Brexit: Έξι στους δέκα «κράζουν» την Μέι για τις διαπραγματεύσεις!

Το Brexit διχάζει τηγ Βρετανία! Με το… ζόρι ένας στους πέντε θεωρεί πως η Τερέζα Μέι θα φέρει τελικά καλή συμφωνία για την Αγγλία στις διαπραγματεύσεις!

Οι Βρετανοί εμφανίζονται όλο και περισσότερο επικριτικοί απέναντι στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνησή τους διαχειρίζεται τις διαπραγματεύσεις για το Brexit. Αλλά και απαισιόδοξοι ως προς την έκβασή τους. Όλα αυτά προκύπτουν από τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που δημοσιεύονται σήμερα.

Έξι στους δέκα διαφωνούν με τους χειρισμούς για το Brexit!

Το ποσοστό των Βρετανών που θεωρούν ότι η κυβέρνησή τους διαχειρίζεται με κακό τρόπο τις διαπραγματεύσεις πέρασε από το 41% τον Φεβρουάριο στο 55% τον Ιούλιο. Τελικά έφτασε στο 61% τον Οκτώβριο! Ενδεικτικά στοιχεία που παρουσιάζει το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών.

Το ποσοστό των ερωτηθέντων που θεωρούν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα εξασφαλίσει μία «κακή συμφωνία» με τις Βρυξέλλες αυξήθηκε από 37% τον Φεβρουάριο σε 44% τον Ιούλιο και σε 52% τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, μόνο το 19% θεωρεί ότι το Λονδίνο θα εξασφαλίσει μία «καλή συμφωνία».

Τα αποτελέσματα βασίζονται σε τρεις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δείγμα 2.200 ατόμων τον Φεβρουάριο, τον Ιούλιο και τον Οκτώβριο.

«Δεν πρέπει να φθάσουμε στο συμπέρασμα ότι η αυξανόμενη απογοήτευση και δυσαρέσκεια απέναντι στο Brexit θα πείσουν αναγκαστικά τους ψηφοφόρους να μεταβάλουν τη γνώμη τους για το είδος της συμφωνίας που το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να επιδιώξει ή για την ισχύ της αρχικής απόφασης για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ενωση», αναφέρεται σε σημείωμά του ο επικεφαλής ερευνητής του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών Τζον Κέρτις.

«Μέχρι στιγμής, οι ψηφοφόροι τείνουν να επικρίνουν τους παράγοντες της διαδικασίας του Brexit εξαιτίας αυτού που εκλαμβάνουν ως αποτυχία στην εκπλήρωση των επιδιωκόμενων από τους ψηφοφόρους στόχων, παρά να θέσουν σε αμφισβήτηση την απόφαση για αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση καθαυτή».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Reuters

loading...