Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

«θεωρούμε πως η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία ΔΔΟ είναι η χειρότερη μορφή νομιμοποιημένης διχοτόμησης της πατρίδας μας’’

Αυτό ανέφερε επί λέξη ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, εταίρος και
υποστηρικτής του υποψήφιου προέδρου και προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου σε πρόσφατη συνέντευξη του στην τηλεόραση του Σίγμα. Πέραν από την δήλωση αυτή είναι σε όλους γνωστό ότι η αποκήρυξη της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας ΔΔΟ αποτελεί και συνεδριακή απόφαση της ΕΔΕΚ του κ. Σιζόπουλου. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Γιάννη Καρεκλά εάν συμφωνεί και ο Νικόλας Παπαδόπουλος μαζί του, ο κ. Σιζόπουλος κάλεσε τον δημοσιογράφο να δει τη ‘’Περιβόητη… Νέα Στρατηγική’’ στο Κυπριακό!!!. «Ώστε δηλαδή συμφωνεί μαζί σας ο Νικόλας Παπαδόπουλος;», ρώτησε ο κ. Καρεκλάς , με τον κ. Σιζόπουλο να απαντά: Βεβαίως!

Βρε θα μας τρελάνετε; Μέχρι πότε θα μας εμπαίζετε και θα μας κοροϊδεύετε ασύστολα;

Τόσο ο υποψήφιος Πρόεδρος Νικόλας Παπαδόπουλος όσο και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και Σταύρος Μαλάς, υποψήφιοι των κομμάτων ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, υποστηρίζουν ξεκάθαρα λύση του κυπριακού στην βάση της ΔΔΟ. Τουλάχιστο οι δύο τελευταίοι είναι ειλικρινείς στο θέμα της καταστροφικής ΔΔΟ και δεν μας κοροϊδεύουν. Ο Νικόλας όμως, γιατί μας κοροϊδεύει και μας πουλά την ΔΔΟ με το δήθεν σωστό περιεχόμενο; Υπάρχει σωστό περιεχόμενο στη ΔΔΟ; Η λύση στη βάση της ΔΔΟ θα οδηγήσει σε ένα κράτος μη λειτουργικό, μη δημοκρατικό. Σ’ ένα κράτος ρατσιστικό, το οποίο θα βασίζεται σε εξαιρετικά πολύπλοκες και πολυδάπανες δομές, καθ΄ ότι θα έχει 3 Κυβερνήσεις, 4 Βουλές, 3 Αστυνομίες, 3 δημόσιες υπηρεσίες, διπλούς ημικρατικούς οργανισμούς, διαρχία αξιωματούχων, πλήρη κατάργηση της αρχής της πλειοψηφίας στη λήψη αποφάσεων, και εισαγωγή αναρίθμητων ΒΕΤΟ στη λειτουργία όλων των εξουσιών του κεντρικού κράτους.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος είναι προκλητικά υποκριτής και κοροϊδεύει ασύστολα τον κυπριακό λαό στο θέμα της ΔΔΟ. Πρόσθετα είναι δεσμευμένος από τις παρακαταθήκες του πατέρα του, πρώην Προέδρου Τάσου Παπαδόπουλου και δεν μπορεί να ξεφύγει από την ΔΔΟ. Απλά για να μας ρίξει στάχτη στα μάτια και να ξεγελάσει το εκλογικό σώμα στις επερχόμενες Προεδρικές εκλογές  δηλώνει ότι υποστηρίζει λύση ΔΔΟ αλλά με το σωστό περιεχόμενο, ο ίδιος όμως γνωρίζει πολύ καλά ότι η λύση στη βάση της ΔΔΟ δεν έχει σωστό περιεχόμενο.

Ποίες όμως ήταν οι διαχρονικές δηλώσεις, θέσεις και δεσμεύσεις του πατέρα του Τάσου στο θέμα της ΔΔΟ

To απόσπασμα που θα διαβάσετε λίγο πιο κάτω είναι από συνέντευξη του Τάσσου Παπαδόπουλου στη αθηναϊκή εφημερίδα «Έθνος» η οποία δημοσιεύθηκε στις 18/03/2004, έναν μήνα πριν το Δημοψήφισμα. Στην συνέντευξη του ο Τάσος είχε αποκαλύψει ότι ήταν εκείνος που επινόησε την ΔΔΟ. Είπε λοιπόν ο Τάσσος (και ουδέποτε αναίρεσε) στο «Έθνος»: «Ήμουν αυτός που παρέδωσε στη Βιέννη τις προτάσεις μας για Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία μαζί με χάρτη, για τον οποίο κατηγορήθηκα πάρα πολλές φορές, αν όχι για προδότης, για ενδοτικός. Εγώ τότε διέθεσα εννιά μήνες να πηγαίνω Κερύνεια, Λάπηθο, χωριό, χωριό, πόλη, πόλη, να πείσω ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν υπάρχει άλλη μορφή λύσης του Κυπριακού. Με διδάσκουν τώρα εμένα ότι αυτή είναι η λύση την οποία πρέπει να υποστηρίξω. Εμένα που την επινόησα;’’

