Κουτσούμπας: Μετά και την τρίτη αξιολόγηση μπαίνουμε σε μια νέα δύσκολη περίοδο για το λαό και τους εργαζόμενους

Την κυβέρνηση, ότι προσπαθεί να παγιδεύσει το λαό και να δημιουργήσει ψεύτικες προσδοκίες, κατηγόρησε απόψε από τα Χανιά ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στα 100 χρόνια του ΚΚΕ, επεσήμανε την ανάγκη της ισχυροποίησης του κόμματός του, ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης υποστηρίζοντας ότι «μετά και την τρίτη αξιολόγηση μπαίνουμε σε μια νέα δύσκολη περίοδο για τον Ελληνικό λαό και για τους εργαζόμενους».
Ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ κατά την ομιλία του υποστήριξε ότι «την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τρέχει να ολοκληρώσει με τους λεγόμενους θεσμούς την τρίτη κατά σειρά αξιολόγηση, να ψηφίσει έναν ακόμα αντιλαϊκό προϋπολογισμό, τρέχει και μια άθλια προπαγάνδα που στόχο έχει να παγιδεύσει το λαό, να δημιουργήσει για μια ακόμα φορά ψεύτικες προσδοκίες».
Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό και αναρωτήθηκε: «Πως γίνεται να τελειώνουν τα μνημόνια και να έχουν ήδη ψηφιστεί μέτρα για μετά το 2019 και το 2020, όπως το τσεκούρι στο αφορολόγητο και τις συντάξεις; Πως γίνεται να τελειώνουν τα μνημόνια και οι κυβερνώντες να έχουν δεσμευτεί για πλεονάσματα που θα φτάνουν μέχρι το 2060;».
Όπως υποστήριξε από τα Χανιά ο κ. Κουτσούμπας, δεν υπάρχει δίκαιη, άλλα καπιταλιστική ανάπτυξη και επεσήμανε ότι, «μια πρώτη άμεση απάντηση στην κοροϊδία της κυβέρνησης πρέπει να είναι η μαζική συμμετοχή όλων των εργαζομένων στην πανεργατική πανελλαδική απεργία που εξαγγέλθηκε για τις 14 του Δεκέμβρη.
Οι εργαζόμενοι με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία να απορρίψουν ένα – ένα τα μέτρα της τρίτης αξιολόγησης, να σπάσουν το κλίμα της αναμονής και της ανοχής, που καλλιεργεί η κυβέρνηση, με το δήθεν τέλος των μνημονίων την ανάπτυξη που είναι στο δρόμο και έρχεται» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στο πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, όπου όπως είπε «ζήσαμε το μεγαλύτερο ξέπλυμα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού κι ακόμα η κυβέρνηση δεν έχει ενημερώσει τον ελληνικό λαό για όλες τις συμφωνίες και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε στις ΗΠΑ».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις ξένες βάσεις που υπάρχουν στη χώρα λέγοντας ότι, «το σίγουρο είναι ότι συμφώνησε για την επέκταση κι αναβάθμιση των βάσεων στη Σούδα, στον ‘Αραξο, στη Πρέβεζα, και τη δημιουργία νέων, όπως στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης».
Παράλληλα με αφορμή και την παρουσία του στην Κρήτη αναρωτήθηκε
«Δεν έχει δικαίωμα ο λαός της Κρήτης, οι εργαζόμενοι και η νεολαία στα Χανιά να μάθουν, να ενημερωθούν τι ακριβώς συμφώνησε η κυβέρνηση για τη βάση της Σούδας»;
Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα «η κυβέρνηση ανανέωσε μέχρι το Νοέμβρη 2018 τη γενική Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ, η οποία υπογράφτηκε για πρώτη φορά το 1990 και έκτοτε ανανεώνεται κάθε χρόνο».
Παράλληλα κάλεσε τους πολίτες να προβληματιστούν καθώς όπως υποστήριξε, «ιδιαίτερα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η αμερικανική παρουσία στη Σούδα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο».
Για μια ακόμα φορά ο κ. Κουτσούμπας ζήτησε να κλείσει η βάση της Σούδας λέγοντας ότι «έχει ξεκάθαρο επιθετικό – δολοφονικό ρόλο στους πολέμους που εξαπολύουν ενάντια σε λαούς της περιοχής, με τους οποίους δεν μας χωρίζει τίποτα. Μόνο σε περιπέτειες και συμφορές εμπλέκει η Σούδα τον Ελληνικό λαό. Η παρουσία εδώ των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ, είναι εχθρική προς τον ελληνικό λαό. Τέτοια ήταν ανέκαθεν, τέτοια θα είναι πάντα», κατέληξε.

