Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

…Αντιπαράθεση γνωστή σε όλους, που καλά κρατεί, προς μια τάξη η οποία θέλει να περάσει ως απλή αξιακή σύγκρουση εξουσιών, τα πιθανώς συνασπισμένα συντεχνιακά συμφέροντά της….

(Μήπως κάποιες αλήθειες για την κορυφαία τ;hς κοινωνίας μας τάξη αυτή, περικλείονται  προς όσα σχετικά έχουν δηλώσει πρόσφατα περί αυτής οι κ.κ. Παπαγγελόπουλος, Πολάκης και Ρακιντζής;)

Υπάρχουν τελικά στοιχεία πλουτισμού μέρους της τάξης αυτής, που θα προκαλέσουν συνειρμούς και θόρυβο αν δημοσιοποιηθεί ένας τυχόν αδικαιολόγητος πλουτισμός τους και γι’ αυτό μπλοκάρονται όλα αυτά με τόσο πείσμα;
Αναρωτιέται πράγματι κανείς, αν είναι σύμπτωση που η ίδια αυτή τάξη, παρά την πτώχευση του Ελληνικού λαού, εναντιώθηκε και στα περί αναδιανομής συχνοτήτων στα ΜΜΕ, καθώς και στην πρόσφατη απόφαση παραγραφής παλαιών φορολογικών εκκρεμοτήτων φοροφυγάδων.  Τι λόγο είχε;..
(Σθεναρά αντίμετρα  εδώ, θα ήταν π.χ. ανώνυμες καταγγελίες πολιτών προς υποκίνησιν ελέγχων τους, αν όχι και -για λόγους σεβασμού της συνταγματικής ισοπολιτείας-  η εκδοχή ενός δημοψηφίσματος).
Σήμερα (μακριά βέβαια πολύ από την «μέθοδο» του Βασιλιά Καμβύση προς συμμόρφωσιν των τότε λειτουργών του…) η παρουσίαση του πόθεν έσχες των εν θέματι κυρίων, θα έπρεπε να αντιληφθούν οι αντιδρώντες στην Κυβέρνηση που ζητάει το πόθεν έσχες τους, ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων (…) θα εξύψωνε την συγκεκριμένη εξουσία και θα λιγόστευε τους ψιθύρους, όπως επιθυμούμε όλοι εμείς που θέλουμε να την εμπιστευόμαστε και να την τιμούμε!
Ίσως δε εν τέλει θα συνέβαλλε αυτό και στην απονομή περισσότερου Δικαίου στον λαό μας….

Κώστας Χατζιδάκης, πολιτικός συγγραφέας *

loading...