«Ευχαριστώ» Παυλόπουλου σε Μέτα για την ιθαγένεια στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο

Τις ευχαριστίες του για την χορήγηση της Αλβανικής ιθαγένειας στον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων Αναστάσιο, εξέφρασε στον πρόεδρο της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Οι δυο άνδρες, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν σήμερα Τρίτη, 26.12.2017.

Η απόφαση του Αλβανού προέδρου να χορηγήσει την αλβανική ιθαγένεια στον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων Αναστάσιο έγινε γνωστή την παραμονή των Χριστουγέννων.

Την Τρίτη, ο Έλληνας πρόεδρος στην τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Ιλίρ Μέτα τόνισε πως «αυτή η πρωτοβουλία του Αλβανού προέδρου συνιστά, επιπλέον, ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της περαιτέρω ουσιαστικής βελτίωσης των σχέσεων Ελλάδας και Αλβανίας».
Τηλεφωνική επικοινωνία Ιλ. Μέτα – Ν. Κοτζιά

Το βράδυ των Χριστουγέννων, για το ίδιο θέμα, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μέτα και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Ο κ. Κοτζιάς είχε θέσει το ζήτημα της απόδοσης αλβανικής ιθαγένειας στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, στον Αλβανό ομόλογό του Ντ. Μπουσάτι, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στην Κρήτη (10-12/11/2017), η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών.

Nikos Kotzias@NikosKotzias

Χαιρετίζω την απόδοση σήμερα της αλβανικής υπηκοότητας στον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο, έναν σοφό άνθρωπο, από τον Πρόεδρο της χώρας κύριο Μέτα. Ενα μέτρο αναγνώρισης του βαθιά ανθρωπιστικού έργου του και ενισχυσης της εμπιστοσύνης αναμεσα στους λαούς μας.
6:27 μ.μ. – 24 Δεκ 2017
1616 απαντήσεις
7474 Retweet
170170 “μου αρέσει”
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter

Χαρούμενος ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος

Ο πρόεδρος της Αλβανίας ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο με επιστολή του για την απόφασή του να του χορηγήσει την αλβανική ιθαγένεια.

«Αυτή την ευλογημένη ημέρα των Χριστουγέννων, είμαι πολύ ευτυχής να Σας ενημερώσω ότι έλαβα την απόφαση, και ως συνέχεια της δικής Σας βούλησης «… για να αποδείξετε τον άρρηκτο δεσμό με τη χώρα που ειλικρινά αγαπάτε και υπηρετείτε με αυτοθυσία….», να Σας χορηγήσω, μέσω του υπ αρ 10700, της 22ας Δεκεμβρίου 2017 Διατάγματος του Προέδρου της Δημοκρατίας, την αλβανική ιθαγένεια. Εκφράζοντας την πεποίθηση μου ότι η πράξη αυτή, όχι μόνο εκπληρώνει μια θεσμική υποχρέωση, αλλά είναι και έκφραση ευγνωμοσύνης απέναντί Σας και της δικής Σας πνευματικής δραστηριότητας και αφοσίωσης στην Αλβανία», ανέφερε στην επιστολή του ο Ιλίρ Μέτα.Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος – Φωτογραφία Eurokinissi

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, εξέφρασε τη χαρά και τις ολόψυχες ευχαριστίες του για την απόφαση του Προέδρου της Αλβανίας. Σημείωσε ότι ότι ήδη από τότε που έγινε Αρχιεπίσκοπος στην Αλβανία αισθάνεται και προσπαθεί να εργάζεται ως υπεύθυνος πολίτης της χώρας.

Σε συνάντησή του με τον κ. Μέτα, με την ευκαιρία των Χριστουγέννων στο Συνοδικό Μέγαρο στα Τίρανα, ο κ. Αναστάσιος είπε ότι η απόφαση αυτή βεβαίως, χαροποιεί κατεξοχήν όλους τους Ορθοδόξους της Αλβανίας διότι ανταποκρίνεται σε μια ζωηρή επιθυμία τους και μακροπρόθεσμη δίκαιη αναμονή.

Και κατέληξε: «Σε ορισμένα πράγματα, όπως το κρασί ο χρόνος προσθέτει αξία. Ασφαλώς η εμπειρία των 25 ετών προσδίδει στην εν λόγω απόφαση ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

loading...

1 thought on “«Ευχαριστώ» Παυλόπουλου σε Μέτα για την ιθαγένεια στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο

  1. I PROTI POYSTRA PROKOPIA PABLOPOYLOY PROEDROS D.POYSTIDON k AXIOMATOYXOS MASONOS EVRAIKIS KATAGOGIS GENIMENOS IS I.P.AMERIKIS STALMENOS APO TIN ILLUMINATI META TO 1980 OPOS KE PARA POLI ALI k ALES POYTANES k POYSTIDES SAN TIN PROKOPIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! STIN FOTOGRAFIA ME TIN PROKOPIA INE O P.ALVANIAS k ALI DIO ANDRES SINOLON 4 TRIS ANDRES k MIA POYSTRA I PAVLOPOYLOY MA KE I TESERIS INE: MOGOLOEVREOMASONI 100% TO IDIO KE O RASOFOROS ANASTASIA POYSTRA APO TA FITITIKA TIS XRONIA INE MOGOLOEVREOMASONOS!!!!!!!!! DEN EXO SINANTISI ENAN ELLINA POYTHENA!!! I ELLADA INE GEMATI EVREOYS PANTOY SE OLA TA POSTA, AKOMA KE STIN DIMOSIOGRAFIA GINEKES k ANDRES EVREI I EVREOMASONI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! FILAXTITE APO TOYS PANDES OLI ME ELLINIKA PLASTA ONOMATA k PARISTANOYN TOY ELLINES ENO KATASKOPEVOUN OLOYS TOY ELLINES!!!!!!!

Comments are closed.