Τσίπρας: Όσοι περάσαμε από τα αμφιθέατρα του Πολυτεχνείου ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι

«Το Πολυτεχνείο υπήρξε πάντοτε ένα ζωντανός χώρος ιδεών, ένα κύτταρο στο οποίο άνθιζαν οι αξίες της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας», αναφέρει ο πρωθυπουργός 


Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που πέρασε τα πρώτα νεανικά του χρόνια στα αμφιθέατρα και τα εργαστήρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, σε άρθρο του στο «Πρακτορείο», που έχει αφιέρωμα στο ΕΜΠ, τονίζει ότι «το Πολυτεχνείο υπήρξε πάντοτε ένα ζωντανός χώρος ιδεών, ένα κύτταρο στο οποίο άνθιζαν οι αξίες της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας».

Το άρθρο του πρωθυπουργού:

«Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, συμπληρώνει φέτος 180 χρόνια ζωής. Στα έδρανά του, γενιές και γενιές φοιτητών απέκτησαν τα γνωστικά εφόδια που τους μετέτρεψαν σε εξαιρετικούς επιστήμονες, σε ένα πολύτιμο δυναμικό για την χώρα και την κοινωνία. Πολλές από τις πιο φωτεινές προσωπικότητες του τόπου μας προέρχονται από τις τάξεις του, ενώ κάποιοι από τους Δασκάλους που το υπηρέτησαν, υπήρξαν φυσιογνωμίες διεθνούς εμβέλειας και κύρους, που με το έργο τους άνοιξαν νέους εκπαιδευτικούς και επιστημονικούς δρόμους.


Στα χρόνια αυτά, το Πολυτεχνείο προχωρούσε πάντοτε, συνδυάζοντας την υψηλότατου επιπέδου γνώση, όχι με τον ακαδημαϊκό συντηρητισμό, αλλά με την νεανική ζωντάνια και ζωτικότητα. Γι αυτό, το Πολυτεχνείο πέρα από την ανυπολόγιστη επιστημονική του συνεισφορά, υπήρξε πάντοτε ένας ζωντανός χώρος ιδεών, ένα κύτταρο στο οποίο άνθιζαν οι αξίες της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας. Είναι αυτός ο λόγος που έχει γράψει την δική του σελίδα στην ιστορία της Εθνική Αντίστασης, καθώς και του Αντιδικτατορικού Αγώνα.
Όλοι όσοι περάσαμε τα πρώτα νεανικά μας χρόνια στα αμφιθέατρα και τα εργαστήρια του ΕΜΠ, καταλαβαίνουμε σήμερα πόσο σπουδαίο ήταν αυτό που αποκομίσαμε, τόσο σε επιστημονικό επίπεδο, όσο και στην συνολικότερη διαμόρφωση της προσωπικότητάς μας. Σήμερα, που η Ελλάδα μπαίνει σε μια νέα εποχή, το Πολυτεχνείο καλείται να παίξει έναν κομβικό ρόλο για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου μας. Αναπτύσσοντας ολοένα και περισσότερο το εξαιρετικό εκπαιδευτικό και ερευνητικό του έργο, εκπαιδεύοντας και καταρτίζοντας το τεχνολογικό δυναμικό της επόμενης μέρας, καλλιεργώντας τις αξίες της επιστημονικής και της κοινωνικής προσφοράς, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο μπορεί και πρέπει να είναι πολύτιμος συντελεστής ενός συνολικού στρατηγικού σχεδίου για την Ανάπτυξη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη στη χώρα μας».
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

 1. ΕΣΕΝΑ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΣΟΥ, ΤΟ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ, ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΣ ?

  ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ, ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΑΝΗΨΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΤΑΚΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΟΤΕ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΣΕ ΠΑΚΕΤΤΟ ?

  ΚΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΚΑΣ ΣΟΥ, ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΠΑΤΤΑΚΟ, ΠΗΡΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ, ΕΝΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ, ΤΑ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΔΩΡΕΑΝ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ "ΜΟΜΑ" ΤΙΣ ΘΥΜΑΣΑΙ ΚΟΠΑΝΕ?

  ΠΩΣ ΠΑΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ " ΣΚΑΠΑΝΕΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ?"

  ΔΙΝΕΙΣ ΜΠΟΛΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΟΥ μίστερ ΤΣΙΠΡΑ ?

  ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ΕΣΥ, ΕΚΛΕΙΝΕΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ...

  ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΤΣΙ ?

  ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΙ' ΕΣΥ " ΦΤΩΧΟΥΛΗ ??"

  ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ

  ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]