγαινε τελικα στην δημοσιοτητα το σκανδαλο για το τμημα του ποδοσφαιρου, τοτε οχι μονον θα διαλυοταν ολα τα αθλητικα τμηματα αλλα οι αθλητριες και οι αθλητες οι οποιοι ηταν στις μαζορετες θα εχαναν ολοι τις υποτροφιες τους. 

Η συντριπτικη πλειοψηφια των αθλητων και των αθλητριων στις μαζορετες σπουδαζαν με υποτροφιες και εαν τις εχαναν τοτε θα επρεπε να διακοψουν αμεσως τις πανεπιστημιακες τους σπουδες.

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΗΘΙΚΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.

Τοτε ολη η ομαδα των αθλητριων-μαζορετων πηρε την αποφαση οτι η ελευθερια ενος ανθρωπου εχει μεγαλυτερη αξια, απο μια ομαδα η οποια συμμετεχει στο αμερικανικο πανεπιστημιακο πρωταθλημα για μαζορετες.

Οι αθλητριες και οι αθλητες εβαλαν πανω απο το μελλον τους και τις σπουδες τους την ελευθερια ενος αδικημενου αστεγου ανθρωπου.


Τελικα μετα απο σκληρη και επιπονη προσπαθεια επετυχαν την απελευθερωση του αστεγου μουσικου και την τιμωρια του αθλητη του πανεπιστημιου.

Επισης η οικογενεια της Μαρτι πηρε τον αστεγο στο σπιτι της, και του προσφερε εργασια. 
H αμερικανικη σειρα εφαρμοσε κατα γραμμα το ιερο αξιωμα του υπατου των φιλοσοφων του Αριστοκλη ο οποιος μας διδαξε οτι :

 Αξιος τιμης σε μια πολη είναι οποιος δεν αδικει.

Όμως όλα τα αξιωματα και τις τιμες μιας τα αξιζουν οσοι σταματουν τις αδικιες (Αριστοκλής Νομοι). 


Η αμερικανικη σειρα Hellcats διδαξε με τελειο τροπο το ιερο αξιωμα του Πλατωνα, μας διδαξε ανωτερη ηθικη, και πως λειτουργουν με ομαδικο πνευμα ολες οι σοβαρες ομαδες οι οποιες εχουν επιπεδο.

Φυσικα δεν ηταν μονον ενα ηθικο Ελληνικο αξιωμα το οποιο εφαρμοσαν


Επισης η σειρα Hellcats συνδυασε αριστα την νεα με την παλαια ταξη πραγματων, οπως κανουν και στην πραγματικη ζωη στο κρατος του Ισραηλ.

Οι μονοι οι οποιοι δεν συνδυαζουν την παλαια ταξη (Ελληνες φιλοσοφοι) με την νεα ταξη, ειναι οι νεοραγιαδες. 


Οι νεοραγιαδες εφαρμοζουν κατα γραμμα μονον την νεα ταξη και ειδικα ολες οι ραγιαδοπουλες ομορφες, μετριες και ασχημες.

Οι σημερινες ραγιαδοπουλες το μονον το οποιο “προσφερουν” σε αυτην την δυστυχη πατριδα ειναι καταστροφη, ανομια και αταξια, μεσα απο την σεξουαλικη διαφθορα.

Δεν ειναι σε θεση να προσφερουν απολυτως τιποτα στην πατριδα σε κανεναν τομεα.

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΙΣΟΝ  ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 
ΤΟΥ ΚΕΝΤΑΚΥ ΕΠΙ ΤΟ ΕΡΓΟΝ







16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ

16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ

-ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΝΙΚΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΜΕΡΟΣ Δ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΝΙΚΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΜΕΡΟΣ Δ

– ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

loading...