Δρίτσας: Θα πήγαινα και τώρα σε συγκέντρωση κατά των πλειστηριασμών

Δεν είναι καλό πράγμα οι ιδιωτικοποιήσεις σε στρατηγικού χαρακτήρα τομείς, καλό θα ήταν να μην πουληθούν οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

«Και σήμερα θα πήγαινα σε συγκέντρωση κατά των πλειστηριασμών» δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας θέτοντας ως προϋπόθεση να είναι στοχευμένη και κατά το δυνατόν με τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων.

«Δεν μπορεί κανείς γενικώς να είναι εναντίον των πλειστηριασμών» είπε ο κ. Δρίτσας προσθέτοντας ότι «οποιοσδήποτε συμμετέχει σε μια τέτοια συζήτηση θα πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα αν υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα με τις τράπεζες με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια».

Προσπαθώντας, δε, να υπερασπιστεί τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα αναρωτήθηκε «2015,2016,2017 τρία χρόνια εκπλειστηριάστηκε πρώτη κατοικία; Τώρα έχουμε ένα πλαίσιο προστασίας που το έχτισε βήμα βήμα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

«Κανένας από το ΣΥΡΙΖΑ δεν εφησυχάζει» πρόσθεσε και όρισε την αξία της λαϊκής κατοικίας στα 180.000 για τον άγαμο που φτάνει μέχρι 300.000 για οικογένεια.

Ο κ. Δρίτσας αναφέρθηκε και στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων λέγοντας ότι «δεν είναι καλό πράγμα σε στρατηγικού χαρακτήρα τομείς» και εκφράζοντας την άποψη ότι «οι μονάδες της ΔΕΗ δεν θα έπρεπε να πουληθούν».

Ειδικά για την COSCO στον Πειραιά είπε ότι «δεν έχει προλάβει να πάει καλά, θα δούμε στο μέλλον, θα δούμε ποιες επενδύσεις θα γίνουν, μπορεί αυτή η επένδυση να είναι σε βαθμό επωφελής».

Υπερασπίστηκε, τέλος, το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης υποστηρίζοντας ότι «δεν ήταν πρόγραμμα παροχών αλλά πρόγραμμα τόνωση της εσωτερικής ζήτησης. Ακόμα και τώρα στους συμβιβασμους που κάνουμε το να δίνουμε το κοινωνικό μέρισμα είναι τόνωση εσωτερικής ζήτησης».

loading...