Το 76% του ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα του 2004 στο οποίο ο Τασος Παπαδόπουλος, και πολύ σωστά,  μας καλούσε να εκφράσουμε, σήμαινε και όχι στην ΔΔΟ. Αντί λοιπόν να σεβαστεί την ετυμηγορία του κυπριακού λαού, να απολακτίσει τον κυβερνητικό του εταίρο το ΑΚΕΛ και να αναζητήσει λύση του κυπριακού μακριά από την ΔΔΟ, έκανε στροφή 180 μοιρών και έκανε την συμφωνία της 8ης Ιουλίου του 2006 με τον Ταλάτ. Η συμφωνία αυτή προέβλεπε αναζήτηση λύσης του κυπριακού στην βάση της ΔΔΟ με πολιτική ισότητα που εξίσωνε το 80% των ελληνοκυπρίων με το 20% των τουρκοκυπρίων.

Και αν ο Τασος που θεωρείτο από πολλούς ένας έξυπνος πολιτικός με πολιτικό βάρος και εκτόπισμα, υπέπεσε σε τόσο σοβαρά λάθη στο θέμα της λύσης του κυπριακού, τι θα μπορούσαμε να αναμένουμε από τον υιό Νικόλα, έναν παρορμητικό, επιπόλαιο, άπειρο και ατάλαντο ( με πολλά τάλαντα) νεαρό, που μας πουλά την ΔΔΟ με το δήθεν σωστό περιεχόμενο; Μπορείτε κύριε Μαρίνο Σιζόπουλε, Ελένη Θεοχάρους και Γιώργο Περδίκη ως παραδοσιακοί αντιδιζωνικοί να μας εξηγήσετε τι δουλειά έχετε με το νεαρό Νικόλα; Τι απαντάτε σε όσους σας αποδίδουν προσωπικά και κομματικά κίνητρα και συμφέροντα, Γιατί εμπαίζετε τον κυπριακό Λαό;

Έχω επιχειρηματολογήσει πολλές φορές τόσο σε κάποιες διαλέξεις μου όσο και μέσω γραπτών μου κειμένων ότι η μόνη βιώσιμη λύση στο Κυπριακό είναι η λύση του Ενιαίου Κράτους λόγω κυρίως του μικρού μεγέθους και πληθυσμού της Κύπρου. Η λύση της ομοσπονδίας (χωρίς εθνοτικά, θρησκευτικά και διζωνικά  κριτήρια) είναι πολλές φορές επιβαλλόμενη σε μεγάλα εκτασιακά και πληθυσμιακά κράτη με μεγάλες οικονομίες όπως π.χ ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία, Γερμανία, προκειμένου να διοικηθούν αποτελεσματικά, όχι όμως σε μικροσκοπικά κράτη όπως η Κύπρος.

Πέραν της πολιτικής πτυχής του κυπριακού ένας ακόμη σοβαρότατος παράγοντας που συνηγορεί υπέρ της λύσης του Ενιαίου Κράτους είναι η πτυχή της οικονομίας η οποία αγνοήθηκε εγκληματικά απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Κύπρου και της Ελλάδας. Ακόμη και εάν οι τούρκοι συναινούσαν υπέρ της επιστροφής μεγάλου μέρους κατεχόμενων εδαφών, κατάργησης των επεμβατικών δικαιωμάτων και απόσυρσης των στρατευμάτων τους, πάλιν η λύση στην βάση της ΔΔΟ δεν θα ήταν λειτουργική και οικονομικά βιώσιμη λόγω του μικρού μας μεγέθους, με αποτέλεσμα να καταντήσουμε έναν προτεκτοράτο, καθ’ ότι η οικονομική επιβίωση των δύο κρατιδίων θα εξαρτάτο αποκλειστικά απο την οικονομική στήριξη άλλων κρατών.

Κλείνοντας καλώ τον κυπριακό λαό στις επερχόμενες Προεδρικές εκλογές να φερθεί πολιτικά ώριμα και πατριωτικά και να ψηφίσει στην βάση πολιτικών θέσεων και εθνικών συμφερόντων και όχι στην βάση προσώπων και κομματικών εξαρτήσεων. ΔΥΣΗ, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ το παλαιοκομματικό κατεστημένο δηλαδή μας κυβέρνησαν τις τελευταίες δεκαετίες και που οδήγησαν; Στα τάρταρα!!! Θα κάνουμε πάλιν τις ίδιες καταστροφικές επιλογές; Θα επιτρέψουμε την τουρκοποίηση αυτού του επίγειου παράδεισου που μας χάρισε ο θεός;

Όμηρος Αλεξάνδρου

loading...