Διοικητής των Αμερικανών Πεζοναυτών: «Μακάρι να βγω λάθος αλλά έρχεται πόλεμος»

Σε μια πλήρως απαισιόδοξη δήλωση προχώρησε ο διοικητής του Σώματος των Πεζοναυτών των ΗΠΑ στρατηγός Robert Neller, μιλώντας σε Αμερικανούς Πεζοναύτες στην Νορβηγία.

Η αμερικανική μονάδα που εδρεύει στο Trondheim και αριθμεί 300 Πεζοναύτες δέχθηκε την επίσκεψη του Αμερικανού στρατηγού στο πλαίσιο περιοδείας του σε διάφορες μονάδες στο εξωτερικό για τα Χριστούγεννα.

Από εκεί ο Neller τόνισε την ανάγκη οι Πεζοναύτες να είναι πάντα έτοιμοι για μάχη όλες τις ώρες, κάνοντας ταυτόχρονη την πρόβλεψη ότι βλέπει μια μεγάλη μάχη στον ορίζοντα.

«Μακάρι να κάνω λάθος αλλά έρχεται πόλεμος», είπε ορθά κοφτά ο διοικητής των Πεζοναυτών για να συνεχίσει:

«Είσαστε ήδη σε μάχη εδώ. Μάχη πληροφόρησης, μάχη πολιτική με την παρουσία σας  και μόνο».

Ο ίδιος τόνισε ότι αναμένει η περιοχή του Ειρηνικού και της Ρωσίας να βρεθούν στο επίκεντρο των πραγμάτων, καθώς η Ουάσιγκτον κοιτά πέρα από τις τωρινές μάχες στη Μέση Ανατολή που διαρκούν σχεδόν δύο δεκαετίες.

«Θυμηθείτε μόνο για ποιο λόγο είστε εδώ», είπε ο στρατηγός απευθυνόμενος στους στρατιώτες του: «Σας παρακολουθούν, όπως εσείς παρακολουθείτε και αυτούς. Έχουμε 300 Πεζοναύτες εδώ σήμερα. Μπορούμε να τους κάνουμε 3000 σε μια μόνο ημέρα. Μπορούμε να υψώσουμε τον πήχη όποτε θελήσουμε», είπε.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αμερικανού στρατηγού μίλησε και ο Ronald Green διοικητής της μονάδας των Πεζοναυτών στη Νορβηγία λέγοντας τα παρακάτω εμψυχωτικά λόγια στους άνδρες του:

«Δεν τους αρέσει που στεκόμαστε εδώ εναντίον τους και μας αρέσει το γεγονός ότι δεν τους αρέσει που είμαστε εδώ. Τριακόσιοι εμείς περικυκλωμένοι από αυτούς: Τους έχουμε εκεί που θέλουμε. Έτσι δεν είναι; Το έχουμε κάνει πολλές φορές αυτό στο παρελθόν άλλωστε».

Ο Νέλ επισκέφθηκε μια ναυτική ή δύναμη κοντά στο Τρόντχαϊμ, περίπου 300 μίλια βόρεια του Όσλο. Οι Αμερικανοί  έχουν σταθμεύσει εκεί από τον Ιανουάριο.

Η παρουσία τους στη Νορβηγία αποσκοπεί στη στήριξη επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ, έναντι των ρωσικών «προκλήσεων» όπως αναφέρουν οι ίδιοι .

Η αμερικανική δύναμη ακολουθεί τα πρότυπα της περιβόητης επίλεκτης δύναμης του Γερμανού συνταγματάρχη των SS Ότο Σκορτσένυ,  στην επιχείρηση «πρωινός άνεμος»  για την ανακατάληψη των Αρδενών το 1944, όταν οι ίδιοι διέσπειραν για κάποιο διάστημα τον πανικό και τον τρόμο στις αμερικανο-αγγλικές δυνάμεις με την τρομερή δράση τους μέχρι να εξουδετερωθούν από ανώτερες αριθμητικά αμερικανικές στρατιές.

Αυτό ακριβώς το σκεπτικό ακολούθησε και η  επίλεκτη Ταξιαρχία των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων με έδρα το Μπέρμιγχαμ, της Αλαμπάμα, εδώ και έξι μήνες, η οποία ήταν επιφορτισμένη εκτός όλων των άλλων με την εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας, συμπεριλαμβανομένων της στρατιωτικής ορολογίας, της ιστορίας, του πολιτισμού  και τις παραδόσεις της ρωσικής επικράτειας».

Η δράση τους εντάσσεται σαφώς στα πλαίσια των επιχειρήσεων «ειδικού σκοπού» του αποκαλούμενου «υβριδικού πολέμου»,  τον οποίο οι δύο υπερδυνάμεις τον έχουν αναγάγει σε πρωταγωνιστή των στρατιωτικών εξελίξεων σε  Βαλτική , Καλίνινγκραντ , Σκανδιναβία, και γενικά στην Α.Ευρώπη.

«Η ανάπτυξη των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ στις χώρες της Ευρώπης  αυξάνεται πραγματικά ραγδαία. Δεν μπορεί να υπάρξει άλλος σκοπός για αυτές τις κινήσεις από την  απόκτηση ικανότητας μελλοντικών πολεμικών επιχειρήσεων στο έδαφος της Ρωσίας», τονίζουν Ρώσοι αμυντικοί αναλυτές.

Όπως αναφέρθηκε, από τον  πρόεδρο της πρόσφατης διάσκεψης του Μονάχου για θέματα ασφάλειας, Wolfgang Ishinger, η πεποίθησή του είναι ότι «πλήρεις στρατιωτικές συγκρούσεις μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών δεν συμβαίνουν μόνο χάρη στην…..τύχη».

loading...