Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ Η επιλεκτικότητα της ΔΕΗ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Διαβάζω στην Ελεύθερη Ώρα της Τρίτης 19 Δεκεμβρίου 2017:

«Λόγω οφειλών η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε 35 χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά! Μέχρι την Πρωτοχρονιά, η ΔΕΗ έχει προγραμματίσει να κάνει 35 χιλιάδες διακοπές ρεύματος λόγω οφειλών. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου του ΔΕΔΔΗΕ Νίκου Χατζηαργυρίου, σε απάντηση επιστολή του ευρωβουλευτή της “Λαϊκής Ενότητας” Νίκο Χουντή. Ο Νίκος Χουντής είχε ζητήσει με επιστολή του, εξ ονόματος της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Αγώνα Μεσσηνίας και της ΛΑΕ Μεσσηνίας, τα σχετικά στοιχεία από τη ΔΕΗ και τον ΔΕΔΔΗΕ, με αφορμή το τραγικό περιστατικό στην Καλαμάτα, όπου κινδύνευσαν να καούν τρία (3) μικρά παιδιά από κεριά, διότι στο σπίτι ήταν κομμένο το ρεύμα, λόγω αδυναμίας πληρωμής των οφειλών!

Οι “εκτελεστές” του λαού…

Στην απάντησή του ο Πρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ, διευκρινίζει ότι, στους δέκα πρώτους μήνες του 2017 “έχουν εκτελεστεί 204 χιλιάδες περίπου διακοπές παροχών ηλεκτρικού ρεύματος λόγω οφειλών σε όλη την χώρα μετά από αιτήματα όλων των προμηθευτών και 159 χιλιάδες επανασυνδέσεις”! Και καταλήγει: “Μέχρι τέλους του έτους εκτιμάται ότι θα εκτελεστούν περαιτέρω περί τις 35 χιλιάδες διακοπές, από τις οποίες το ποσοστό της τάξεως του 70% αφορά οικιακούς καταναλωτές (κατοικίες)”»!

Από ότι αντιλαμβάνεσθε, αθόρυβα, τελείως αθόρυβα, η κυβέρνηση χωρίς να βγάλει καμιά μα καμιά επίσημη ανακοίνωση, αποφάσισε στα μουλωχτά να αλλάξει πολιτική και να γίνει περισσότερο απάνθρωπη στη διεκδίκηση των οφειλομένων, έναντι δικαίων και αδίκων! Από τη στιγμή που τα ληξιπρόθεσμα φέσια της φτάνουν τα 2,4 δις ευρώ! Για το λόγο αυτό έχει αποφασίσει η ΔΕΗ την πρόσληψη εξειδικευμένου ξένου οίκου, ο οποίος θα αναλάβει την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών, με κάθε τρόπο! Και ο νοών νοείτο!

Έτσι, αυτή η “αριστερή” κυβέρνηση θα δείξει εν μέσω των εορτών, για άλλη μια φορά το απάνθρωπο πρόσωπό της! Το πρόσωπο του διαβόλου! Που έκοψε μισθούς και συντάξεις, με αποτέλεσμα τη φτωχοποίηση των Ελλήνων, οι οποίοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην σκληρή καθημερινότητα!

Συριζαίοι μπαταχτσήδες….

Όμως, είναι δίκαιη αυτή η κυβέρνηση και αντιμετωπίζει τους πολίτες με ίσα μέτρα και ίσα σταθμά, όπως άλλωστε ορίζει το Σύνταγμά μας; Ή χρησιμοποιεί την ίδια μεθοδολογία όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που μας έφτασαν στο σημερινό χάλι μας; Δηλαδή, της καρατόμησης του ανήμπορου λαού, που δεν έχει τη δυνατότητα της αντίδρασης και από την άλλη μεριά της προστασίας των μεγαλοαστών και μεγαλοοφειλετών, με τους οποίους τους ενώνει ομφάλιος λώρος ανομίας ή της προστασίας των “δικών τους παιδιών” που είναι κοινώς χαρακτηρισμένοι μπαταχτσήδες;

