Ως πότε παληκάρια θα ζούμε στον…κόσμο μας;

Για μήνες η εικόνα που ταξίδευε σε ολόκληρο τον κόσμο από την Ειδομένη, αποτύπωνε τον πόνο, την απελπισία, τον φόβο, την αγωνία και την ταλαιπωρία δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, που εγκλωβίστηκαν στην
ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ μετά την απόφαση των Σκοπίων να κλείσουν τα σύνορά τους στους εξαθλιωμένους πρόσφυγες και μετανάστες. Τώρα τη σκυτάλη πήρε η Μόρια. Τόση και τέτοια κτηνωδία με στόχο να αποθαρρύνουν μελλοντικούς πρόσφυγες να έλθουν στην Ελλάδα, όπως καταγγέλει ο πρώην γενικός γραμματέας Οδυσσέας Βουδούρης του Υπουργείου στο οποίο απλώς παρίσταται ο Μουζάλας, μόνο ναζιστικά ή σταλινικά κατακάθια θα μπορούσαν να σχεδιάσουν. Πάνω από ένα δις έχουν πάρει για το προσφυγικό απο ΕΕ τα οποία ένας θεός ξέρει που έχουν καταλήξει.
Κι ενώ όλη αυτή την αθλιότητα μας εκθέτει σε όλες τις πολιτισμένες χώρες για αναλγησία που αγγίζει τα όρια εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας κι ενώ η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών στενάζει απο την αντισυνταγματική υπερφορολόγηση, οι πολιτικοί απατεώνες που μας κυβερνούν παριστάνουν πως μοιράζουν κοινωνικό μέρισμα από το δήθεν “πρωτογενές πλεόνασμα” το οποίο ισχυρίζονται πως έχουν πετύχει με πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου.
Κι έρχεται ο εκπρόσωπος των Θεσμών Declan Costello και τους ξεμπροστιάζει δηλώνοντας ότι τα χρήματα για το κοινωνικό μέρισμα πρόερχονται από την υποχρηματοδότηση του κοινωνικού κράτους κατά τουλάχιστον 1,36 δις! Δεν είναι ότι μας παίρνουν 10 και μας επιστρέφουν 1, το γαμώτο είναι ότι κι αυτό το 1 που μας δίνουν το παίρνουν όχι από κάποιο πλεόνασμα αλλά στερώντας μας κοινωνικές υπηρεσίες!
Απολύτως τζάμπα μάγκες αυτοί στον κόσμο μας εμείς. Το ότι μας έχουν πάρει πια στο ψιλό οι ίδιοι οι δανειστές, οι οποίοι λένε ότι η έξοδος από τα Μνημόνια είναι σαν να πηγαίνουμε από Φυλακές Υψίστης Ασφαλείας σε Αγροτικές, δε λέει να να μας κανει να σηκωθούμε από τον καναπέ!

Δημήτρης Ματσικούδης

loading...