Δώσαμε πλειστηριασμούς και ΔΕΗ, πήραμε αποζημιώσεις για απλήρωτους εργαζόμενους

Με τι όρους έκλεισε η τεχνική συμφωνία με τους δανειστές – Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι του 2018

Στην πιο γρήγορη τεχνική συμφωνία «από καταβολής Μνημονίων» κατέληξε η κυβέρνηση με τους δανειστές και ανοίγει ο δρόμος για εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων  που θα καθοριστεί και θα δοθεί πριν το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου.

Πλειστηριασμοί, πώληση μονάδων της ΔΕΗ, αλλά και τα μέτρα λιτότητας ως το 2021 που ψηφίσει προκαταβολικά η κυβέρνηση από την 2η αξιολόγηση, ήταν τα «κλειδιά» της συμφωνίας- εξπρές.

Από το 2018, στο πλαίσιο της συμφωνίας, αλλάζουν τα πάντα στα επιδόματα τέκνων.  Στον αέρα έμεινε όμως το αίτημα της κυβέρνησης για να μην ισχύσει από 1.1.2018 η αύξηση του ΦΠΑ στα 32 νησιά του Αιγαίου -και η λύση θα πρέπει να βρεθεί πριν τα Χριστούγεννα. Η τεχνική συμφωνία που θα παρουσιαστεί στο Eurogroup της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου κρύβει όμως και «πράγματα θετικά για την κυβέρνηση που θα σας τα πούμε σιγά-σιγά», όπως έλεγε μετά το τέλος της διαπραγμάτευσης ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, φέρνοντας σαν παράδειγμα ότι σε κάθε περίπτωση που κλείνει και εκποιείται μια επιχείρηση στη χώρα μας, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι θα παίρνουν πρώτοι τους μισθούς που τους οφείλονται.

Με τα έως τώρα δεδομένα πάντως, η συμφωνία που έκλεισε με τους θεσμούς προβλέπει κυρίως τα εξής:

-Πλειστηριασμοί: αν και ήταν το βασικό προαπαιτούμενο της αξιολόγησης, το θέμα απασχόλησε λιγότερο από κάθε τι άλλο στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, αφού τα γεγονότα τις τελευταίες ημέρες της παραμονής τους στην Αθήνα μιλούσαν από μόνα τους: λήξη αποχής συμβολαιογράφων, έναρξη ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ρίψη χημικών στα Ειρηνοδικεία ήταν αρκετά για να πιστοποιήσουν ότι το προαπαιτούμενο εξετελέσθη.

-Πωλητήρια στη ΔΕΗ: την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση 4 λιγνιτικών μονάδων από τη ΔΕΗ και μέχρι τον Ιούνιο θα έχει ξεκινήσει ο διαγωνισμός που θα οδηγήσει στην εκχώρησή τους σε ιδιώτες μέσα στο 2018.

​-«Αναδιάταξη» επιδομάτων Τέκνων: χαμένοι βγαίνουν, όπως όλα δείχνουν, οι πολύτεκνοι, ειδικά  αν υπολογιστεί ότι αφού πρώτα χάσανε το αφορολόγητο που είχαν μέχρι το 2013, ψαλιδίζεται τώρα και το επίδομα που έπαιρναν. Κερδισμένοι βγαίνουν οι γονείς με έως 2 παιδιά, που θα δικαιούνται πλέον 70 ευρώ μήνα για το πρώτο παιδί ή 140 ευρώ το χρόνο αν έχουν και δεύτερο παιδί. Για κάθε επιπλέον παιδί θα παίρνουν επιπλέον 140 ευρώ (δηλαδή 280 ευρώ για 3 παιδιά, 420 ευρώ για τέσσερα, 560 για πέντε, 700 ευρώ για έξι παιδιά). Αλλάζουν όμως τα ενδιάμεσα εισοδηματικά κριτήρια (θα ανακοινωθούν σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί) και θα χάσουν τα έως 1.500 ευρώ που λάμβαναν γονείς με εισοδήματα υψηλότερα από 34.000 ευρώ το χρόνο, ενώ καταργείται το επίδομα των 500 ευρώ ανά παιδί που εισέπρατταν οι τρίτεκνοι.

-ΦΠΑ στα νησιά: η κυβέρνηση δεν κατάφερε να πείσει τους θεσμούς ότι λόγω του ακριτικού χαρακτήρα των νησιών του Αιγαίου, του μεταναστευτικού προβλήματος και των θεομηνιών που τα έπληξαν (σεισμος στη Λέσβο κλπ) θα να αναβληθεί κατά 1 χρόνο, ως το 2019, η αύξηση κατά 50% του ΦΠΑ. Η κυβέρνηση θα επανέλθει στο θέμα, αλλά προς το παρόν σχεδιάζει μέτρα και έργα στήριξης των νησιών από το ΕΣΠΑ.

-Επανυπολογισμός συντάξεων: η κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι το 90% των παλαιών συντάξεων έχει ήδη επανυπολογιστεί με βάση τον Νόμο Κατρούγκαλου και ότι μέχρι το τέλος του μηνός θα έχει γίνει το ίδιο για όλες τις συντάξεις. Είναι ο «προθάλαμος» των περικοπών από την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς που θα προκύψει με τη διαδικασία αυτή.

-Έκδοση των νέων συντάξεων: έως τον Ιούνιο του 2018 η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι θα έχει προχωρήσει στην εκκαθάριση σχεδόν όλων των νέων υποχρεώσεων πληρωμής κύριων συντάξεων, επικουρικών και εφάπαξ.