loading...

7 thoughts on “Κουτσούμπας: Μετά και την τρίτη αξιολόγηση μπαίνουμε σε μια νέα δύσκολη περίοδο για το λαό και τους εργαζόμενους

  1. ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΕΤΟΙΜΗ?
    Ο ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΠΕΙΝΑΕΙ

  2. Έκανε κανένα καλό στην Ελλάδα ο σταλινισμός;

  3. Υπάρχει και καλή περίοδος για τους εργαζόμενους;
    zougla.gr/page.ashx?pid=80&aid=449774&cid=122

  4. ΄Αστε μας ρε κουκουέδες. Ευτυχώς να λέμε που δεν νικήσατε εσείς στον εμφύλιο και σήμερα έχουμε καπιταλισμό και περνάμε θαύμα. Εσείς θα μας παίρνατε τα σπίτια, με σας θα μέναμε άνεργοι ή θα δουλεύαμε με μισθούς πείνας. 500 ευρώ και βγάλε.Κι αν αρρωσταίναμε θα πηγαίναμε σαν τα σκυλιά στ' αμπέλια. Ευτυχώς που νίκησε ο Εθνικός Στρατός κι έχουμε καπιταλισμό και δεν μας έχουν βρει αυτά τα κακά.

  5. Εσύ είσαι εναντίον του καπιταλισμού; Είσαι κομμουνιστής;
    Για δες εδώ:

    Στα χρόνια της μεταπολίτευσης κυβέρνησαν τα εξής κόμματα:
    1) Ν.Δ.
    2) ΠΑΣΟΚ
    3) ΚΚΕ (Συγκυβέρνησε με Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ)
    4) ΛΑ.Ο.Σ (Συγκυβέρνησε με Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ)
    5) ΔΗΜΑΡ (Συγκυβέρνησε με Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ)
    6) ΣΥΡΙΖΑ (Συγκυβερνάει με ΑΝ.ΕΛ.)
    7) ΑΝ.ΕΛ.(Συγκυβερνάει με ΣΥΡΙΖΑ)

    Για δες εδώ:
    Υπερασπίζεται τους εργαζόμενους; Ποιος;
    zougla.gr/page.ashx?pid=80&aid=449774&cid=122

    Είναι ενάντια του κεφαλαίου και της πλουτοκρατίας; Ποιος;
    freedomvoicegr.blogspot.gr/2015/02/coca-cola.html

    https://www.youtube.com/watch?v=TZi18QZxQwc

    Αν δεν σου κάνει κόπο, απάντησε.

  6. Απ' ό,τι δείχνουν τα γεγονότα εναντίον της παγκοσμιοποίησης (καπιταλισμού) τάσσεται μόνο το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

  7. Το διεθνές οικονομικό κατεστημένο (=Παγκοσμιοποίηση) θέλει
    ανοιχτά σύνορα,
    πολυπολιτισμικές κοινωνίες,
    μοντέρνες οικογένειες (π.χ. άνδρας+άνδρας).

    Τα αριστερά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ) και το δεξιό κόμμα (ΝΔ)
    θέλουν κάτι διαφορετικό ; ; ;
    Ο δισεκατομμυριούχος Σόρος θέλει κάτι διαφορετικό ; ; ;

Comments are closed.