Η ΣΤΗΜΕΝΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΚΕΑ:ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥ “ΣΟΥΛΤΑΝΙΣΚΟΥ”



Οι μαριονέτες του Σόρος και της σιωνιστικής ελίτ στην Αθήνα —δηλαδή οι τυχάρπαστοι βολεψάκηδες της εξουσίας που παριστάνουν την κυβέρνηση…

…καθώς και ο απερίγραπτος πρόεδρος της ελληνικής μπανανίας, αφού προσκάλεσαν —προφανώς κατόπιν εντολών άνωθεν— τον Ερντογάν στην Αθήνα… …επιδόθηκαν στην συνέχεια μέσω των ΜΜΕ όχι απλά σε παρερμηνεία των δηλώσεων του αλλά σε σκιαγράφηση του ως τον μπαμπούλα της περιοχής που απειλεί την εθνική μας κυριαρχία στο Αιγαίο και την εδαφική μας ακεραιότητα —τη στιγμή που είναι οι ίδιες οι ελληνικές κυβερνήσεις που ξεπουλάν τον κοινωνικό και εθνικό πλούτο και έχουν οδηγήσει στο κοινωνικό ολοκαύτωμα του ελληνικού λαού.

Το στημένο σκηνικό —προφανώς καθ’ υπόδειξιν των υπερεθνικών αφεντικών μας— είχε σαν σκοπό να εμφανίσει όχι μόνο στα ελληνικά αλλά και τα διεθνή ΜΜΕ την Τουρκία σαν το κακό παιδί της περιοχής, ενόψει της εντεινόμενης σύγκρουσης της με την Υ/Ε και της αντίστοιχης σύνδεσης της Τουρκίας στο άρμα των χωρών που παλεύουν για εθνική κυριαρχία στη περιοχή: Ρωσία, Ιράν, Τουρκία.
Αντίστοιχα προβοκατόρικα σκηνικά κατά της Τουρκίας είχαμε φέτος και αλλού. Δεν επρόκειτο προφανώς για προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων (η οποία σύμφωνα με τα ΜΜΕ παρά τις καλές μας προθέσεις… απέτυχε) —πράγμα που εξάλλου φαίνεται και από το γεγονός ότι δεν μοιάζει να υπήρχε συγκεκριμένη αντζέντα θεμάτων προς συζήτηση πέραν των εθυμοτυπικών συναντήσεων και δηλώσεων και ήταν άλλωστε ο «περήφανος πατριώτης» Παυλόπουλος (ο κατ’ εξοχήν νομάρχης της Υ/Ε στη Μεσόγειο) που έφερε το θέμα της Λωζάνης στη συζήτηση.
Ο Ερντογάν δεν μίλησε βέβαια για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης, η οποία είναι προφανώς μια συνθήκη που δεν μπορεί να αλλάξει μονομερώς ούτε καν ακόμα και αν συμφωνούσαν Ελλάδα και Τουρκία, δεδομένου ότι τα εμπλεκόμενα μέρη που την υπέγραψαν είναι πολύ περισσότερα, αλλά για την ορθή —κατά την εκτίμηση του— εφαρμογή της. 
Παράδειγμα, για το θέμα του Μούφτη στην Θράκη είχε δίκιο με την έννοια ότι δεν μπορεί —σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάνης— να διορίζεται από την ελληνική κυβέρνηση— όπως αντίστοιχα είχαμε εμείς δίκιο —πάντα σε σχέση με την συνθήκη— για το θέμα μετατροπής των ελληνικών εκκλησιών σε τζαμιά. 
Η αναφορά του σε μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη που αποτελείται από Τουρκογενείς, Ρομά και Πομάκους είναι ακριβής με τη προφανή επισήμανση ότι η αναφορά σε «τούρκικη» μειονότητα που εμάς μας ενοχλεί έχει να κάνει από τη μία και με ζητήματα εσωτερικής πολιτικής στην Τουρκία (γίνονται και εκεί εκλογές και πρέπει να μαζεύουν ψήφους), αλλά είναι και ορολογία που χρησιμοποιείται και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιώματων (κακώς), που προφανώς δεν ελέγχεται από την … Τουρκία. 
Άλλωστε και εμείς για ελληνική μειονότητα στην Κων/λη μιλούσαμε, όχι για Χριστιανική! Άρα δεν είναι προβοκάτσια του Ερντογάν η χρήση της λέξης. Από τη δική μας πλευρά θα έπρεπε να αναρωτηθούμε τι κάναμε ή καλύτερα δεν κάναμε όλα αυτά τα χρόνια ώστε τέτοιες αναφορές να βρίσκουν την απήχηση που βρίσκουν σήμερα στους μειονοτικούς μουσουλμανικούς πληθυσμούς της Θράκης. 
Για παράδειγμα, η μεγάλη οικονομική υστέρηση της μειονότητας σε σχέση με την λοιπή Ελλάδα ή άλλου τύπου περιορισμοί που ισχύουν ή ίσχυαν για την μειονότητα. Την ίδια βέβαια στιγμή εμείς θεωρούμε ότι έχουμε κάθε δικαίωμα να μιλάμε για ελληνική μειονότητα στην Τουρκία ή στη Νότια Αλβανία.
Όλα αυτά τη στιγμή που:
Η Τουρκία μετά και το ανεπιτυχές πραξικόπημα της CIA έχει αλλάξει προσανατολισμό και επιχειρεί προσέγγιση της Ρωσίας, δηλαδή αλλαγή γεωστρατηγικής πολιτικής προφανώς έχοντας καταλάβει τι ρόλο υποτακτικού τής ετοιμάζουν με βάση τις εξελίξεις στη Συρία και το πραξικόπημα ως αποκορύφωμα.
Επίκειται η πιθανή δημιουργία Κουρδιστάν —αρχικά πιθανώς (ημι)αυτόνομου εντός της Συρίας, αργότερα ίσως και πλήρως ανεξάρτητου κράτους— αρχικά στη διαλυμένη (σύμφωνα με το σχέδιο της Υ/Ε) Συρία και αργότερα πολύ πιθανό θα επεκτείνεται και στην ίδια τη Τουρκία, δηλαδή με άλλα λόγια διαμελισμό και της Τουρκίας. 





loading...