ΟΙ ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΕΝΟΙ.- Από τον Τσολάκογλου .στον Τσίπρα και από τον Χρύσανθο .στον Ιερώνυμο

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Όπως είναι γνωστό, ο Αδόλφος Χίτλερ έτρεφε έντονη απέχθεια για τον Χριστιανισμό! Αφού θεωρούσε πως, δεν ήταν δυνατόν εκείνος να προσκυνάει έναν Εβραίο (σ.σ. Χριστό)!
Γι΄ αυτό και τα Χριστούγεννα που ήταν πάντα η αγαπημένη γιορτή των Γερμανών, έπρεπε να αποκαθηλωθεί από τις ψυχές τους! Αφού τα Χριστούγεννα δεν ταίριαζαν στην ιδεολογία των Ναζί! Από τη στιγμή που η πεποίθησή τους ήταν ότι, η παραμονή των Χριστουγέννων δεν έχει καμιά σχέση με τον Χριστό, αφού είναι η αρχή του χειμερινού ηλιοστασίου (σ.σ. ποιο κοινοβουλευτικό κόμμα στην Ελλάδα, σήμερα, πρεσβεύει ακριβώς την ίδια φιλοσοφία;)! Έτσι, διά μέσω της προπαγάνδας τους, που ήταν ένας ολόκληρος μηχανισμός, προσπάθησαν να αφαιρέσουν το Χριστό από… τα Χριστούγεννα!
Στην ίδια στόχευση του Χίτλερ εντάσσεται το 1941 και η απαγόρευση της ανάρτησης των Σταυρών στα σχολεία της Γερμανίας!

Ξεσηκωμός της Καθολικής Εκκλησίας …

Στις 3 Αυγούστου 1941 ο καθολικός Επίσκοπος του Μίνστερ Κλέμενς Άουγκουστ φον Γκάλεν, ξεσήκωσε το λαό σε δημόσιες διαμαρτυρίες κατά του Χίτλερ, με συλλαλητήρια στα οποία διανέμονταν χιλιάδες αντίγραφα των πύρινων κηρυγμάτων του, που κατακεραύνωναν από τον Άμβωνα το αθεϊστικό καθεστώς των Ναζί! Όπου, εκτός από την απαγόρευση του Σταυρού στα σχολεία, είχε επιβάλλει – το καθεστώς – και μια σειρά άλλων απαγορευτικών μέτρων κατά της Εκκλησίας, όπως αυτό της απομάκρυνσης των καλογριών από διδασκαλικές θέσεις!
Έτσι, αυτή η σφοδρή αντίδραση ανάγκασε τον Χίτλερ να άρει τα αντιχριστιανικά μέτρα που είχε λάβει, όπως την αποκαθήλωση του Σταυρού από τα σχολεία!
Όμως, ο Επίσκοπος του Μίνστερ Κλέμενς Άουγκουστ φον Γκάλεν μαζί με άλλες ηγετικές προσωπικότητες της Καθολικής Εκκλησίας είχε αναστείλει και το πρόγραμμα “ευθανασίας Τ-4” που οδηγούσε στον θάνατο “ανεπιθύμητα” στοιχεία του γερμανικού πληθυσμού από το Ναζιστικό καθεστώς (σ.σ. υπολογίζονται στις 200 χιλιάδες τα θύματα)!

Η μεγάλη μορφή της Εκκλησίας, Θεολόγος – Ακαδημαϊκός Χρύσανθος… 

Την ίδια χρονικά εποχή, όταν η Ελλάδα έπεσε στα “νύχια” του Άξονα (1941) ο Αρχιεπίσκοπος Χρύσανθος αρνήθηκε να ορκίσει τη δωσίλογη κυβέρνηση υπό του Γεωργίου Τσολάκογλου, λέγοντας: “Δεν μπορώ να ορκίσω Κυβέρνηση προβληθείσα από τον εχθρό, εμείς γνωρίζουμε ότι τις Κυβερνήσεις τις ορίζει ο λαός και ο Βασιλεύς”! Έτσι, ο Αρχιεπίσκοπος Χρύσανθος δεν προχώρησε στην νομιμοποίηση της πρώτης κατοχικής κυβερνήσεως, μένοντας πιστός στην Κυβέρνηση και στον Βασιλέα της Πατρίδος!
Είχε πει επίσης για τις κατοχικές κυβερνήσεις και για όσους συνεργάστηκαν με τους Ναζί κατακτητές: “Ας νομίζουν ότι προσφέρουν υπηρεσίες στην Πατρίδα! Την Εξουσία τους την αντλούν από τον Χίτλερ! Συνηθίζουν να λένε ότι, φέρνουν τον Σταυρό του Μαρτυρίου και περιβάλλονται τον Ακάνθινο Στέφανο! Αλλά ξεχνάνε πως, οι Ακάνθινοι Στέφανοι οδηγούν στην Σταύρωση και όχι στην Εξουσία”!

