Μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο

Μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο και  το πρώτο δεδομένο που θα κρίνει τις εξελίξεις ειναι το μέγεθος της  αποσυσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ που ειναι σε εξέλιξη.

Με βάση το προφίλ των ψηφοφόρων οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ  μπορουν να χωριστούν σε  τρεις ομαδες
Η πρώτη  ομάδα ειναι αυτοί που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και έλκονται από την εξουσία.
Η δεύτερη ομαδα είναι οι αντιμνημονιακοί ψηφοφόροι  κεντροαριστερής προέλευσης που έχουν απηυδήσει από τα παραμύθια και τα ρεζιλίκια του Τσίπρα και κρατούν  αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν χαμηλό προφίλ και διαύλους επικοινωνίας με τον υπόλοιπο αντιμνημονιακο κινηματικό χώρο  και πρωτη επιλογή είναι να  διασώσουν την σοβαρότητα και την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ  τους.  Πολίτικα ψάχνονται και φλερτάρουν με την αποχή.
Η τρίτη ομαδα είναι αυτοί που «καίγονται»  εντελώς και ολοκληρωτικά. Αυτοί που υποστηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ  σαν να μην υπάρχει αύριο. Το  κάνουν σε κάθε κατηφόρα και σε κάθε στροφή που κάνει.    Όλοι αυτοί μόλις χάσει ο Τσίπρας την εξουσία  θα βρεθούν εκτός αποσυνάγωγοι, θα ονομαστούν «τα ορφανά του Τσιπρα»  και θα βρεθούν στην χλεύη της ιστορίας.
Είναι αναγκαίο λοιπόν για το ΣΥΡΙΖΑ και για τους επικοινωνιολόγους του και τα ΜΜΕ που τον στηρίζουν  να δείξουν ότι ανακάμπτει και ότι έχει ελπίδες  νίκης. Χωρίς αυτό -το σενάριο- κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να  να μπει σε πορεια αποσύνθεσης και διάλυσης και μη επιστροφής.    Τα πολιτικά και χρονικά περιθώρια που έχει στενεύουν.

2  Ένα δεύτερο δεδομένο  είναι  ότι   η ΝΔ  δεν μπορεί να βγει αυτοδύναμη καθώς χάνει σκληρούς δεξιούς ψήφους που κινούνται  προς την ΧΑ και τα ακροδεξιά της.  Μετά την εποχή Καραμανλή και τα μνημόνια ένα 10% της ΝΔ έχει φύγει από το κόμμα και κανένας δεν μνημονιακός δεν μπορεί να το επαναφέρει.

Γι αυτούς τους λόγους ο Αν. Σαμάρας χρειάστηκε το 2012 για να σχηματίσει Κυβέρνηση  το ΠΑΣΟΚ και το ΔΗΜΑΡ.

Για την ίδιο λόγο ο Κυριακος Μητσοτάκης  θα χρειαστεί το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ που ήδη προχώρησαν στην δημιουργία του φιλοευρωπαϊκού  «νέου  Φορέα».

Το διακύβευμα  γι αυτόν το φιλοευρωπαϊκό  χώρο δεν ειναι ιδεολογικό ή πολιτικό.

Παραδοσιακές δυνάμεις της Χρεωκοπίας και των θρυλικών μιζοπάρτι  της προηγούμενης δεκαετίας, ο  μόνος στόχος τους ειναι πόσα υπουργεία θα πάρουν στην επόμενη μοιρασιά εξουσίας. Πόσοι μπορουν να βολευτούν και  που. Πόσους μπορούν να βολέψουν, ποια προμήθεια, ποια μίζα,  πόσο  από το ΕΣΠΑ θα ροκανίσουν και με ποιο σχήμα ή  ΜΚΟ.

 3. Ένα τρίτο δεδομένο ειναι η διαρκώς ογκούμενη επιθυμία για συγκροτημένη οργανωμένη έξοδο από το ευρό την λιτότητα, την επιτροπεία, την σκλαβιά του χρέους την υποτέλεια. Μια επιθυμία  για επαναφορά της ζωής μας και της χώρας στην κανονικότητα.  Εκεί που είναι  όλα τα κράτη του κόσμου που ειναι εκτός ευρω

Σε αυτό το σημείο υπάρχει μια διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν σου, που μόλις την διαβείς απελευθερώνεσαι…

Μπορείς πλέον να συναντηθείς με αριστερούς πατριώτες  κομουνιστές  με κεντρώους με  μετριοπαθείς δεξιούς με όλους όσους έχουν καποια πολιτική αφετηρία και διαδρομή, αλλά και που επιθυμούν να κινηθούν προς το μέλλον με αυτοπεποίθηση.

Το θέμα ειναι πόσοι θα κάνουν το βήμα αυτό και θα περάσουν στην επόμενη μέρα.

papaioannou-giannis.net/

loading...

2 thoughts on “Μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο

  1. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ…!!!

    ΣΗΜΕΡΑ ΑΝ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ

    ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΣΟΥ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ…!!!

    ****2017****

    ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΘΕ 1000 ΧΡΟΝΙΑ….

    ΤΥΧΑΙΟ…???

  2. Οχι…..το 2018 ομως η εγκληματικη συμμορια σβηνει στο κορυδαλλο

Comments are closed.