Ν. Φίλης: «Η κυβέρνηση ήταν έτοιμη για την επίσκεψη Ερντογάν - Η Ελλάδα δεν έχασε τίποτε»

«Η κυβέρνηση ήταν έτοιμη για την επίσκεψη Ερντογάν και απεδείχθη από την εξέλιξή της και τα αποτελέσματά της» δήλωσε ο βουλευτής Α' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.


«Δεν έχασε τίποτε η Ελλάδα, κέρδισε η Ελλάδα από την επίσκεψη Ερντογάν» σημείωσε ο κ. Φίλης εκτιμώντας πως στα θέματα που έθεσε ο Τούρκος Πρόεδρος «δεν βρήκε ανοιχτή πόρτα, αντιθέτως υπήρξαν σαφείς απαντήσεις».

Σε ό,τι αφορά τις αναφορές που έγιναν στη συνθήκη της Λωζάνης, παρατήρησε: «Δεν μπορεί να δεχθεί καμιά χώρα, κανένας διεθνής οργανισμός ότι θα αλλάξει μία συνθήκη έτσι. Το θέμα της συνθήκης της Λωζάνης δεν είναι θέμα που αφορά την Ελλάδα με την Τουρκία, είναι μία πολυμερής συνθήκη, που αφορά τη μοιρασιά της οθωμανικής αυτοκρατορίας και αν κάπου υπάρχει θέμα συνόρων -εδώ είναι καθαρά τα πράγματα- εκεί που υπάρχει θέμα συνόρων και πόλεμος ακόμα, είναι στο ανατολικό σύνορο της Τουρκίας, άρα η συζήτηση περί Λωζάνης, που θέτει ο Ερντογάν, δεν δείχνει δύναμη, δείχνει αδυναμία της Τουρκίας».

Σχολιάζοντας την κριτική από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σχέση με την προετοιμασία της επίσκεψης ανέφερε: «Να έχουμε διαφωνίες, αλλά σε μερικά ζητήματα δεν πρέπει να κάνουμε μικροπολιτική και τόσο έντονη. Αντί να βρίσκει μία εύκολη αντιπολιτευτική τροφή η ΝΔ στα εθνικά ζητήματα, καλό είναι να συναινέσει σε μία μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]