Σήμερα, θα σας παρουσιάσουμε ανεξόφλητο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ της Θεσσαλονίκης (στον λογαριασμό αναγράφεται Συνασπισμός της αριστεράς…) επί της οδού Πτολεμαίων 40 (;;;), όπου το τιμολόγιο ανήκει στην κατηγορία “επαγγελματικό” και η συνολική οφειλή, που έπρεπε να καταβληθεί στις 8 Δεκεμβρίου 2017 ανέρχεται στα 5.890 ευρώ!

Ωστόσο, το τρελό είναι πως, τα 5.188 ευρώ προέρχονται από προηγούμενες οφειλές! Θα μπορούσε να μας απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν έχουν εξοφλήσει το συγκεκριμένο λογαριασμό;

Θα μπορούσε να μας απαντήσει η διοίκηση της ΔΕΗ, αν θα κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, όπως ακριβώς κάνει σε ευπαθείς ομάδες ή μη του λαού μας, αλλά και σε επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσεως, που τα κόμματα Εξουσίας δημιούργησαν στην Πατρίδα μας;

Γιατί, η γυναίκα του Καίσαρα, δεν πρέπει να δείχνει τίμια, αλλά θα πρέπει και να είναι…

Η απάτη της Εξουσίας…

Στο σημείο αυτό θα σας θυμίσω τον αγώνα που έχει κάνει το κόμμα της “Ελλήνων Πολιτείας”, στο οποίο είμαι επικεφαλής στρατηγικής πολιτικής, κατά της ΔΕΗ και υπέρ των Ελλήνων πολιτών!

Επί παραδείγματι, όταν καταγγέλλαμε στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκροτήσεως, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (αρ. πρωτ. 4101 – 5 Ιουνίου 2015) την ατεκμηρίωτη απάντηση που λάβαμε από τη ΔΕΗ για τις “ρυθμιζόμενες χρεώσεις” που υπήρχαν και υπάρχουν (με άλλη μορφή) στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και ζητούσαμε την παρέμβαση του Υπουργού!

«Τους τελευταίους μήνες η δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία, τα ελληνικά νοικοκυριά, πλήττονται περαιτέρω μέσω των εκκαθαριστικών λογαριασμών της ΔΕΗ και των “ρυθμιζόμενων χρεώσεων” που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν τη μισή αξία του συνόλου του λογαριασμού! Ανταποκρινόμενοι στο αίτημα πολλών πολιτών, καταθέσαμε στις 11 Δεκεμβρίου 2014 επιστολή προς τη ΔΕΗ ζητώντας να μας αιτιολογήσουν εγγράφως για το τι ακριβώς αφορούν οι “ρυθμιζόμενες χρεώσεις”! Η ΔΕΗ μας απάντησε στις 8 Ιανουαρίου 2015, αλλά δυστυχώς η απάντησή της δεν μας καλύπτει! Έκτοτε το θέμα έχει πάρει μεγάλη διάσταση και έχει προβληθεί εκτενώς από τα ΜΜΕ! Θα σας παρακαλούσαμε να διερευνήσετε το θέμα για να διαπιστωθεί αν αυτές οι “ρυθμιζόμενες χρεώσεις” είναι καθ΄ όλα νόμιμες ή όχι»!

Βεβαίως, ουδέποτε λάβαμε απάντηση, προφανώς γιατί εκεί στο υπουργείο είχαν να ασχοληθούν με περισσότερο σημαντικά θέματα!

Γι΄ αυτό ελληνικέ λαέ, δώσε δέκα (10) φάσκελα στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και “μαύρο” στους Μαυρογιαλούρους!

Δεν έχεις άλλη δυνατότητα! Ή μήπως και να έχεις;;

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
www.egerssi.gr
loading...