Η προδοσία της Ιεραρχίας της Εκκλησίας…

Ωστόσο, μετά την κατάληψη της Πατρίδος μας από τους Ναζί, αρκετοί Μητροπολίτες εγκατέλειψαν τις επαρχιακές τους Μητροπόλεις και εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα, για να βρουν την ησυχία τους, ξεχνώντας τις εντολές του Χριστού μας! Αφήνοντας έρημα τα ποίμνιά τους, ενώ στην ύπαιθρο βασανίζονταν και σφάζονταν οι Έλληνες Χριστιανοί από τους Ναζί, αρχικά, και ακολούθως από τους Κομμουνιστές – Συμμορίτες! 
Έτσι και σήμερα, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αντλεί την Εξουσία από το Νέο Βερολίνο της Νεοναζιστικής Γερμανίας των Μέρκελ-Σόιμπλε!
Αλλά, το ίδιο ισχύει και για τους σημερινούς Δεσποτάδες μας, εκτός ελαχίστων φωτεινών εξαιρέσεων, οι οποίοι έχουν τρυπώσει στη λούφα τους, αφήνοντας τον λαό ακαθοδήγητο και απροστάτευτο και την Ορθοδοξία να τελεί υπό Διωγμό από μια σπείρα άθεων! 
Γιατί δεν ανεβαίνουν οι Δεσποτάδες μας, προεξέχοντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, στον Άμβωνα την Κυριακή, όπου οι πιστοί κατακλύζουν οικιοθελώς τους Ιερούς Ναούς μας, για να κατακεραυνώσουν αυτήν την άθλια κυβέρνηση;
Όχι μόνο δεν βγαίνουν να ξεσηκώσουν τον λαό μας, για όσα πρωτόγνωρα συμβαίνουν στην Πατρίδα, αλλά επί της ουσίας συναινούν στην εκπούστευση και την εκπουτάνευση του Έθνους των Ελλήνων! Απαγορεύοντας και στους παπάδες των Ενοριών να μιλάνε!
Κι όμως, η Ορθόδοξη Εκκλησία είχε συνηθίσει ως τώρα το Έθνος  με παραδείγματα αυτοθυσίας! Ειδικότερα από ταπεινούς και φτωχούς παπάδες και καλογέρους και όχι από μεγαλοσχήμονες Δεσποτάδες! Από αυτούς τους “μικρούς” τιμήθηκε το ράσο! 

Πάντα ο λαός ανταποκρινόταν στο κάλεσμα της Εκκλησίας…

Οσάκις η Εκκλησία μας διαισθάνθηκε κίνδυνο για τα Ιερά και τα Όσια των Ελλήνων και κάλεσε το λαό κοντά της, ο λαός ανταποκρίθηκε, δίνοντάς της τη δύναμη και την αίγλη που της πρέπει και δικαιωματικά της ανήκει!
Π. χ. όταν στις αρχές του 2000 η κυβέρνηση του άθεου Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη αποφάσισε να απαλείψει από τις ταυτότητες το Θρήσκευμα – τάχατες ότι το υπαγόρευε η ΕΕ – ο λαός ανταποκρίθηκε αυτοβούλως στην πρωτοβουλία της Εκκλησίας για συλλογή υπογραφών στο κείμενο, που διατυπωνόταν η άρνηση της μη αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες! Τότε, άνω των 3 εκατομμυρίων πολίτες διατύπωσαν την αντίθεσή τους στην πρωτοβουλία της άθεης κυβέρνησης του Σημίτη!
Επίσης, ποιος θα ξεχάσει τις λαοσυνάξεις, με την συμμετοχή εκατομμυρίων πολιτών, που προκάλεσε ο Παμμέγιστος, αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη;

Ο Ιερώνυμος παριστάνει τον Αρχιεπίσκοπο και ο Τσίπρας παριστάνει τον Πρωθυπουργό…

Πιστεύω ακράδαντα πως, την ίδια ανταπόκριση θα εκδήλωνε και σήμερα ο ελληνικός λαός, εάν η ηγεσία της Εκκλησίας μας τον καλούσε σε μαζική διαμαρτυρία, για την ουσιαστική κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών από τα σχολεία, την κατάργηση της προσευχής, την αποκαθήλωση των Ιερών Εικόνων από τις Δημόσιες αίθουσες, το Νόμο που δίνει το δικαίωμα της αλλαγής φύλου από την τρυφερή ηλικία των 15 ετών και τόσες άλλες εγκληματικές πρωτοβουλίες της Μπολσεβίκικης κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!
Έχει καμιά σχέση η σημερινή ηγεσία της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας με παλαιότερους Ιεράρχες που διέθεταν ανάστημα, κύρος, ηρωισμό, φρόνημα και πίστη στους πατερικούς Κανόνες της Ορθοδοξίας; Που διέθεταν γρανιτένια αγωνιστικότητα, υπερασπιζόμενοι μέχρις εσχάτων το ποίμνιό τους, ευρισκόμενοι πάντα δίπλα τους;
Λέγω πάλι, με εξαίρεση μιας μικρής ομάδος Ιεραρχών, οι οποίοι έχουν βγει μπροστά, αντιλαμβανόμενοι την ιεραποστολή τους και το γεγονός πως η Εκκλησία βρίσκεται υπό Διωγμό από το άθεο συνονθύλευμα της ελληνόφωνης ξενοκρατίας, οι υπόλοιποι Ιεράρχες με προεξέχοντα τον Ιερώνυμο πού είναι;
Πού είναι ο Ιερώνυμος πού παριστάνει τον Αρχιεπίσκοπο της Ελλαδικής Ορθόδοξης Εκκλησίας;
Πού βρίσκεται, για να συνετίσει τον άθεο Τσίπρα πού παριστάνει τον Πρωθυπουργό;     
Έχει λουφάξει περιβεβλημένος με τα επισκοπικά του άμφια, ωσάν παγώνι, και όσον αφορά το ποίμνιό του, λύκος να φάει τα πρόβατα και τσάκαλος τα γίδια;;

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
www.egerssi.gr
loading...

1 thought on “ΟΙ ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΕΝΟΙ.- Από τον Τσολάκογλου .στον Τσίπρα και από τον Χρύσανθο .στον Ιερώνυμο

  1. Αποστολου ολο ΜΑΛΑΚΙΕΣ γραφεις
    Γιαυτο μην γραφεις καθολου ή τραβα λυσε κανα σκανδιναβικο

Comments are closed.