-Αξιολόγηση-Κινητικότητα δημοσίων υπαλλήλων: το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης παρουσίασε σχέδιο «ηλεκτρονικής» αξιολόγησης των υπαλλήλων, προκειμένου να ξεπεραστούν οι αντιδράσεις και η αποχή από την αξιολόγηση.

-Εξωδικαστικός συμβιβασμός: μέχρι τέλος του μηνός Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν εκδοθεί οι υπουργικές αποφάσεις  για 120 δόσεις για επαγγελματίες και επιχειρήσεις που χρωστούν στο δημόσιο (εφορία και Ταμεία).

-Απλήρωτοι εργαζόμενοι: από την εκποίηση σε περίπτωση πτώχευσης της επιχείρησης του εργοδότη, επανέρχονται σε πρώτη προτεραιότητα, αλλά όχι για το σύνολο των απαιτήσεων τους από απλήρωτους μισθούς, παρά μόνον για ένα ποσό το οποίο αντιστοιχεί σε 2,75 φορές του βασικού μισθού των 586 ευρώ και για απαιτήσεις έως έξι μηνών. Αυτό σημαίνει ότι ο κάθε εργαζόμενος θα μπορεί να εισπράτει κατά προτεραιότητα μέχρι 9.669 ευρώ. Για τους υπόλοιπους πιστωτές δεν αλλάζει η σειρά και ικανοποιούνται κατά σειρά οι τράπεζες που έχουν λάβει εγγυήσεις, το δημόσιο και στη συνέχεια οι άλλοι ιδιώτες (τράπεζες, προμηθευτές και εργαζόμενοι για το επιπλέον ποσό απαιτήσεων που τυχόν έχουν).

Τέλος ο κύριος Γιώργος Σταθάκης έκανε γνωστό ότι συμφωνήθηκε και από 1.1.2018 θα αλλάξουν με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί μέσα τον Δεκέμβριο οι χρεώσεις ΥΚΩ στους λογαριασμούς ρεύματος, με περισσότερα κλιμάκια  για να περιοριστούν οι απότομες αλλαγές και οι εξωφρενικές χρεώσεις που είχαν προκύψει τον χειμώνα πέρυσι.

πηγη

loading...

5 thoughts on “Δώσαμε πλειστηριασμούς και ΔΕΗ, πήραμε αποζημιώσεις για απλήρωτους εργαζόμενους

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  2. ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ….

    1=ΜΙΑ ΕΛΛΑΣ ΠΡΟΔΟΜΕΝΗ,ΕΞΑΠΑΤΗΜΕΝΗ,ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ,ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΟΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΕΚΑΝΕ ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟ….

    2=ΕΝΑ ΑΜΥΘΗΤΟ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΕΠΤΑΣΦΡΑΓΙΣΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΣ ΣΤΟ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ,ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΦΟΒΟΤΑΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΧΩΝΤΑΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΚΛΕΨΕΙ ΜΕ ΔΟΛΟ,ΜΕ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΑΞΑΠΑΤΗΣΗ,ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΑΒΟΥΝ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ…

    3=ΔΥΟ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ ΣΑΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ,ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΩΝ ΧΡΕΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΠΑΓΩΝΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ Η ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΒΑΙΝΕΙ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΙΣΕΙ ΣΕ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΟΠΟΥ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ,ΕΤΣΙ ΝΑΙ ΜΕΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΞΕΧΡΕΩΣΕΣ ΚΙ'ΟΛΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ…

    ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΝΤΙΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟ Ε.ΣΥ. ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΚΑΘΕ ΣΟΥ ΟΦΕΙΛΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ,ΕΦΟΡΙΑ,ΑΣΦ.ΤΑΜΕΙΑ,ΔΕΗ,ΕΥΔΑΠ ΚΑΙ ΔΗΜ. ΤΕΛΗ ΔΕΝ ΧΡΕΩΝΕΣΑΙ ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΕΣΑΙ…….

    ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΤΙΣ ΕΒΡΑΙΚΕΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΡΕΜΕΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ,ΜΜΕ,ΠΑΠΑΓΑΛΟΥΣ,ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΝΑ ΣΕ ΕΞΑΠΑΤΗΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΔΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ,ΣΕ ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ,ΜΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΜΕ 30.000 ΘΥΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ,ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ…ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ…!!!!

    Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ,ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΛΕΟΝ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΙΣΕΙ ΘΑ ΠΝΙΓΕΙ…!!!!

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ…!!!

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=14&v=98Qn1UkH9Ms

  3. ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ,ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΑΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ….

    ΑΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΑΝΑΛΗΘΕΙΑΣ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΕΙΧΑΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ,ΟΜΩΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΜΕ ΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΘΕΣΜΩΝ…!!!

    ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ…!!!!

  4. ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΕΝΑΝ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΟ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΟ ΠΟΥΣΤΟΓΕΡΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΖΑΛΙΖΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΥΣ ΟΡΧΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΥ ΦΥΓΟΠΟΙΝΟΥ ΓΥΦΤΟΑΠΑΤΕΩΝΑ ΜΕ ΔΥΟ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΝΑ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ 4 ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΝΗ 8ΕΤΟΥΣ ΚΑΘΕΙΡΞΕΩΣ ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ
    ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΗΔΗΞΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΙΞΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΨΑΡΕΜΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ.

  5. ΓΙΑΤΙ ΕΒΡΑΙΟΠΟΥΣΤΑ ΜΑΡΚΟ ΣΤΑΓΑΚΗ ΨΕΥΤΟΠΑΤΕΡΑΚΗ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ?????
    ΕΒΡΑΙΚΟ ΧΟΥΦΤΑΛΟ ΧΑΦΙΕ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ

Comments are closed.