Ηττήθηκε στην Ευρωβουλή η πρόταση για το κεμπάπ και τον γύρο

Η πρόταση συγκέντρωσε 376 ψήφους, δηλαδή τρεις λιγότερες από την απόλυτη πλειοψηφία που απαιτούνταν.

Ηττήθηκε οριακά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η πρόταση για απαγόρευση της χρήσης φωσφορικών αλάτων σε βιομηχανικά κρέατα, που θα επηρέαζε το κεμπάπ και πιθανώς και τον γύρο. 
Η πρόταση συγκέντρωσε 376 ψήφους, δηλαδή τρεις λιγότερες από την απόλυτη πλειοψηφία που απαιτούνταν. Καταψήφισαν 272 ευρωβουλευτές και 30 απείχαν από την ψηφοφορία. 
Τα φωσφορικά άλατα βοηθούν στη διατήρηση του καταψυγμένου κρέατος και μετέπειτα στο μαγείρεμά του, όμως η Επιτροπή Δημόσιας Υγείας της Ευρωβουλής εξέφρασε ανησυχίες για το κατά πόσον τα εν λόγω άλατα υποβαθμίσουν την καταλληλότητα των κρεάτων. 
Η ήττα της απαγόρευσης στο Ευρωκοινοβούλιο επιτρέπει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να νομιμοποιήσει και επίσημα τη χρήση φωσφορικών αλάτων, τα οποία ούτως ή άλλως χρησιμοποιούνται ευρύτατα στη βιομηχανία κατεψυγμένου φαγητού. 
«Σώσαμε το κεμπάπ σας. Παρακαλούμε», έγραψε στο Twitter μετά την ψηφοφορία η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που είναι το μεγαλύτερο μπλοκ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 
 
EPP Group
@EPPGroup
We saved your kebab. You’re welcome 😀
2:37 μ.μ. – 13 Δεκ 2017
 9 9 απαντήσεις   28 28 Retweet   60 60 “μου αρέσει”
loading...

1 thought on “Ηττήθηκε στην Ευρωβουλή η πρόταση για το κεμπάπ και τον γύρο

  1. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΓΥΡΟΙ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΖΥΓΙΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 300 ΚΙΛΑ Ο ΕΝΑΣ.
    ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ 90% ΑΠΟ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΚΩΛΟΤΡΥΠΟΙΔΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΚΛΑΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΩΣΦΟΡΙΚΑ ΑΛΑΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΗ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ ΜΠΟΥΝ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΕΣ Η ΜΙΑ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ 10 ΩΡΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΙΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΤΑ ΠΕΡΙΚΛΑΝΙΔΙΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΣΚΥΛΟΒΡΩΜΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΓΩΤΕΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΑΝ ΤΑ ΕΤΡΩΓΕΣ ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΣΑΛΜΟΝΕΛΑ.
    ΒΛΕΠΩ ΕΝΑΝ ΑΛΒΑΝΟ ΕΔΩ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 2-3 ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΓΥΡΟΥΣ ΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΠΑΝΑΘΕΜΑ ΤΟ ΕΛΜΠΑΣΑΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΗΣΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΘΡΟΝΙΑΣΤΗΚΕ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΠΑΣΠΑΛΙΖΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΑΣΠΡΗ ΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΕΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ. ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 11.00 ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΥΝΟ ΠΡΟΥΝΟ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΖΩΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥΣ ΓΕΜΙΖΕΙ ΕΝΑ ΧΑΡΤΟΚΟΥΤΙ ΠΕΡΙΚΛΑΝΙΔΙΑ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΟΡΒΟΡΩΘΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΟΣΚΟΡΔΙΑ ΤΟΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΤΟΥΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΓΥΡΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΙΒΑΝΟ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΡΝΙΣΙΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΣΟΥΒΛΑ ΜΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΙΑ 10-15 ΚΙΛΑ ΜΕ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΑΙΡΑ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΑ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΧΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΕΡΙΟ ΘΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ.

Comments are closed.