Ρε που μπλέξαμε με δαύτους…Έπεσαν στην παγίδα του κουμπάρου

Για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι μας κυβερνάνε άσχετοι και επικίνδυνοι. Η χώρα ξευτιλίστηκε και πάλι από την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τα θέματα ο Τσίπρας και η παρέα του.

Εδώ και μια εβδομάδα περίπου, τα προπαγανδιστικά μέσα της κυβέρνησης επί της ουσίας μας έλεγαν ότι ο Ερντογάν θα έρθει στην Ελλάδα προσκυνημένος, παρουσιάζοντας τον Αλέξη ως τον μέγα πολιτικό που θα υποδουλώσει τον Σουλτάνο.

Δυστυχώς όμως αποδείχτηκε ότι η εξωτερική πολιτική και η διπλωματία χρειάζονται ικανότητες, γνώσεις και κυρίως μυαλό. Κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα πως η κυβέρνηση δεν διαθέτει.

Όσο κι αν προσπαθούν τα συριζοτρόλια να αναγάγουν τον Τσίπρα σε… εθνάρχη, η ουσία είναι ότι έπεσαν στην παγίδα του κουμπάρου και χόρεψαν το τσιφτετέλι του.

Η αρχή έγινε προχθές το βράδυ, όταν σαν μαθητούδια τσίμπησαν με τη συνέντευξη του Ερντογάν στον Παπαχελά κι αντί να αφήσουν ασχολίαστες τις προκλήσεις του και να περιμένουν πως θα τοποθετηθεί επισήμως κατά την επίσκεψη, πανικόβλητοι εξέδωσαν ανακοίνωση.

Η επιπολαιότητά τους και η έλλειψη στοιχειώδους διπλωματικού τακτ συνεχίστηκε με την ακατανόητη επίθεση του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα.

Χωρίς καν να περιμένει αν θα εγείρει ή όχι αξιώσεις για επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης έσπευσε σε… τσαμπουκά κατά του Ερντογάν, δίχως να γνωρίζει ο δόλιος ότι αυτό ακριβώς επιζητούσε εναγωνίως ο κουμπάρος.

Δηλαδή να αναφερθούμε πρώτοι εμείς στη Συνθήκη, ώστε να πάρει την πάσα και να ξεδιπλώσει την αλυτρωτική του ατζέντα.

Απλόχερα λοιπόν πήρε το δώρο που του έκανε ο Π. Παυλόπουλος και άνοιξε όλα τα επίμαχα θέματα των διμερών σχέσεων, δήθεν αμυνόμενος καθώς εμείς τον προκαλέσαμε.

Όταν αντιλήφθηκε την γκάφα ολκής στην οποία υπέπεσε, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, o Πρόεδρος της Δημοκρατίας εποίησε την νήσσαν λέγοντας ότι είναι ανεύθυνος άρχων και απλώς είπε την άποψή του παραπέμποντας τον Σουλτάνο στον Πρωθυπουργό.

Έτσι ο κουμπάρος μη πιστεύοντας ότι η δόλια παγίδα του είχε τεθεί επιτυχώς σε εφαρμογή, κίνησε για το Μαξίμου για να συναντήσει τον αρμόδιο, όπου απ΄ ότι είδαμε τον περιποιήθηκε… αρμοδίως.

Το κλίμα, σύμφωνα με πληροφορίες του Antinews, ήταν ιδιαίτερα εχθρικό και βαρύ, με τον Ερντογάν να είναι αδιάλλακτος ακόμη και στο θέμα των παραβιάσεων.

Φυσικά το ναυάγιο των συνομιλιών αποτυπώθηκε πλήρως κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων Τσίπρα – Ερντογάν, με τον πρωθυπουργό φανερά εκνευρισμένο να… τσαμπουκαλεύεται στον κουμπάρο, δείγμα της έλλειψης των διπλωματικών ικανοτήτων του.

Βέβαια οι περήφανοι Ελληναράδες δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη τι έχει συμβεί και νομίζουν ότι ο Τσίπρας έκανε τα μούτρα του Ερντογάν κρέας.

Προφανώς θεωρούν ότι επειδή του είπε ότι κάνουμε κουμάντο στη χώρα μας, ότι είναι εισβολέας και άλλες τζάμπα μαγκιές, ο Ερντογάν σκιάχτηκε και υποτάχτηκε στη σκιά του λαοπρόβλητου ηγέτη.

Μάζι σας αδέρφια, πάμε το βράδυ στα μπουζούκια να πιούμε στην υγειά του γενναίου Αλέξη.

Στο μεταξύ όμως ας προσγειωθούμε και να δούμε πως θα διαχειριστεί ο… Μεγαλέξανδρος τον διπλωματικό διασυρμό που υπέστη η Ελλάδα.

Γιατί αν ήταν να γίνει όλη αυτή η πολυδιαφημισμένη συνάντηση για να βγουν τα μαχαίρια από τα θηκάρια και να φτάσουν οι διμερείς σχέσεις στο ναδίρ, με άγνωστες συνέπειες για το αύριο, μιλάμε για την απόλυτη άγνοια κινδύνου.

Αν ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήθελαν να τσακωθούν με τον τούρκο Πρόεδρο ας το έκαναν τηλεφωνικά, όχι παίζοντας με τις τύχες της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση, η τουρκική αλεπού κατάφερε να αναχθεί σε μάγκα από την Ελλάδα. Ήρθε, μας παγίδευσε, έθεσε την ατζέντα για μειονότητες, Συνθήκη της Λωζάνης, Κυπριακό, Αιγαίο, έκδοση των πραξικοπηματιών κλπ. όπως αυτός ήθελε και μείναμε με τον… τσαμπουκά στο χέρι.

Τζάμπα το ταξίδι προετοιμασίας του Κοτζιά…

Πολύ φοβούμαστε, ότι ο διασυρμός της χώρας αναμένεται να πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς όλοι φανταζόμαστε το σόου του Σουλτάνου στη Θράκη.

Ας ελπίσουμε ότι στο μέλλον ο Σουλτάνος θα αρκεστεί στον βερμπαλισμό. Άλλωστε είναι γνωστό ότι δεν διακρίνεται για την ψυχική του σταθερότητα, οπότε δεν θέλει και πολύ να φτάσει μέχρι και σε θερμό επεισόδιο.

Κι ας ελπίσουμε ότι αν, ο μη γένοιτο, συμβεί ο λαοπρόβλητος και ο ανεύθυνος άρχων θα διαχειριστούν την κατάσταση με μεγαλύτερη ψυχραιμία.

Ρε που μπλέξαμε με δαύτους…

loading...

3 thoughts on “Ρε που μπλέξαμε με δαύτους…Έπεσαν στην παγίδα του κουμπάρου

  1. Ουυυυυσσσσστ ρε ρεμαλια κατι σοβαρο να ακουσουμε επιτελους κολοβα φιδια

  2. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΣΕ ΚΑΛΑ Η ΤΣΑΜΠΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΣΟΥ;

  3. TIPOTA TO MONO POY AXIZI NA GRAFEIS GIA AYTA TA TA GOYROYNIA YPANTHROPOUS TOY SIRIZA EINE ANTE GA@@@@@@ TIPOTA ALO MONO AYTO;;SE KATHE SKOLIUO

Comments are closed.